Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 24, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-30-2008, 05:47 PM   #1
runner19
Scooby Newbie
 
Member#: 39562
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: MAIC
Vehicle:
My02 WRX Sedan 5MT
WR blue

Default Current draw

I'm getting 0.4 amps currents draw when the car is switched off.

What the min current draw. Also how much does aquamist draw when off.

My02 WRX sedan 5sp manaul
* Registered users of the site do not see these ads.
runner19 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2008, 07:41 PM   #2
Cougar4
Scooby Guru
 
Member#: 53443
Join Date: Jan 2004
Location: Anchorage, AK
Vehicle:
2001 LL Bean Outback
Winestone

Default

Normal draw should be about 35 milliamps so you have about 10 times the normal draw. Did you allow enough time for the systems to go into the sleep mode before taking the measurement? If you need to find the area that is causing the excessive draw pull fuses one at a time to see which circuit makes a difference.
Cougar4 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2008, 07:42 PM   #3
Mulder
Trust no one
Moderator
 
Member#: 11170
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NYC
Vehicle:
02 WRX
15 WRX/05 GTO

Default

If you're certain it's .4A (400ma), that's too much.
Make sure your trunk light isn't on, that's about the amount it would draw. If that's not it then you have to start disconnecting things until the draw normalizes. It shouldn't be more than about 50ma give or take.
edit- one minute too slow.
Mulder is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2008, 10:40 PM   #4
Cougar4
Scooby Guru
 
Member#: 53443
Join Date: Jan 2004
Location: Anchorage, AK
Vehicle:
2001 LL Bean Outback
Winestone

Default

Quote:
Originally Posted by Mulder View Post
edit- one minute too slow.
I'm sure you'll beat me on the next one Mulder.
Cougar4 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2008, 09:38 AM   #5
runner19
Scooby Newbie
 
Member#: 39562
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: MAIC
Vehicle:
My02 WRX Sedan 5MT
WR blue

Default

trunk light is cold. I do have a aquamist 2d system thou. It it wired via relay to a ignition on trigger wire.
runner19 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2008, 02:47 AM   #6
ProdriveDreams
Scooby Specialist
 
Member#: 146819
Join Date: Apr 2007
Chapter/Region: NESIC
Location: Boston / Ipswich, MA
Vehicle:
'02 WRB VF-39'd WRX
W/06 STi Drivetrain swap

Default

Quote:
Originally Posted by runner19 View Post
trunk light is cold. I do have a aquamist 2d system thou. It it wired via relay to a ignition on trigger wire.
this shouldnt be pulling any power with the key off then as the relay should be interupting power to it. You could check though by seeing if theres voltage at the controller with the key off.

I would just start pulling fuses one at a time till you find the culprit as cougar, and mulder stated.
ProdriveDreams is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 09:53 AM   #7
runner19
Scooby Newbie
 
Member#: 39562
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: MAIC
Vehicle:
My02 WRX Sedan 5MT
WR blue

Default

There is current draw at the pump with the ign off. key removed. bugger
runner19 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Current draw on heated seats jonney_boy Newbies & FAQs 1 02-10-2007 06:29 AM
Car off current draw... freeman.matt Electrical & Lighting 7 03-18-2006 12:50 AM
Current Draw on WRX at Rest StopTech Electrical & Lighting 8 01-24-2005 10:51 PM
STi alternator current draw sti_ln Electrical & Lighting 0 11-05-2003 10:32 AM
current draw gypsymoth Electrical & Lighting 1 05-30-2003 06:22 AM


All times are GMT -4. The time now is 10:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.