Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday October 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-05-2008, 10:41 PM   #1
Bet On Grey
Scooby Newbie
 
Member#: 134690
Join Date: Dec 2006
Chapter/Region: MAIC
Location: Gainesville/Richmond
Vehicle:
WFC All Day
SGM

Default Fuse problems-with pics

Hey guys,
I have a fuse issue. This is the second time this has happened to me. I'm at a stop, both times at a read light in medium traffic. I check my gauges and all my warnings are on, as if I stalled, but I did not. My will not start. The first time a mechanic pulled over to help me out and figured out the problem, it was one of my fuses in the engine fuse box. I have yet to figure out what fuse it is, but he switch it with another 30 amp fuse and it worked. It is labeled SBF no.6 in the fuse cover and in the Subaru manual there is no information about this fuse. I'm not sure what is causing this shortage. If anyone can help me identify what this fuse is for it would be great. The first time it happened around last summer, June-July 2007, and it happened again today. I was stuck in a 4 lane highway and my steering wheel was locked. I also had a boost guage installed about 5 months prior to the first shortage. Do you think that would case a problem? I'm scared to take it to the dealership, because they could blame it on that, or void my warranty. Please guys i need help!!
Thanks in advance,
Matt
This is the where the fuse is located.

The manual does not have it labeled.

The fuse cover labels it as SBF no.6
* Registered users of the site do not see these ads.
Bet On Grey is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 11:35 PM   #2
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Location: Mastro Subaru, Sanford FL
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

Quote:
SBF-5 FUSE BLOWS ON 2005MY/2006MY IMPREZA VEHICLES

If you come across the above problem on these vehicles, check the rear harness where it runs under the rear seat on the passenger side of the vehicle as a possible cause. If this is the source of the problem, repair the wire as necessary, reroute, and secure it to the crash bar running under the seat.
From a Subaru tech tip

Should be covered under warranty if you are under 3/36
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2008, 01:20 AM   #3
hwy61
Scooby Specialist
 
Member#: 87950
Join Date: May 2005
Location: B,ham AL
Vehicle:
2005 STI
Gone....Somewhere in MS

Default

I think the power windows are on #6, you haven't been running all four up and down at the same time have you or locked the keys in the car and had someone jamming around in the door in an attempt to unlock it. Hwy61
hwy61 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2008, 10:50 AM   #4
Cougar4
Scooby Specialist
 
Member#: 53443
Join Date: Jan 2004
Location: Anchorage, AK
Vehicle:
2001 LL Bean Outback
Winestone

Default

Looking at some info for a '04 model shows the Hwy61 is correct about the power windows. It also supplies power to some other areas that have a smaller fuse so if the other fuses are ok then that path would seem to be clear of any trouble and the power window area is the place to check. The fuse ties to the circuit breaker so if that hasn't been tripping then the trouble would appear to be between the fuse and the breaker.
Cougar4 is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 10:22 PM   #5
Bet On Grey
Scooby Newbie
 
Member#: 134690
Join Date: Dec 2006
Chapter/Region: MAIC
Location: Gainesville/Richmond
Vehicle:
WFC All Day
SGM

Default

Thanks for all the help so far. Any ideas on what I should do guys???
Bet On Grey is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2008, 12:45 AM   #6
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Location: Mastro Subaru, Sanford FL
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

What fuse did he switch it with?

I still think it was the #5 SBF (slow blow fuse) that blew. I don't see how a power window fuse would cause the car to die.
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2008, 09:58 PM   #7
DrD
Scooby Guru
 
Member#: 22412
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2012 Legacy 2.5GT
Ice Silver Metallic

Default

For the 06, it looks like SBF6 supplies the power window relay (as already pointed out) which is MB-12, and the body integrated module which is on FB-33.
DrD is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 01:17 PM   #8
Aaron'z 2.5RS
Scooby Guru
 
Member#: 1026
Join Date: Mar 2000
Chapter/Region: MWSOC
Location: Hickigan
Vehicle:
'00 RS/WRX Stg5
'98 RS Stock

Default

Quote:
Originally Posted by Bet On Grey View Post
Thanks for all the help so far. Any ideas on what I should do guys???
Well, if anything Rexygrl posted is true, you should be looking for pinched wires from under the back seat, back...

Maybe the rear seat was removed at one point and when it went back in, wires got pinched... It's a start..


I was haing problem similar, but not the same, and founf my trailer "pig" was resting in a pool of water in my spare tire well...
Aaron'z 2.5RS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Very strange fuse problem with headlights Celtric Electrical & Lighting 1 01-25-2010 07:33 PM
header installation problem with pics sittinsideways Normally Aspirated Powertrain 10 06-20-2009 06:45 PM
Fuse problems-with pics Bet On Grey Service & Maintenance 3 06-09-2008 10:25 PM
need help with ECU/fuse problem eric m. Service & Maintenance 0 01-03-2003 01:45 PM
Question/Problem with amp fuses. Please read. Andrew Car Audio, Video & Security 0 05-25-2001 09:55 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.