Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday December 26, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-18-2008, 08:29 PM   #1
ZZcorollaVV_Ti
Scooby Newbie
 
Member#: 121869
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: BAIC
Location: CA
Vehicle:
1994 Impreza L
Green

Default Need help w/ "plug and play" HID install (pics/diagram inside)

I bought a set of HID's for a 99 RS, and they are "plug and play". I hooked them all up but the don't turn on. I did no cutting and it took like 5 minutes to install both sides. The \y are sized H4 and the bulb fits in the headlight with no issues. Please look at the pics and MS diagram and tell me if I did anything wrong.

Should the ballasts he connected together in any way?

Thanks for all the help.











* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by ZZcorollaVV_Ti; 04-18-2008 at 08:39 PM.
ZZcorollaVV_Ti is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2008, 08:39 PM   #2
ZZcorollaVV_Ti
Scooby Newbie
 
Member#: 121869
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: BAIC
Location: CA
Vehicle:
1994 Impreza L
Green

Default

One more thing. This kit is an 8k (all they had in H4), but the hi beam, the only thing that works, is still stock yellow color, even though it's an HID bulb.
ZZcorollaVV_Ti is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2008, 08:57 PM   #3
Rayme
Scooby Newbie
 
Member#: 157510
Join Date: Aug 2007
Location: NB, Canada
Vehicle:
2002 impreza WRX
World rally blue

Default

holy crap, that plug and play kit looks more complicated than a user made retrofit

Are you missing the ignitors or they are built-in the ballast?
Rayme is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2008, 10:08 PM   #4
neko
Scooby Specialist
 
Member#: 46500
Join Date: Oct 2003
Location: Idaho
Vehicle:
Now with 100% more
room 4 girl-on-girl fun.

Default

but you say the high beam works, just no low beam?

are you sure this is a dual-beam hid setup? most are single beam, really designed to replace only single beam headlights, unlike the H4.
neko is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 01:43 AM   #5
GeoffSFAs10
Scooby Specialist
 
Member#: 173996
Join Date: Mar 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: St. Louis, MO
Vehicle:
2002 WRX
WRB

Default

it could be one of those pnp kits that have a halogen bulb mated to the base of the HID bulb to use as a high instead of having a shield.
GeoffSFAs10 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 03:36 AM   #6
ZZcorollaVV_Ti
Scooby Newbie
 
Member#: 121869
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: BAIC
Location: CA
Vehicle:
1994 Impreza L
Green

Default

It does have 2 bulbs on it, but you know what. The smaller bulb does look like it's just screwed on. Does that mean that it's not a true Hi/Low set up? Does this mean the low won't work at all...ever?

Here's what the bulb looks like.

ZZcorollaVV_Ti is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 11:04 AM   #7
GeoffSFAs10
Scooby Specialist
 
Member#: 173996
Join Date: Mar 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: St. Louis, MO
Vehicle:
2002 WRX
WRB

Default

no the low should work. just gonna take some thinking and you'll prolley have to make a different harness for it. that setup is the cheaper way of doing a HID kit for a dual filament bulb vs having one HID bulb and a spring powered shield
GeoffSFAs10 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 11:35 AM   #8
neko
Scooby Specialist
 
Member#: 46500
Join Date: Oct 2003
Location: Idaho
Vehicle:
Now with 100% more
room 4 girl-on-girl fun.

Default

yup, one HID, one halogen. Tho their wiring should have made both work properly. Your stock wiring has 3 connectors. Hi ground, Lo ground, and common power. If this was suppossed to be plug an play, i'd contact the maufacteur and see what they have to say.

And i'm thinking if you've got yellow-ish halogen-like light, than the one bulb is working, just not the other.

Last edited by neko; 04-19-2008 at 03:55 PM.
neko is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 03:43 PM   #9
jdubya301
Scooby Specialist
 
Member#: 139076
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: Scranton PA
Vehicle:
2002 stg2 wagon
03 suzuki sv650s

Default

Quote:
Originally Posted by neko View Post
yup, one HID, one halogen. Tho their wiring should have made both work properly. Your stock wiring has 3 connectors. Hi power, Lo power, and common ground. If this was suppossed to be plug an play, i'd contact the maufacteur and see what they have to say.

