Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-20-2008, 03:51 PM   #1
Computergeek24
Scooby Specialist
 
Member#: 108964
Join Date: Mar 2006
Chapter/Region: SCIC
Location: SoCal - Garden Grove
Vehicle:
2013 Ford Focus ST
Performance Blue

Default A/C Clutch no engaging after compressor install?

Did some searches but couldn't come up with much (mostly because the search engine won't recognize "A/C" cause it's too short).

Anyway, when I bought my 04 WRX back in November, the A/C pulley had a horrible screech to it. So, not needing A/C in the winter, I pulled the belt off. Now it's about 5 months later and I finally got around to finding and installing a new compressor (From an 06 STi). I finished putting the belt back on, started the car up and hit the A/C button. The button lit up as normal but the clutch on the compressor pulley did not engage.

I know I will have to refill the system with refrigerant, but I wanted to check and make sure the thing worked first before starting to dump $50 worth of refrigerant into the system. I tried testing the 1-pin connector in the compressor with a voltmeter but got nothing (not even sure what kind of signal it uses).

Anyone have any suggestions as to why the clutch won't engage?

Any help would be appreciated!

-Kevin
* Registered users of the site do not see these ads.
Computergeek24 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2008, 04:30 PM   #2
jey
Scooby Specialist
 
Member#: 32503
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: TXIC
Location: Johnson City, TX
Vehicle:
2011 Tribeca
1995 Legacy Wagon

Default

The clutch won't engage if there is low pressure in the A/C system.
jey is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2008, 04:43 PM   #3
Computergeek24
Scooby Specialist
 
Member#: 108964
Join Date: Mar 2006
Chapter/Region: SCIC
Location: SoCal - Garden Grove
Vehicle:
2013 Ford Focus ST
Performance Blue

Default

Quote:
Originally Posted by jey View Post
The clutch won't engage if there is low pressure in the A/C system.
That's just the answer I was hoping for actually. Thanks!
Computergeek24 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no heatshield after DP installed Nactos Newbies & FAQs 36 12-30-2006 08:18 PM
Help clutch not engaging after engine install racrx Factory 2.0L Turbo Powertrain 5 11-12-2006 10:04 PM
no CEL AFTER header install...? jefersun Engine Management & Tuning 1 03-13-2004 10:15 PM
No CEL after DP install wrxpeed Factory 2.0L Turbo Powertrain 10 01-22-2004 12:00 PM
car no start after CAI install? help please Solomon Normally Aspirated Powertrain 12 07-30-2003 12:31 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.