Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday December 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-27-2008, 10:20 PM   #1
blackdub06
Scooby Newbie
 
Member#: 128314
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: South East
Location: Summerville S.C.
Vehicle:
2006 WRX
OBP

Default Baud rate?

Hey guys I did some searching and come up with nothing. Is there any way to increase the baud rate of the ecu rom? I am beta testing sti scan and the baud rate is 4800 and it is not enough for my tuning needs. Any help will be greatly appreciated.
* Registered users of the site do not see these ads.
blackdub06 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2008, 10:38 PM   #2
NSFW
Scooby Guru
 
Member#: 140444
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: Near Seattle, WA
Vehicle:
05 Stage Free LGT
ATP 3076, 6MT, AVO FMIC

Default

Try posting this on the RomRaider forums. Someone over there had SSM "overclocked" to 9600 a year or so ago. I don't remember the details, but it wouldn't hurt to ask if there has been any progress with it in the meantime.
NSFW is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2008, 10:43 PM   #3
blackdub06
Scooby Newbie
 
Member#: 128314
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: South East
Location: Summerville S.C.
Vehicle:
2006 WRX
OBP

Default

OK thanks for the help
blackdub06 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2008, 03:13 AM   #4
mickeyd2005
Scooby Newbie
 
Member#: 122595
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: NWIC
Vehicle:
2005 LGT Wagon
ABP

Default

IIRC, it interfered with the flashing.
mickeyd2005 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2008, 11:36 AM   #5
blackdub06
Scooby Newbie
 
Member#: 128314
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: South East
Location: Summerville S.C.
Vehicle:
2006 WRX
OBP

Default

So there is no way to increase the baud rate?
blackdub06 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2008, 01:05 PM   #6
blackdub06
Scooby Newbie
 
Member#: 128314
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: South East
Location: Summerville S.C.
Vehicle:
2006 WRX
OBP

Default

I just need to increase the baud rate of sti scan. I went and data logged last night and it only takes a reading every 0.8 seconds or so.
blackdub06 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2008, 01:58 PM   #7
Jon [in CT]
*** Banned ***
 
Member#: 2992
Join Date: Nov 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: Connecticut, USA
Vehicle:
02 WRX Sedan
Silver

Default

Quote:
Originally Posted by blackdub06 View Post
I just need to increase the baud rate of sti scan. I went and data logged last night and it only takes a reading every 0.8 seconds or so.
Sounds like a problem with StiScan's implementation. RomRaider logs faster than once every 0.8 seconds.
Jon [in CT] is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2008, 02:51 PM   #8
mickeyd2005
Scooby Newbie
 
Member#: 122595
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: NWIC
Vehicle:
2005 LGT Wagon
ABP

Default

OP, how many parameters are you logging?

Log only what you need for the task you want check. Depending upon what I am doing, my logging interval is between 150 to 230 milliseconds.
mickeyd2005 is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2008, 12:24 PM   #9
blackdub06
Scooby Newbie
 
Member#: 128314
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: South East
Location: Summerville S.C.
Vehicle:
2006 WRX
OBP

Default

OK I will try that but I think max I did was maybe 10.
blackdub06 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
This is a thread about DOS games. 2400 baud keep out. RaceCarRiot Off-Topic 119 08-03-2009 06:20 PM
proof the handicapped should not drive. (pic! 2400 baud go away) Fish Off-Topic 10 11-08-2004 12:31 PM
Old School BBS'ers w/ 2400 Baud modems trustWRX Off-Topic 2 08-02-2004 03:43 AM
Rate my fotoz, y'all (1200 baud, you = muerte!) Cosworth Off-Topic 5 02-25-2004 01:39 AM
Question about spring rates and dampening rates Memnoch Brakes, Steering & Suspension 7 02-02-2001 12:30 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.