Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday August 29, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Impreza Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-06-2013, 07:20 AM   #9001
3043imprez
Scooby Newbie
 
Member#: 306592
Join Date: Jan 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Western Pa
Vehicle:
2008 Impreza 2.5i
Lightning Red

Default

Quote:
Originally Posted by premier00000 View Post

I have the same issue. I spray WD-40 on it an its good until I open the hood again. I even adjusted the hood latch and it still doesn't catch correctly.
I was looking through some threads and have noticed that this hood latch problem has popped up (npi) rather frequently in the 2008 impreza. Has anyone heard of a recall being issued for this?
* Registered users of the site do not see these ads.
3043imprez is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 08:26 AM   #9002
Road rash
Scooby Newbie
 
Member#: 293028
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: W. Canada
Location: Canada
Vehicle:
2008 Impreza 2.5
SWP

Default STI navi in a 2.5?

Quote:
Originally Posted by DownhillSubie View Post
Really? I coulda sworn when I looked in the window of a newer 2011/12 WRX sedan it had the same size radio except it was a 6" screen that had built in Navigation.




I have a 2008 2.5 (non-navi) & have the opportunity to buy a used navi from a 2008 STI. Plug & play? Are there any parts or installation issues I should be aware of?
Thx!

Last edited by Road rash; 02-06-2013 at 08:35 AM. Reason: Dumbass
Road rash is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 08:54 AM   #9003
fancyfootwork15
Scooby Specialist
 
Member#: 262503
Join Date: Oct 2010
Chapter/Region: MWSOC
Location: Minneapolis
Vehicle:
2008 Impreza 2.5i

Default

Quote:
Originally Posted by Road rash View Post

I have a 2008 2.5 (non-navi) & have the opportunity to buy a used navi from a 2008 STI. Plug & play? Are there any parts or installation issues I should be aware of?
Thx!
Should be. Hope you're getting a good price. Otherwise just go aftermarket. More bang for the buck
fancyfootwork15 is online now   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 12:40 PM   #9004
Navysesal
Scooby Specialist
 
Member#: 305008
Join Date: Dec 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: Bay Area
Vehicle:
2008 outback sport
Newport Blue Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by fancyfootwork15 View Post
Should be. Hope you're getting a good price. Otherwise just go aftermarket. More bang for the buck
i agree, just go straight aftermarket. The oem stereos are ok, but don't push enough power IMO.

idk if anyone can answer this but.

i have the oem under seat subwoofer, and i was wondering if i can use the harness that connects to my oem stereo with a aftermarket double DIN? i remember reading about having to get another harness???
Navysesal is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 01:12 PM   #9005
fancyfootwork15
Scooby Specialist
 
Member#: 262503
Join Date: Oct 2010
Chapter/Region: MWSOC
Location: Minneapolis
Vehicle:
2008 Impreza 2.5i

Default

Quote:
Originally Posted by Navysesal View Post

i agree, just go straight aftermarket. The oem stereos are ok, but don't push enough power IMO.

idk if anyone can answer this but.

i have the oem under seat subwoofer, and i was wondering if i can use the harness that connects to my oem stereo with a aftermarket double DIN? i remember reading about having to get another harness???
I can't remember exactly but I'm pretty sure you need a harness. Line out converter or something like that. Go on crutchfield and browse the how to's.
fancyfootwork15 is online now   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 02:45 PM   #9006
fancyfootwork15
Scooby Specialist
 
Member#: 262503
Join Date: Oct 2010
Chapter/Region: MWSOC
Location: Minneapolis
Vehicle:
2008 Impreza 2.5i

Default

Edit:


It should work just fine with a new HU. I installed a pioneer in the 04 wrx with the OEM sub and it was plug and play.