And i'm thinking if you've got yellow-ish halogen-like light, than the one bulb is working, just not the other.
im not familiar with 94's but if they use the same system as 02 up then you better rethink your subaru wiring logic


subaru uses switched grounds. not switched positives... its annoying and complicated for most to realize.

the stock wiring connector should have a COMMON POSITIVE and a switched ground for HI and LOW beams. you will need to use a multimeter or a factory wiring schematic to determine which is which.
jdubya301 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 03:44 PM   #10
jdubya301
Scooby Specialist
 
Member#: 139076
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: Scranton PA
Vehicle:
2002 stg2 wagon
03 suzuki sv650s

Default

Quote:
Originally Posted by GeoffSFAs10 View Post
no the low should work. just gonna take some thinking and you'll prolley have to make a different harness for it. that setup is the cheaper way of doing a HID kit for a dual filament bulb vs having one HID bulb and a spring powered shield

yeah its also the way to blind oncoming traffic at night.
jdubya301 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 03:54 PM   #11
neko
Scooby Specialist
 
Member#: 46500
Join Date: Oct 2003
Location: Idaho
Vehicle:
Now with 100% more
room 4 girl-on-girl fun.

Default

oh, sorry, i wondered about that, i just wrote it down however it came out of my head, but the other way does make more sense.

So one common power, one ground for each: Hi and Lo.
Fixed the one above so there's no confusion..
neko is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 04:16 PM   #12
ZZcorollaVV_Ti
Scooby Newbie
 
Member#: 121869
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: BAIC
Location: CA
Vehicle:
1994 Impreza L
Green

Default

Should I try switching the red wires on the HID kit that plug into the oem plug?
ZZcorollaVV_Ti is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 10:40 PM   #13
jdubya301
Scooby Specialist
 
Member#: 139076
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: Scranton PA
Vehicle:
2002 stg2 wagon
03 suzuki sv650s

Default

Quote:
Originally Posted by ZZcorollaVV_Ti View Post
Should I try switching the red wires on the HID kit that plug into the oem plug?

corolla, i will be making a wiring diagram for this how-to i did.
http://forums.nasioc.com/forums/show....php?t=1482552


you will want to wire your dual beam kit the same way. this way guarantees that your xenon bulb will stay lit when u turn on your highbeams/ flash to pass.

i will make the diagram tomorrow.
jdubya301 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 11:21 PM   #14
manookie
Scooby Newbie
 
Member#: 125495
Join Date: Sep 2006
Chapter/Region: RMIC
Location: Sugarhood, UT
Vehicle:
06 Wrx
SGM stg 5+4-7

Default

I dont mean to hijack the thread or anything but im looking for a little help as well. Here is a diagram of my question and what i'v got. Car is an 06 tr. The harness i got was from lightwerkz. It seems that i have some extra plugs and i dont know where they go. Again sorry OP dont mean to be an ass.

manookie is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 03:53 AM   #15
jdubya301
Scooby Specialist
 
Member#: 139076
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: Scranton PA
Vehicle:
2002 stg2 wagon
03 suzuki sv650s

Default

contact lightwerkz if you are having trouble... he will help you
jdubya301 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 11:54 AM   #16
Rayme
Scooby Newbie
 
Member#: 157510
Join Date: Aug 2007
Location: NB, Canada
Vehicle:
2002 impreza WRX
World rally blue

Default

lol, 2 bulbs?? Talk about ghetto rigging headlights.
Rayme is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 01:08 PM   #17
jdubya301
Scooby Specialist
 
Member#: 139076
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: Scranton PA
Vehicle:
2002 stg2 wagon
03 suzuki sv650s

Default

Quote:
Originally Posted by Rayme View Post
lol, 2 bulbs?? Talk about ghetto rigging headlights.

yeah, back when i was a noob 2 years ago i bought one of these kits. horrible.

they are def ghetto rigged
jdubya301 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
morette hid install pics help plz? XavierWRX Electrical & Lighting 0 03-28-2008 10:58 AM
Will 05 HID's "Plug and Play" into and 06 Lamp? justinpool2000 Electrical & Lighting 5 03-20-2007 12:27 PM
FS: Dastek Unichip "Plug and Play" JASWRX Private 'For Sale' Classifieds 2 03-06-2006 11:22 PM
Anyone in the ny area need help with pulley and upipe install. ripGTS Tri-State Area Forum 2 01-14-2002 11:41 AM
anyone know where to get a "plug and play" wiring harness for a 01 RS? IMPRZME Car Audio, Video & Security 5 08-10-2001 05:49 AM


All times are GMT -4. The time now is 09:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.