Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday July 29, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-27-2008, 11:36 AM   #1
Malibusa
Scooby Newbie
 
Member#: 126139
Join Date: Sep 2006
Location: Miami, Sao Paulo, Buenos Aires
Vehicle:
2001 wrx bugeye SADM
blue 95H

Default Newbie log need some opinion

Hi , i just started doing some datalogin and i already posted on osecu.org, but no response, i am trying to learn how to tune and monitor my car, here in Buenos Aires there isn't any good tuner, so i am on my own.
Could someone put his opinion about my log? what i found is that a can't get 100% throttle opening angle , only 85%, and i don't know why (gasoline is Shell V-power 98RON) and my IAM is 15 and not 16.
http://www.romraider.com/forum/topic2851.html
Thanks
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by Malibusa; 02-27-2008 at 02:18 PM.
Malibusa is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2008, 01:32 PM   #2
06rexwagon
Scooby Specialist
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
9.9@142

Default

I think you posted a bad link.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2008, 02:18 PM   #3
Malibusa
Scooby Newbie
 
Member#: 126139
Join Date: Sep 2006
Location: Miami, Sao Paulo, Buenos Aires
Vehicle:
2001 wrx bugeye SADM
blue 95H

Default

thanks, corrected.
Malibusa is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2008, 03:38 PM   #4
06rexwagon
Scooby Specialist
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
9.9@142

Default

Your ecu has learned to pull 1-2* of timing across a large area. This is in addition to the fact that your IAM is at 15. I would want 0 learned correction if my IAM wasn't 16. Also, your car has learned a 15% fuel correction across the pull. That means that upon a reset you would be running lean. I would clean your MAF sensor if you haven't done it in a while.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2008, 04:32 PM   #5
Malibusa
Scooby Newbie
 
Member#: 126139
Join Date: Sep 2006
Location: Miami, Sao Paulo, Buenos Aires
Vehicle:
2001 wrx bugeye SADM
blue 95H

Default

it has a K&N inbox filter, HKS catback, all the cats in place, and a Greddy BOV, could that help running lean?
thanks again
Malibusa is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2008, 04:34 PM   #6
06rexwagon
Scooby Specialist
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
9.9@142

Default

The bov could cause problems when not in boost if it isn't recirculated and is partially open.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2008, 10:13 PM   #7
Malibusa
Scooby Newbie
 
Member#: 126139
Join Date: Sep 2006
Location: Miami, Sao Paulo, Buenos Aires
Vehicle:
2001 wrx bugeye SADM
blue 95H

Default

i just cleaned the MAF,and made a hard reset, right now the throttle opening angle goes to 100% but the IAM is 8, i reset it again but sticks in 8, do you know why??
thanks
Malibusa is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 02:19 PM   #8
Pablo WRX
Scooby Newbie
 
Member#: 162901
Join Date: Oct 2007
Location: Argentina
Vehicle:
2002 Impreza WRX
Blue Mica

Default

We need some help please. The iam its still 8.
Does it change during some days or within several miles??
Pablo WRX is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 02:49 PM   #9
aboothman
Scooby Specialist
 
Member#: 127745
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: NWIC
Location: Humboldt County
Vehicle:
06 WRX 30r 6 speed
99L EJ255 6 Speed

Default

I am pretty sure the IAM defaults to 8 after a reset. You have 2 options:

1: drive the car for a while, and it will relearn.

2: Do the quick IAM trick, which will get it to 16 almost instantly. Considering your previous logs, and the timing the ECU was pulling, I would let the ECU increase the value normally.
aboothman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hi im a newbie and need some help thanks 93stiImperza Newbies & FAQs 2 05-29-2009 11:10 PM
Newbie and need some advice!! faqmofo Newbies & FAQs 3 02-02-2009 10:15 PM
Going to buy a WRX... I have some options, now I need some opinions. Nismonic Newbies & FAQs 27 12-09-2007 06:04 PM
Hey everybody Im a newbie and need some help subydude80 Newbies & FAQs 1 10-24-2007 04:13 PM
I need some opinions and some help with this setup krazedant Car Audio, Video & Security 0 05-05-2003 12:59 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.