Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday May 3, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-05-2008, 09:37 PM   #1
evan_impreza
Scooby Specialist
 
Member#: 115276
Join Date: May 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Joplin, MO
Vehicle:
04 PSM WRX -sold:(
98 RS- WRX swap complete!

Default stri x-line boost gauge reads low

So I ordered a pair of stri x-line gauges on the classifieds here. When I went to hook up the boost gauge I used the vaccuum line going into my factory gauge that was previously hooked up. I connected the new line to the existing factory hose and ran it up to my gauge like normal. Everything seems to work fine except the gauge wont really read past 12 or so psi. When I hooked up my Utec it said I was running 17 pounds like I should be..

Any imput is appreciated.. Thanks
* Registered users of the site do not see these ads.
evan_impreza is online now   Reply With Quote
Old 06-06-2008, 02:23 AM   #2
evan_impreza
Scooby Specialist
 
Member#: 115276
Join Date: May 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Joplin, MO
Vehicle:
04 PSM WRX -sold:(
98 RS- WRX swap complete!

Default

anyone have any suggestions?
evan_impreza is online now   Reply With Quote
Old 06-06-2008, 05:36 PM   #3
skingfreak
Scooby Specialist
 
Member#: 152591
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: Wisconsin
Vehicle:
2010 Jetta TDI Cup
Jet Black

Default

are you running higher than stock boost to atain the 17 psi?
skingfreak is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2008, 03:13 AM   #4
evan_impreza
Scooby Specialist
 
Member#: 115276
Join Date: May 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Joplin, MO
Vehicle:
04 PSM WRX -sold:(
98 RS- WRX swap complete!

Default

Yes it is a stage 2 Utec.. it should be 16.5 psi.. Do you think shortening the vacuum line would help any?
evan_impreza is online now   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 04:04 PM   #5
evan_impreza
Scooby Specialist
 
Member#: 115276
Join Date: May 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Joplin, MO
Vehicle:
04 PSM WRX -sold:(
98 RS- WRX swap complete!

Default

buuuump for suggestions
evan_impreza is online now   Reply With Quote
Old 06-10-2008, 03:10 AM   #6
evan_impreza
Scooby Specialist
 
Member#: 115276
Join Date: May 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Joplin, MO
Vehicle:
04 PSM WRX -sold:(
98 RS- WRX swap complete!

Default

to the top...
evan_impreza is online now   Reply With Quote
Old 06-10-2008, 03:51 PM   #7
zen_nation
Scooby Newbie
 
Member#: 181267
Join Date: May 2008
Default

i think some punk just took your money and sold you a used broken boost gauge. don't worry they will get theres in the end when they least expect it.
zen_nation is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2008, 05:37 PM   #8
androofoo
Scooby Newbie
 
Member#: 130312
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: SCIC
Location: Chino Hills, CA
Vehicle:
2007 Legacy GT
SWP

Default

t fitting issue
androofoo is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 08:03 PM   #9
evan_impreza
Scooby Specialist
 
Member#: 115276
Join Date: May 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Joplin, MO
Vehicle:
04 PSM WRX -sold:(
98 RS- WRX swap complete!

Default

but the thing is I didnt change anything about the t -fitting as I used the existing one that my factory boost gauge was hooked up to
evan_impreza is online now   Reply With Quote
Old 06-16-2008, 03:18 AM   #10
evan_impreza
Scooby Specialist
 
Member#: 115276
Join Date: May 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Joplin, MO
Vehicle:
04 PSM WRX -sold:(
98 RS- WRX swap complete!

Default

to the top! suggestions are welcome..
evan_impreza is online now   Reply With Quote
Old 07-05-2008, 10:28 PM   #11
txl146
Scooby Guru
 
Member#: 32459
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: Tri-State
Location: NY
Vehicle:
02 WRX VF34
Junior Tuned 301whp

Default

Anyone has an issue of mechanical boost gauge needle fluctuating from 15-18psi like crazy at WOT? I had tightened all fitting, but it's still doing it.
txl146 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
STRI X-Line BOOST Gauge Black Pearl07 Interior/Dressup/Audio & Security 7 11-20-2008 08:02 PM
Boost Gauge Reading Low??? slingshot New England Impreza Club Forum -- NESIC 0 01-15-2005 01:34 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.