Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday July 11, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2008, 12:20 PM   #1
Getch
Scooby Newbie
 
Member#: 164028
Join Date: Nov 2007
Location: Portland, Maine
Vehicle:
2000 Impreza RS2.5
Sedona Red

Default Odd CEL light problem

Hi All
I have a 2000 Impreza and the darn CEL comes on regularly for the pesky emissions code. This turns out to be a gas cap loose usually but not in my case...read further!
See the CEL comes on EVERY TIME I let the gas get close to 1/4 full. If I fill-up at 1/2 a tank...no problem and no CEL ever. Ive been "testing" this theory for about two months now. Of course Ive changed fuel caps...1st using the expensive dealer one ...then trying the NAPA Stant cap...and then going back to the dealer cap. No change in behavior...my question is why would it do this?? Anyone think they have an answer. I love the car but I hate CEL's almost as much as I hate oil leaks!!

Getch
* Registered users of the site do not see these ads.
Getch is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2008, 01:17 PM   #2
HeyChris
Scooby Specialist
 
Member#: 2234
Join Date: Aug 2000
Chapter/Region: SCIC
Location: Behind The Orange Curtain.
Vehicle:
2013 F-XT
Obsidian Black Pearl

Default

What code is it tossing up?
HeyChris is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2008, 09:28 PM   #3
RaceFaceXC
NASIOC Supporter
 
Member#: 165749
Join Date: Dec 2007
Chapter/Region: South East
Location: stupid Florida
Vehicle:
2007 No YELLING
on the bus!

Default

I read a post on here about someone getting a CEL pertaining to emissions and they thought it was the cap also, so they tried a new OEM cap from Subaru, then an aftermarket quality cap, probably something similar to the NAPA cap you tried and then gave up. They went on to say that they were @ WalMart picking up some new wiper blades and there were some cheap gas caps right next to the blades so they bought one since it couldnt hurt to try and it fixed it. That was a few weeks ago that i read that... ill see if I can find the post again.
RaceFaceXC is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2008, 09:33 PM   #4
RaceFaceXC
NASIOC Supporter
 
Member#: 165749
Join Date: Dec 2007
Chapter/Region: South East
Location: stupid Florida
Vehicle:
2007 No YELLING
on the bus!

Default

I wasnt completely accurate.. the caps he tried were all from the junkyard.. Subaru caps i guess? anyway, heres the thread, last post was the one I was referring too but maybe some others will help, too. also, next time you might find answers/fixes faster by trying a search of the forum before you post your own question on a new thread. hope that helps.

http://forums.nasioc.com/forums/show...gas+cap+blades
RaceFaceXC is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Please hlp! Odd Fog Light/elect problem. AnointedDrummer Electrical & Lighting 9 01-16-2013 10:19 PM
Odd Clifford alarm problem. Very odd poormansporsche Interior & Exterior Modification 4 08-19-2005 12:21 AM
Odd power-making problem. TGV CEL-related? jblaine Factory 2.0L Turbo Powertrain 6 07-07-2005 08:27 PM
CEL Light Problem BrotherOfGoo Factory 2.0L Turbo Powertrain 1 05-26-2002 05:25 PM
Humm... odd CEL code... PsycloneWRX Factory 2.0L Turbo Powertrain 3 12-20-2001 12:33 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.