I recommend upgrading your sub though too.
fancyfootwork15 is online now   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 04:23 PM   #9007
.HaVoK.
Scooby Specialist
 
Member#: 229726
Join Date: Nov 2009
Chapter/Region: Tri-State
Location: Westchester County
Vehicle:
'09 2.Slow
OBP

Default

.HaVoK. is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 05:46 PM   #9008
Brian722
Scooby Newbie
 
Member#: 339726
Join Date: Dec 2012
Default

2009- my rear windows are barely going back up, anyone else have this problem? Sounds like the motors are really having a hard time getting the window back up. It's on both sides too
Brian722 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 05:51 PM   #9009
TravisM
Scooby Newbie
 
Member#: 295506
Join Date: Sep 2011
Location: Belvidere, IL
Vehicle:
2011 Impreza 2.5i Pr
Dark Gray Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by Brian722 View Post
2009- my rear windows are barely going back up, anyone else have this problem? Sounds like the motors are really having a hard time getting the window back up. It's on both sides too
I'm having this problem on my 2011 I thought it was from my dogs nose art cuz it seems a little better after a cleaning.
TravisM is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 05:55 PM   #9010
trishHUYNH
Scooby Newbie
 
Member#: 248840
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle.
Vehicle:
2011 Impreza
Satin White Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by Brian722 View Post
2009- my rear windows are barely going back up, anyone else have this problem? Sounds like the motors are really having a hard time getting the window back up. It's on both sides too
I had the same problem on my rear driver's side. I took it to the dealership and they said there wasn't anything wrong with the motor, but there was just some dirt or something caught in there that was slowing it down.
trishHUYNH is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 06:11 PM   #9011
premier00000
Scooby Specialist
 
Member#: 251060
Join Date: Jul 2010
Location: Schenectady, NY
Vehicle:
2008 Impreza Outback
Black

Default

Quote:
Originally Posted by Brian722 View Post
2009- my rear windows are barely going back up, anyone else have this problem? Sounds like the motors are really having a hard time getting the window back up. It's on both sides too
Mine go extremely slow when I have my heated seats and rear defroster on.
premier00000 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 06:18 PM   #9012
Brian722
Scooby Newbie
 
Member#: 339726
Join Date: Dec 2012
Default

I can have nothing on and still slow... Windows are very clean inside and out... Just thought maybe they are going bad but sounds like its not just me
Brian722 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 06:19 PM   #9013
Slow Scoobie
Scooby Specialist
 
Member#: 320464
Join Date: May 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Monmouth, NJ
Vehicle:
09 2.S"low"
Dark Gray Metallic

Default

Yea all of my windows go down just fine but going back up seems like an eternity. I took it to the dealer and they looked at it and said there was nothing wrong and I was like da fuq? Takes like 15 seconds a window and if I do 2 at a time my God I could die of old age.
Slow Scoobie is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 06:40 PM   #9014
KartRacer3
Scooby Specialist
 
Member#: 268328
Join Date: Dec 2010
Chapter/Region: BAIC
Location: Norcal
Vehicle:
2011 2.5i prem pckg
SSM

Default

If you try and roll them all up at one time it takes forever. However if you do one at a time they go up a lot faster. I have no idea why but that's just how the window motors work
KartRacer3 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 07:39 PM   #9015
fancyfootwork15
Scooby Specialist
 
Member#: 262503
Join Date: Oct 2010
Chapter/Region: MWSOC
Location: Minneapolis
Vehicle:
2008 Impreza 2.5i

Default

Quote:
Originally Posted by KartRacer3 View Post
If you try and roll them all up at one time it takes forever. However if you do one at a time they go up a lot faster. I have no idea why but that's just how the window motors work
It's probably the battery. I would imagine a beefier one would give them the juice they need.
fancyfootwork15 is online now   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 07:51 PM   #9016
KartRacer3
Scooby Specialist
 
Member#: 268328
Join Date: Dec 2010
Chapter/Region: BAIC
Location: Norcal
Vehicle:
2011 2.5i prem pckg
SSM

Default

Quote:
Originally Posted by fancyfootwork15 View Post
It's probably the battery. I would imagine a beefier one would give them the juice they need.
I just had my battery replaced under warranty and they roll up just as slow as before unfortunately. I was going to upgrade to a optima yellow top but that was thrown out the window lol.
KartRacer3 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 08:12 PM   #9017
fancyfootwork15
Scooby Specialist
 
Member#: 262503
Join Date: Oct 2010
Chapter/Region: MWSOC
Location: Minneapolis
Vehicle:
2008 Impreza 2.5i

