Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday April 27, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Mid West Subaru Owners Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-20-2008, 12:08 PM   #1
SuberStar
Scooby Newbie
 
Member#: 38799
Join Date: Jun 2003
Chapter/Region: MWSOC
Location: Aurora / Nap, IL
Vehicle:
04 WRX
Smooth Silver

Default IL emissions failure

I failed because of a CEL light. Now I have "not passed" twice because it hasn't been long enough for them to get a good read on the computer. I know that I need to drive 50+ miles (some say 400) to reset the computer, but I get a CEL faster than that. Either a missfire or a CO2. I have mid level mods on everything (turbo, computer, exhast) with a high-flow cat. Any thoughts?

What are other people doing?
* Registered users of the site do not see these ads.
SuberStar is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 01:00 PM   #2
STE4LTH_EJ614
Scooby Specialist
 
Member#: 150788
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: Shorewood, IL
Vehicle:
2013 XV Crosstrek
Desert Khaki

Default

Heres what you do...Drive in your car down to DS1 have them read the code, delete or put a reflash on it, go to emmissions, then grab the ticket that says you passed.
STE4LTH_EJ614 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 02:27 PM   #3
NITROS
Scooby Specialist
 
Member#: 41561
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chicago
Vehicle:
04 GT3076 2.1
Stroker = Broken 3rd

Default

Firstly, if you are getting a cell its because there is somethign wrong with your car. You should not be getting a cel for rear o2 sensor if you have a hiflow cat. Misfires are bad. You want to quickly distroy a cat misfires are the sure way to go. Not to mention the engine you will eventually kill.
NITROS is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 02:38 PM   #4
Drink
Scooby Newbie
 
Member#: 102682
Join Date: Dec 2005
Location: Woodberry, IN
Vehicle:
... ripper's
sister.

Default

I'm 100% sure you are failing due to a rear 02 sensor. High-flow cats are usually nothing more than a permanent silencer, not an emissions control device.

Go pick up 2 spark plug anti-foulers and screw them onto your rear 02 sensor, then put it back in the exhaust. Reset the ecu, then try again.
Drink is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 08:52 PM   #5
nate.the.great
Scooby Specialist
 
Member#: 72031
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: poor grammar fuels my anger
Default

what engine management are you running?
nate.the.great is online now   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 10:22 PM   #6
HndaTch627
Scooby Guru
 
Member#: 6551
Join Date: May 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: Carol Stream, IL
Vehicle:
'01 GC8 Dinged STM
'09 Concours 14 ABS Black

Default

Quote:
Originally Posted by STE4LTH_EJ614 View Post
Heres what you do...Drive in your car down to DS1 have them read the code, delete or put a reflash on it, go to emmissions, then grab the ticket that says you passed.
wow....that's a hell of a lot of wrong information
HndaTch627 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which of these caused my emissions failure? G.Subramaniam Normally Aspirated Powertrain 18 07-27-2006 11:43 AM
Yet another VA emissions failure thread tweakling Mid Atlantic Impreza Club -- MAIC 11 04-20-2005 05:46 AM
No emissions failure for CEL's anymore? HamFist Rocky Mountains Impreza Club Forum -- RMIC 5 08-27-2004 08:58 PM
IL emissions??? Dans-REX Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC 6 09-15-2003 06:16 PM
IL Emissions Testing ??? mykrrrr Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC 5 02-04-2003 12:14 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.