Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday July 10, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-10-2008, 12:40 AM   #1
Subyroo2.5
Scooby Specialist
 
Member#: 168129
Join Date: Jan 2008
Chapter/Region: SCIC
Location: High Desert
Vehicle:
2013 WRX
WRBP

Default Problem reading ECU with ECUFLASH

2007 Impreza 2.5i

I cannot get passed picking which car to read. All it says is "error check log"

It doesnt get passed the init sequence.

using v1.34

Do i need the test connectors for a 2.5i???
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by Subyroo2.5; 02-10-2008 at 12:53 AM.
Subyroo2.5 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 08:51 AM   #2
Tea cups
Scooby Specialist
 
Member#: 103136
Join Date: Dec 2005
Default

You need to connect the green test mode connectors under the dash. You need to wait until prompted to turn your ignition to on (to on, engine OFF) and then when you do so, immediatlely hit the OK button. You need to be using a tactrix cable. If all this does not help you then read here:
http://www.romraider.com/Documentati...aiderFAQ#toc12
Tea cups is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 09:36 AM   #3
Subyroo2.5
Scooby Specialist
 
Member#: 168129
Join Date: Jan 2008
Chapter/Region: SCIC
Location: High Desert
Vehicle:
2013 WRX
WRBP

Default

I thought you only needed the jumpers for WRX!!??
Subyroo2.5 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2008, 10:02 AM   #4
Tea cups
Scooby Specialist
 
Member#: 103136
Join Date: Dec 2005
Default

Read the FAQ I posted! You need to connect the test mode connectors (ALL Subarus do regardless). The jumper is a whole separate deal that has nothing to do with the test mode connectors and is only applicable to the 16-bit ECU (ex. 02-05 USDM WRX). So, no, you don't need the jumper but ALL models have to be in test mode to read/flash with Ecuflash.
Tea cups is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EcuFlash unable to read ECU snobrder_ad Open Source Reflashes 13 07-23-2008 07:04 PM
Problems pulling my ECU with ecuFlash AruisDante Open Source Reflashes 13 06-13-2008 08:49 AM
Problem with EcuFlash & Enginuity reading maps differently! akira02rex Open Source Reflashes 3 03-19-2008 02:04 PM
2007 2.5i EcuFlash prob reading ECU RaceFaceXC Open Source Reflashes 3 02-21-2008 09:40 AM
need help! can't read ecu thru ECUFlash sgmongoose Commercial ECU Reflashes 9 08-08-2007 11:58 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.