Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Impreza Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2013, 01:21 PM   #8976
Xclusive
Scooby Newbie
 
Member#: 225704
Join Date: Oct 2009
Chapter/Region: Tri-State
Location: LI, NY
Vehicle:
2010 Impreza 2.5i
Silver

Default

* Registered users of the site do not see these ads.
Xclusive is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 01:30 PM   #8977
Silver08Waggs
Scooby Specialist
 
Member#: 283606
Join Date: May 2011
Chapter/Region: Tri-State
Location: Red Bank,NJ
Vehicle:
2008 Impreza 2.5i
Silver

Default

Quote:
Originally Posted by Xclusive View Post
Is that just the muffler deleted or the resonators also
Silver08Waggs is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 01:42 PM   #8978
DirknJirkn13
Scooby Specialist
 
Member#: 249696
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: South East
Location: FL
Vehicle:
2010 Outback Sport
Black

Default

Quote:
Originally Posted by BSP671 View Post
Honestly, I think its the side skirts and front lip/beefier bumper that give it the added "illusion" that its lower. Yeah there isn't that much room there but there is ways to work around it. You can tub out the wells but not sure if you would like to go that route. Did you relocate your harness when you took out the liner? If not, I suggest you do that if your gna run low.

Just test fitted earlier this week and dang its gna be a tight fit lol. Just need tires but due to my financial situation and some parts that need replacement first, that wont be up until March or April.

Rears are cutting close to the wells and might need control arms or spacers to go lower and the fronts are really close to the coilover body, not that big of a deal.
What front lip is that? Bayson R for STI?
DirknJirkn13 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 01:56 PM   #8979
BWX
Scooby Specialist
 
Member#: 236305
Join Date: Jan 2010
Location: South Central.. NY
Vehicle:
2009 2.5i 4dr 5spd
Newport Blue Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by trishHUYNH View Post
For those with a rear sway bar, does the bend goes towards the car or towards the ground?

I took my car to get an oil change and told them about my rear squeaking and they pointed out that my RSB was upside down and the bend was pointing towards the ground.

Edit: I took a picture. Not a very good picture, but I'm just curious as to if it can be even installed upside down. I always thought it was a one way only kind of thing.

[IMG]http://img.photoalbums/v519/trisha_huynh92/DSC_0324_zps483c9369.jp
That looks like it is touching things it should not be touching. Mine is free floating, only touching the mounting points. It is also silent, I have never heard it.
BWX is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 05:10 PM   #8980
Slow Scoobie
Scooby Specialist
 
Member#: 320464
Join Date: May 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Monmouth, NJ
Vehicle:
09 2.S"low"
Dark Gray Metallic

Default

@BSP671 how close are you coilover bodies to hitting the CV boot?
Slow Scoobie is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 05:55 PM   #8981
Xclusive
Scooby Newbie
 
Member#: 225704
Join Date: Oct 2009
Chapter/Region: Tri-State
Location: LI, NY
Vehicle:
2010 Impreza 2.5i
Silver

Default

Quote:
Originally Posted by Silver08Waggs View Post

Is that just the muffler deleted or the resonators also
Muffler deleted. Resonator still there. Its actually the wrx midpipe so the piping is larger too.
Xclusive is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 06:04 PM   #8982
DownhillSubie
Scooby Newbie
 
Member#: 342985
Join Date: Jan 2013
Chapter/Region: Tri-State
Default

OEM Roof rack, installed. Next up is exhaust/tint. Car is done.
DownhillSubie is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 06:25 PM   #8983
DirknJirkn13
Scooby Specialist
 
Member#: 249696
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: South East
Location: FL
Vehicle:
2010 Outback Sport
Black

Default

Quote:
Originally Posted by DownhillSubie View Post
OEM Roof rack, installed. Next up is exhaust/tint. Car is done.
That's what you think haha
DirknJirkn13 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 07:12 PM   #8984
DownhillSubie
Scooby Newbie
 
Member#: 342985
Join Date: Jan 2013
Chapter/Region: Tri-State
Default

Quote:
Originally Posted by DirknJirkn13 View Post
That's what you think haha
Ha, I know. But show season is right around the corner and I still have to do a large purchase for my other vehicle.
DownhillSubie is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 07:20 PM   #8985
Samrex421
Scooby Newbie
 
Member#: 341440
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: St. Louis
Vehicle:
05 WRX
Silver

Default

Awesome!
Samrex421 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 12:10 AM   #8986
Slow Scoobie
Scooby Specialist
 
