Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday November 26, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-20-2008, 09:02 PM   #1
NRTmotorsports
Scooby Specialist
 
Member#: 16517
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Weymouth, MA
Vehicle:
'13 BRZ

Default Hard start after rain storm

As of late I have noticed my car being hard to start when it has sat for a bit during or after a rainy day. Last week we had a day or heavy rain and since it was my day off the car didnt move all day. Well the nxt morning I went out to warm up the car and it crank over as if it had zero compression or a broken timing belt it cranked like that for about 5 or 6 seconds then i gave it half throttle and finally fired up and sounded like a bag or marbles for a few seconds until oil pressure built up. Seems to start rough only after a rainy day. I thought maybe water was getting in somewhere but I dont think thats the cause. So far no check engine lights or any other problems, oh yeah its an '03 WRX 102k miles with a VF39 and supporting mods.
* Registered users of the site do not see these ads.
NRTmotorsports is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2008, 09:36 PM   #2
silver2004impreza
Scooby Newbie
 
Member#: 127878
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: MAIC
Location: Front Royal
Vehicle:
2004 Impreza 2.5TS
2004 Outback sedan H6

Default

Your plug wires might be getting old and worn out. I had a similar problem in my Focus (before I wrecked it), and a fresh set of spark plug wires fixed it.
silver2004impreza is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2008, 09:47 PM   #3
NRTmotorsports
Scooby Specialist
 
Member#: 16517
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Weymouth, MA
Vehicle:
'13 BRZ

Default

WRXs dont have plug wires, just coils on the plugs.
NRTmotorsports is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2008, 10:00 PM   #4
silver2004impreza
Scooby Newbie
 
Member#: 127878
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: MAIC
Location: Front Royal
Vehicle:
2004 Impreza 2.5TS
2004 Outback sedan H6

Default

My mistake. I presumed that the WRX had the same setup as the non-turbo models.
silver2004impreza is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2008, 10:02 PM   #5
NRTmotorsports
Scooby Specialist
 
Member#: 16517
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Weymouth, MA
Vehicle:
'13 BRZ

Default

Quote:
Originally Posted by silver2004impreza View Post
My mistake. I presumed that the WRX had the same setup as the non-turbo models.
No worries
NRTmotorsports is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scary noise when starting after rain/car wash grandaddy General Community 17 12-30-2009 12:26 AM
Hard start after clutch change Manbike26 Transmission (AT/MT) & Driveline 7 09-14-2008 08:48 PM
My 06 STI After Rain Storm GreenTeaCRV Member's Car Gallery 28 06-09-2007 03:21 PM
problem after rain storm digitalmethods Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 13 08-28-2006 07:49 AM
hard-starting wrx after Stage 1 AccessECU chipster Engine Management & Tuning 12 01-02-2004 07:37 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.