Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday July 13, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-20-2008, 09:36 PM   #1
sjs0433
Scooby Specialist
 
Member#: 86061
Join Date: Apr 2005
Chapter/Region: MAIC
Default DRL and rear plate lights stopped working - HELP!

So last night on my way home I got pulled for my license plate lights being out...both of them were out which seemed real odd to me. I was checking for a fuse and found none and hopped on here and found a few answers....I've check all the possible harnesses as well as trying another bulb that I know works.
Then I found that my DRL weren't working either. I haven't done anything to the car since the last time I know those were working. I've check the wiring under the hood as well as the connector behind the glovebox and everything seems to be connected firmly.
Any ideas guys?
* Registered users of the site do not see these ads.
sjs0433 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2008, 11:16 AM   #2
Cougar4
Scooby Specialist
 
Member#: 53443
Join Date: Jan 2004
Location: Anchorage, AK
Vehicle:
2001 LL Bean Outback
Winestone

Default

Fuse #5 supplies power to the license plate light along with the rear combination lights so if the rear lights are ok then check for a broken connection along the red/yellow wire to the license plate lights. Also check the ground to lights for any trouble.
Cougar4 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2008, 11:26 AM   #3
sjs0433
Scooby Specialist
 
Member#: 86061
Join Date: Apr 2005
Chapter/Region: MAIC
Default

yeah all the rear lights seem to be working just fine. I've got taillights and the interior trunk light is working and they appear to be all run off the same harness. I just didn't know if somehow the drl and plate lights happened to be related in any way...doesn't seem like it but it appears they both stopped working at the same time.
Does anyone know if the red/yellow wire is a normal 12v?
sjs0433 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2008, 11:46 AM   #4
Cougar4
Scooby Specialist
 
Member#: 53443
Join Date: Jan 2004
Location: Anchorage, AK
Vehicle:
2001 LL Bean Outback
Winestone

Default

All the lights run on 12 volts.
Cougar4 is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2008, 12:50 PM   #5
sjs0433
Scooby Specialist
 
Member#: 86061
Join Date: Apr 2005
Chapter/Region: MAIC
Default

So it turns out the bulbs were just dead for the plate lights...I just thought it was odd they both went out at the same time and I had tried another bulb but it didn't work. Ran to the store and got some new ones and sure enough they came right on.
Still not sure what is up with the drl but I don't really care about those.

Close this thread mods.
sjs0433 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radio and clock stopped working. Help!!! 02turbosuby Electrical & Lighting 3 11-30-2006 01:13 PM
Rear Lights And Number Plate Lights Wont Go Off ?! terrenceseet Electrical & Lighting 1 02-18-2006 08:26 PM
cruise control light stopped working kami333 Electrical & Lighting 5 08-01-2003 11:56 AM
Rear plate lights are not working WRXVII Service & Maintenance 1 06-05-2003 08:27 AM
had a fog light stop working DragonRM Service & Maintenance 9 09-03-2002 08:46 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.