Member#: 320464
Join Date: May 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Monmouth, NJ
Vehicle:
09 2.S"low"
Dark Gray Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by BSP671 View Post
Did you relocate your harness when you took out the liner? If not, I suggest you do that if your gna run low.
I looked for that harness today but im not quite sure what you were talking about all i found was those 2 wires held up by the white plastic clips.
Slow Scoobie is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 02:35 AM   #8987
JourdanWithaU
Scooby Specialist
 
Member#: 146287
Join Date: Apr 2007
Chapter/Region: BAIC
Location: NOR-CAL (South Bay Area)
Vehicle:
2009 Impreza 2.5i 5D
Sunlight Gold Opal

Default

Those are them. It's a wire and a hose. There are also more wires above the clips. But those should be ok. I think.
JourdanWithaU is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 07:11 AM   #8988
BSP671
Scooby Newbie
 
Member#: 288190
Join Date: Jul 2011
Location: Guam
Vehicle:
2009 Impreza 2.5i
Spark Silver

Default

Quote:
Originally Posted by DirknJirkn13 View Post
What front lip is that? Bayson R for STI?
Yes sir.

Quote:
Originally Posted by Slow Scoobie View Post
@BSP671 how close are you coilover bodies to hitting the CV boot?
Need to get down there and get an accurate measurement. My guess would be 1"-1.5" I THINK. For some reason, my frame has a slight upside down "V" notch for the axle to clear a bit, does yours have this too?

Quote:
Originally Posted by Slow Scoobie View Post
I looked for that harness today but im not quite sure what you were talking about all i found was those 2 wires held up by the white plastic clips.
Wow, that's actually not bad. Honestly I haven't seen under there yet. The harness is the one wrapped in the wire loom housed in that plastic which holds the clips. It seems pretty high up there to not give you any problems. I would be more concerned about the ones dangling up there. I need to take a look this weekend and see if its a safe position to steer clear from being rubbed against. I'll take some pics as well for you guys to have an idea of what I'm talking about.

Last edited by BSP671; 02-04-2013 at 09:09 AM.
BSP671 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 12:37 PM   #8989
Sellars21
Scooby Specialist
 
Member#: 304055
Join Date: Dec 2011
Location: Canada
Vehicle:
2008 2.5i Rallisport
UEL Headers Magnaflow CBE

Default

Ok so I'm wondering how to better level out my cars stance with a load in the hatch. I currently have epic engineering lowering springs. After a bit they started to sag. I added paranoid fabrications saggy but spacers and they worked great. But there is still a slight difference between the front and rear, and especially when I have a bunch of weight in the hatch.

If I were to add a thicker spacer I'm told I would need extended studs on the top hat, anyone know if they just pop out. Or even what to replace them with? I currently have the half inch, looking to move up to 3/4" until my struts blow.

I know the stock struts won't last so I'm saving for some bc br's as opposed to just replacing the springs.
Sellars21 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 02:06 PM   #8990
Steve2.5i
Scooby Specialist
 
Member#: 293006
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: SCIC
Location: San Diego
Vehicle:
2010 Impreza 2.5i
Newport Blue

Default

Guess who needs a new rear bumper -_-
Steve2.5i is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 03:10 PM   #8991
Silver08Waggs
Scooby Specialist
 
Member#: 283606
Join Date: May 2011
Chapter/Region: Tri-State
Location: Red Bank,NJ
Vehicle:
2008 Impreza 2.5i
Silver

Default

Quote:
Originally Posted by Steve2.5i View Post
Guess who needs a new rear bumper -_-
^this guy?
Silver08Waggs is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 04:49 PM   #8992
Navysesal
Scooby Specialist
 
Member#: 305008
Join Date: Dec 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: Bay Area
Vehicle:
2008 outback sport
Newport Blue Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by Steve2.5i View Post
Guess who needs a new rear bumper -_-
Welcome to the club! Lol
Navysesal is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 05:17 PM   #8993
Steve2.5i
Scooby Specialist
 
Member#: 293006
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: SCIC
Location: San Diego
Vehicle:
2010 Impreza 2.5i
Newport Blue

Default

Quote:
Originally Posted by Navysesal View Post
Welcome to the club! Lol
*enter sad face* life is a money pit
Steve2.5i is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 05:50 PM   #8994
DownhillSubie
Scooby Newbie
 
Member#: 342985
Join Date: Jan 2013
Chapter/Region: Tri-State
Default

Just got codes p0700 and p0715

-Transmission speed sensor circuit is open or shorted
- Transmission speed sensor circuit poor electrical connection
- Faulty transmission speed sensor

Read more: http://engine-codes.com/p0715_subaru.html#ixzz2JyQB9iOX).

Any of you change the input/turbine speed sensor or know where its located?

