Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday October 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
South West Impreza Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > South West Impreza Club Forum -- SWIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-23-2007, 01:20 PM   #1
tsunamitc
Scooby Newbie
 
Member#: 121583
Join Date: Jul 2006
Location: From Spokane, WA go to ASU
Vehicle:
2003 WRX
Sonic Yellow

Default fog/headlight problems

So about 3 weeks ago I upgraded to JDM HID lights for my bugeye, and till wends everything was going great. I was driving around on wends night , I had my fogs and headlights on and then alll the sudden my highbeam indicator started spontaniusly coming on and off. When the highbeam indicator was off then the foglights would be on and visa versa. when i turn my fog lights off tho, this problem goes away. Does anyone know why they are acting up? I checked the foglight fuse and it is good. The headlights work fine, so i think it must be soemthing else, but maybe not. Has anyone ran into this problem before? any help would be much appreciated


Happy belated thanksgiving to everyone
Tom
* Registered users of the site do not see these ads.
tsunamitc is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2007, 09:06 PM   #2
wrxkid85
Scooby Specialist
 
Member#: 108452
Join Date: Feb 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Tempe AZ
Vehicle:
2005 Impreza WRX
Black

Default

You could have some wires touching/crossed.

I may be over analysing this, but your high beam wire and your fogs wire may be touching. As to say that when there is current running to the fogs you're gonna have this problem, and if there is no current the wires are "not crossed" and you have no problem.

I would check the harnesses too.

I hope I just had a spurt of brilliance or else I'm a huge homo
wrxkid85 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 01:52 AM   #3
tsunamitc
Scooby Newbie
 
Member#: 121583
Join Date: Jul 2006
Location: From Spokane, WA go to ASU
Vehicle:
2003 WRX
Sonic Yellow

Default

i would go with homo

anyone that isnt a homo with an idea
tsunamitc is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 12:17 PM   #4
tsunamitc
Scooby Newbie
 
Member#: 121583
Join Date: Jul 2006
Location: From Spokane, WA go to ASU
Vehicle:
2003 WRX
Sonic Yellow

Default

anyone?
tsunamitc is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 12:42 PM   #5
joebud
Scooby Newbie
 
Member#: 55089
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: SWIC
Location: GoodSpeed Performance
Default

yeah, check your wiring.
joebud is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 01:39 PM   #6
wrxkid85
Scooby Specialist
 
Member#: 108452
Join Date: Feb 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Tempe AZ
Vehicle:
2005 Impreza WRX
Black

Default

Quote:
Originally Posted by joebud View Post
yeah, check your wiring.
+1, whose a homo now Tom?

j/k

Last edited by wrxkid85; 11-24-2007 at 01:45 PM.
wrxkid85 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 02:07 PM   #7
tsunamitc
Scooby Newbie
 
Member#: 121583
Join Date: Jul 2006
Location: From Spokane, WA go to ASU
Vehicle:
2003 WRX
Sonic Yellow

Default

it seemed to be normal... could it be because my high beam bulbs are burnt out?
tsunamitc is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 08:12 PM   #8
joebud
Scooby Newbie
 
Member#: 55089
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: SWIC
Location: GoodSpeed Performance
Default

Quote:
Originally Posted by tsunamitc View Post
it seemed to be normal... could it be because my high beam bulbs are burnt out?
Are they? I doubt that's the issue. replace them and recheck.

You could have a short anywhere in the wiring harness. I seen this on cars where the factory wiring is used to run the HIDs. The HID will draw more current and could cause wires to melt together and create a short. If this is the problem you need to find it because it can get worse and we'll be watching you on the 5 o'clock news with a car-b-que.
joebud is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 11:59 PM   #9
wrxkid85
Scooby Specialist
 
Member#: 108452
Join Date: Feb 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Tempe AZ
Vehicle:
2005 Impreza WRX
Black

Default

Quote:
Originally Posted by joebud View Post
Are they? I doubt that's the issue. replace them and recheck.

You could have a short anywhere in the wiring harness. I seen this on cars where the factory wiring is used to run the HIDs. The HID will draw more current and could cause wires to melt together and create a short. If this is the problem you need to find it because it can get worse and we'll be watching you on the 5 o'clock news with a car-b-que.
Hahaha car-b-que,

I would have someone look at that man. Unless you can do it yourself. I would hate to see your car go up in flames.
wrxkid85 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fog/headlight problems tsunamitc Electrical & Lighting 3 11-25-2007 11:24 PM
Help needed - fog /headlight wiring Cpic11 Electrical & Lighting 0 05-22-2005 11:59 PM
Fogged headlights.. any ideas? ButtDyno Interior & Exterior Modification 2 04-22-2005 08:45 AM
wanted: bugeye bumper, driver side fender. fogs/headlights too. LatentWagen Private 'Wanted' Classifieds 1 01-24-2005 12:26 PM
Fog/Headlight protection? Stongard? JayP General Forum Archive 4 12-11-2000 08:41 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.