Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday July 31, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-20-2008, 01:58 AM   #1
Mightyeldo44
Scooby Newbie
 
Member#: 180453
Join Date: May 2008
Chapter/Region: AKIC
Location: Alaska
Vehicle:
2002 Wrx
Silver

Default Cel p0304 and tons o fun

Ok so i sold my integra last week and bought a 2002 wrx, The previous owner Instald a Vf37 ihi turbo, sti injectors, walbro 255 fuel pump, 3 inch cat back, turbo xs boost controller, and turbo xs fuel manegment. set at 19psi The car ran perfect for the first few days i had it, untill i put a wide mouth invidia down pipe to full 3 inch exhaust out. It ran fast like that for a few hours then i opend it up on the freeway and it hit 20 psi and choked out. so i turn the boost down and it runs up to around 15 psi and sputters till red line in 3rd 4th and 5th gears. its bin doing this for the past few days ocasionaly throwing a misfire code on the 4th cylender after its sputtering/choking. then at the gas station today i notice a small amount of smoke from under the hood and there is coolant sprayed all over the front of the engine. i cant tell where its coming from or why it would mysteriously start leaking, does anyone have any ideas or comments?

a few things to note.

Im from alaska and we have 90oct. gas here and turbo xs base map is for 93oct, the previous owner said he has the timing turned back 3 degrees across the board.

Im 17 years old and im not that familar with turbo cars so lets keep the negitive comments to a minimum

There is no good tuner machanics up here

Also there is a loud screeching noise that sounds on a cold start up.
* Registered users of the site do not see these ads.
Mightyeldo44 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2008, 09:44 AM   #2
am3rican
Scooby Newbie
 
Member#: 67264
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: Willow Grove, PA
Vehicle:
2008 Subaru WRX
Obsidian Black

Default

The loud screeching is one of your belts. It's normal.

My only suggestion would be to have your car tuned with the downpipe on as with any subaru, you should have it reflashed when installing a dp or up. In the meantime, put the stock downpipe back on and see if you are having the same issue.
am3rican is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2008, 10:21 AM   #3
prometheum
Scooby Specialist
 
Member#: 92003
Join Date: Jul 2005
Chapter/Region: International
Location: Tatooine
Vehicle:
04 bicycle!

Default

post in the alaska forums, ask jerry or chris for help
prometheum is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP - CEL P0302 and P0304 = Misfire on Cyl 2 and 4! dexterous Normally Aspirated Powertrain 8 04-14-2005 11:38 PM
Tons of fun with CELS and Old Mods mxg286 Tri-State Area Forum 9 07-30-2004 05:45 AM
CEL p0304 02SilverRex Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 07-07-2004 12:53 PM
got my new camshaft sensor for my CEl - P0304 i think Turbo Tin Can Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 07-26-2002 06:36 PM
CEL P0304 - Cylinder 4 Misfire Detected Evan J. Kelly Factory 2.0L Turbo Powertrain 14 03-08-2002 11:10 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.