Thanks
DownhillSubie is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 07:37 PM   #8995
Navysesal
Scooby Specialist
 
Member#: 305008
Join Date: Dec 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: Bay Area
Vehicle:
2008 outback sport
Newport Blue Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by Steve2.5i View Post

*enter sad face* life is a money pit
how bad is the bumper? I was planning on body filling mines, then painting it at a shop.

Mines like 3 holes in the bumper, the rest is paint marks. I'll look for me pictures
Navysesal is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 09:10 PM   #8996
Steve2.5i
Scooby Specialist
 
Member#: 293006
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: SCIC
Location: San Diego
Vehicle:
2010 Impreza 2.5i
Newport Blue

Default

Quote:
Originally Posted by Navysesal View Post

how bad is the bumper? I was planning on body filling mines, then painting it at a shop.

Mines like 3 holes in the bumper, the rest is paint marks. I'll look for me pictures
It has a license plate outline on it lol
Steve2.5i is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 01:11 AM   #8997
JourdanWithaU
Scooby Specialist
 
Member#: 146287
Join Date: Apr 2007
Chapter/Region: BAIC
Location: NOR-CAL (South Bay Area)
Vehicle:
2009 Impreza 2.5i 5D
Sunlight Gold Opal

Default

Quote:
Originally Posted by Sellars21 View Post
Ok so I'm wondering how to better level out my cars stance with a load in the hatch. I currently have epic engineering lowering springs. After a bit they started to sag. I added paranoid fabrications saggy but spacers and they worked great. But there is still a slight difference between the front and rear, and especially when I have a bunch of weight in the hatch.

If I were to add a thicker spacer I'm told I would need extended studs on the top hat, anyone know if they just pop out. Or even what to replace them with? I currently have the half inch, looking to move up to 3/4" until my struts blow.

I know the stock struts won't last so I'm saving for some bc br's as opposed to just replacing the springs.
They might already be blown. Have you checked them out recently?
JourdanWithaU is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:50 AM   #8998
Sellars21
Scooby Specialist
 
Member#: 304055
Join Date: Dec 2011
Location: Canada
Vehicle:
2008 2.5i Rallisport
UEL Headers Magnaflow CBE

Default

Quote:
Originally Posted by JourdanWithaU

They might already be blown. Have you checked them out recently?
I've been aware of the possibility since day one. I don't think they are considering ride quality is same as day they were installed. Still very flat on hard cornering and no bouncy movements of the car. No oil leaks around the strut assembly. Had it on a hoist a week ago. I was checking for that at all 4 wheels. Original struts on the car have 80k KM's, maybe 10 with the new springs on.

It's not super low still 1" gap between tire and fender and the differences between front and rear is about 8-10mm

Just to be sure is there anything else I should be looking for.
Sellars21 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 08:43 PM   #8999
3043imprez
Scooby Newbie
 
Member#: 306592
Join Date: Jan 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Western Pa
Vehicle:
2008 Impreza 2.5i
Lightning Red

Default

Anyone had any issues with their hood closing??? '08 sedan. When I close the hood, there is no satisfying 'click' to signify that it is latched. When I pull up on it after closing it, it there is a good 3 inches of travel until it is caught by the safety latch. I do not notice any vibration or 'wiggling' while I'm driving, but a little nervous that a strong gust at 80 on the hwy might be too much for the latch...any insight would be greatly appreciated...
3043imprez is online now   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:47 PM   #9000
premier00000
Scooby Specialist
 
Member#: 251060
Join Date: Jul 2010
Location: Schenectady, NY
Vehicle:
2008 Impreza Outback
Black

Default

Quote:
Originally Posted by 3043imprez View Post
Anyone had any issues with their hood closing??? '08 sedan. When I close the hood, there is no satisfying 'click' to signify that it is latched. When I pull up on it after closing it, it there is a good 3 inches of travel until it is caught by the safety latch. I do not notice any vibration or 'wiggling' while I'm driving, but a little nervous that a strong gust at 80 on the hwy might be too much for the latch...any insight would be greatly appreciated...
I have the same issue. I spray WD-40 on it an its good until I open the hood again. I even adjusted the hood latch and it still doesn't catch correctly.
premier00000 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
08 2.5i and 08 Sti Suspension WRXbrother Brakes, Steering & Suspension 7 03-24-2012 02:14 PM
Will an 08 WRX intake fit an 08 2.5i? Racing101 Normally Aspirated Powertrain 26 01-19-2012 11:57 AM
08 STI Wing on 08 2.5i impreza juny102004 Interior & Exterior Modification 13 01-18-2012 09:46 AM
Will 08+ WRX gauges swap into 08+ 2.5i? Simeon Priest Interior & Exterior Modification 10 03-26-2010 02:17 PM
08 2.5i mod question deunique1 Impreza Forum 1 10-03-2007 02:35 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.