Default

Quote:
Originally Posted by KartRacer3 View Post
I just had my battery replaced under warranty and they roll up just as slow as before unfortunately. I was going to upgrade to a optima yellow top but that was thrown out the window lol.
The OEM battery seems to have a very low output. I bet with the Optima you would see significant gains in all of your electronics.
fancyfootwork15 is online now   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 12:37 AM   #9018
Navysesal
Scooby Specialist
 
Member#: 305008
Join Date: Dec 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: Bay Area
Vehicle:
2008 outback sport
Newport Blue Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by KartRacer3 View Post
If you try and roll them all up at one time it takes forever. However if you do one at a time they go up a lot faster. I have no idea why but that's just how the window motors work
yeah, definitely the battery. mine rolls up slow too, and my lights flicker when i try to start the car with my headlights on
Navysesal is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 12:38 AM   #9019
theoutbackdream
Scooby Specialist
 
Member#: 301179
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: Mountain View, California
Vehicle:
2013 WRX Limited
SWP

Default

Quote:
Originally Posted by Navysesal View Post
yeah, definitely the battery. mine rolls up slow too, and my lights flicker when i try to start the car with my headlights on
definitely the battery... Even my wrx has issues starting up and seems like it won't turn over sometimes...
theoutbackdream is online now   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 12:41 AM   #9020
KartRacer3
Scooby Specialist
 
Member#: 268328
Join Date: Dec 2010
Chapter/Region: BAIC
Location: Norcal
Vehicle:
2011 2.5i prem pckg
SSM

Default

Quote:
Originally Posted by theoutbackdream View Post

definitely the battery... Even my wrx has issues starting up and seems like it won't turn over sometimes...
Sounds like my car lol. You can't complain with your new car you lucky sob!
KartRacer3 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 12:53 AM   #9021
theoutbackdream
Scooby Specialist
 
Member#: 301179
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: Mountain View, California
Vehicle:
2013 WRX Limited
SWP

Default

Quote:
Originally Posted by KartRacer3 View Post
Sounds like my car lol. You can't complain with your new car you lucky sob!
theoutbackdream is online now   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 01:11 AM   #9022
Navysesal
Scooby Specialist
 
Member#: 305008
Join Date: Dec 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: Bay Area
Vehicle:
2008 outback sport
Newport Blue Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by theoutbackdream View Post
its seems you are misrepresenting your automobile in the "vehicle" section sir
Navysesal is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 01:12 AM   #9023
theoutbackdream
Scooby Specialist
 
Member#: 301179
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: Mountain View, California
Vehicle:
2013 WRX Limited
SWP

Default

Quote:
Originally Posted by Navysesal View Post
its seems you are misrepresenting your automobile in the "vehicle" section sir
I drive 12teens crazy for me though with the outback.
theoutbackdream is online now   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 03:13 AM   #9024
JourdanWithaU
Scooby Specialist
 
Member#: 146287
Join Date: Apr 2007
Chapter/Region: BAIC
Location: NOR-CAL (South Bay Area)
Vehicle:
2009 Impreza 2.5i 5D
Sunlight Gold Opal

Default

New rubber (and different wheels)

JourdanWithaU is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2013, 04:27 AM   #9025
Fendyman
Scooby Specialist
 
Member#: 21542
Join Date: Jul 2002
Chapter/Region: BAIC
Location: San Francisco, CA
Vehicle:
2011 Impreza 2.5i
Dark Gray Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by JourdanWithaU View Post
New rubber (and different wheels)

Is that the NEW Dunlop Direzza ZII?

What did you use to paint/color the letters? You should post HERE.
Fendyman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
08 2.5i and 08 Sti Suspension WRXbrother Brakes, Steering & Suspension 7 03-24-2012 02:14 PM
Will an 08 WRX intake fit an 08 2.5i? Racing101 Normally Aspirated Powertrain 26 01-19-2012 11:57 AM
08 STI Wing on 08 2.5i impreza juny102004 Interior & Exterior Modification 13 01-18-2012 09:46 AM
Will 08+ WRX gauges swap into 08+ 2.5i? Simeon Priest Interior & Exterior Modification 10 03-26-2010 02:17 PM
08 2.5i mod question deunique1 Impreza Forum 1 10-03-2007 02:35 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.