Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday September 3, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-13-2008, 07:26 PM   #1
polish_lukasz
Scooby Newbie
 
Member#: 160452
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: BAIC
Location: Tracy, Ca (before Poland)
Vehicle:
2007 Impreza WRX STI
Obsidian Black Pearl

Default P0171 System Too Lean (Bank 1)

hey guys i just got this one
P0171 System Too Lean (Bank 1)
i have 5200 miles on 2007 STI,
I found some similar stuff about it and it says i should clean a fuel filter or injector, Is that true???????
Well i had this car on stands for about 3 weeks so do you think the dirt would stay in one spot in a tank and fuel pomp sucked it or something????? I'm trying to figure out what can coz that
But i do have some mods
Intake
CatBack
Also i order Accessport but it will arrive at monday, i just want to take for a small ride today before i flash the ecu. And this code appears. Any idea? any help? thanks
* Registered users of the site do not see these ads.
polish_lukasz is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2008, 09:32 AM   #2
Hank3
Scooby Guru
 
Member#: 16157
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: South East
Location: Tallahassee, FL
Vehicle:
'03 Mazda P5 <><
'02 WRX & '08 MS3 SOLD!!!

Default

Is your intake fairly new? That may be the culprit or some loose hoses. This is a common code - try doing a search for "P0171" and you'll see what has caused other members to get this code.
Hank3 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2008, 11:17 AM   #3
pDubs
Scooby Specialist
 
Member#: 149317
Join Date: May 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: Fairfax, VA
Vehicle:
'95 BMW M3 (E36)
'05 Kawi ZX6R, '73 CB350F

Default

pDubs is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2008, 08:57 PM   #4
polish_lukasz
Scooby Newbie
 
Member#: 160452
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: BAIC
Location: Tracy, Ca (before Poland)
Vehicle:
2007 Impreza WRX STI
Obsidian Black Pearl

Default

thanks guys
@Hank3
@pDubs

Of course i searched for it but i found a lots of stuff about it, and i just want to get quick opinion what can be wrong, I'm pretty sure that CEL is because of the Air Intake, I had a few CEL's so far fro example
P0102 MAV or VAF Circuit Low Input
P0113 IAT Sensor 1 High Input
Anyways thanks for respond
polish_lukasz is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2008, 01:28 AM   #5
2xhighpsi
Scooby Specialist
 
Member#: 158089
Join Date: Aug 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: Michigan
Vehicle:
2004 STi RomRaided
PSM

Default

You probably have a vacuum leak post MAF related to the intake. Check all your clamps and couplers connecting to the inlet and the connection from the inlet to compressor housing.

I had this code from my stock inlet tearing open and taking in more air than was originally counted by the MAF; thus creates a code for too much air, and not enough fuel.

Just an idea to start with,
2xhighpsi is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2008, 12:30 PM   #6
Rodwrx23
Scooby Specialist
 
Member#: 170948
Join Date: Feb 2008
Chapter/Region: South East
Location: Pembroke Pines, FL
Default

If you had those other CEL's, you're issue is most definitely intake related, more than likely a leak. I don't think you have nearly enough miles for it to be related to the front 02, dirty fuel filter, or many of the other causes.
Rodwrx23 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CEL - P0171 System too lean LTSmash Factory 2.0L Turbo Powertrain 30 08-24-2011 05:43 PM
cgeck engine p1071 system too lean bank 1 brianmurder13 General Community 7 04-05-2009 04:19 AM
cel code p0171 system too lean ( bank 1) gillyfesh7 Factory 2.0L Turbo Powertrain 13 09-01-2008 11:59 AM
How to fix: p2096 Post Catalyst Fuel Trim System Too Lean Bank 1 Honkey3k Normally Aspirated Powertrain 1 08-19-2007 04:28 PM
CEL Code P0171 system to lean bank 1??? Crump Service & Maintenance 4 05-04-2006 01:57 AM


All times are GMT -4. The time now is 12:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.