Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday August 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-03-2008, 09:52 AM   #1
medrad_man
Scooby Specialist
 
Member#: 142673
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: San Antonio
Vehicle:
2006 STI
I've created a monster

Default Help! Hazards don't work but blinkers do

As the title says, my hazards don't work but my blinkers do. also the chime for my keys being in the ignition when the door is open is gone. Can anyone point me in the direction to correct this problem.

Dealership is out of the question since my car is heavily modified and the local dealer is the WORST in the state (seriously, it is).

I tried searching but couldn't find a definite answer, all i found was something about a relay of some sort but so info relating that to the key chime. Any help would be appreciated.
* Registered users of the site do not see these ads.
medrad_man is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 10:51 AM   #2
medrad_man
Scooby Specialist
 
Member#: 142673
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: San Antonio
Vehicle:
2006 STI
I've created a monster

Default

found that horn and hazards are linkind in fuse box. that fuse was blown, replaced said fuse and tried to honk horn...... nothing. Fuse is blown again. I put in a bigger fuse (20A), checked it to make sure it didn't blow immediately, tried honking horn, nothing and fuse is blown again.

Could this be the result of a bad relay or is the problem worse than that? Could this be caused by my 11.5lb braille battery (hazards and horn worked fine with the battery before)??
medrad_man is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 11:11 AM   #3
ptirmal
Scooby Specialist
 
Member#: 82243
Join Date: Mar 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: Philly
Vehicle:
07' Acura TL-S
11' Ducati Monster 796

Default

Sounds like a short somewhere... never replace a fuse that keeps blowing with a larger one!

Is your car an 06STI? Take it to the dealership and let them fix it!
ptirmal is online now   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 11:16 AM   #4
skingfreak
Scooby Specialist
 
Member#: 152591
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: Wisconsin
Vehicle:
2010 Jetta TDI Cup
Jet Black

Default

Quote:
Originally Posted by ptirmal View Post
Sounds like a short somewhere... never replace a fuse that keeps blowing with a larger one!
I 2nd both thoe statements, check the wiring, did you put in anything new recently?

Quote:
Originally Posted by ptirmal View Post

Is your car an 06STI? Take it to the dealership and let them fix it!
Quote:
Dealership is out of the question since my car is heavily modified and the local dealer is the WORST in the state (seriously, it is).
skingfreak is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 11:27 AM   #5
hybrid gti 2
Scooby Guru
 
Member#: 67004
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: (818) 200k+ ej205 ppg 5mt
Vehicle:
02 vf30 pnp wagon
silver and cf

Default

check the relay
hybrid gti 2 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 01:15 PM   #6
medrad_man
Scooby Specialist
 
Member#: 142673
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: San Antonio
Vehicle:
2006 STI
I've created a monster

Default

Quote:
Originally Posted by ptirmal View Post
Sounds like a short somewhere... never replace a fuse that keeps blowing with a larger one!

Is your car an 06STI? Take it to the dealership and let them fix it!
Thanks for your input but apparently you didn't read my first post. The dealer near here sucks and will not touch most modded cars warranty or not and it doesn't help that i have an aftermarket battery. I could go to Austin but thats way out of my way.

I put in another new fuse and found that the hazards worked but when i pressed the horn it blew.

I removed the horn relay and hooked it straight to power to test it and it clicks. The socket for the relay has power where it is supposed to.

Could it still be the relay or would more likely be a short after the fuse box? Note that the only electrical mod i have done under the dash is running wiring for my gauges.
medrad_man is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 03:56 PM   #7
ptirmal
Scooby Specialist
 
Member#: 82243
Join Date: Mar 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: Philly
Vehicle:
07' Acura TL-S
11' Ducati Monster 796

Default

I actually did read the whole thing but I have short term memory loss and forgot it when I was typing

Sounds like the short is in the horn wiring somewhere if that's what caused the fuse to go again. My money would be a short in the relay, relays go bad more often than other things.

BTW I don't think a dealership can pin the fuse blowing and deny service on any of your mods, a new battery is not a mod fwiw...
ptirmal is online now   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 04:26 PM   #8
medrad_man
Scooby Specialist
 
Member#: 142673
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: San Antonio
Vehicle:
2006 STI
I've created a monster

Default

gonna buy a new relay today
medrad_man is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hazards don't work NJHK Service & Maintenance 4 07-21-2009 12:28 AM
HELP! cd player working, but no sound coming out of the speakers ikkuy Car Audio, Video & Security 1 05-08-2006 11:00 AM
Sub does not work But Components Do? Hayaboosted Car Audio, Video & Security 9 09-08-2005 06:15 PM
Help! Brakes don't work! electricpork Brakes, Steering & Suspension 14 08-30-2004 04:22 PM
My low beams don't work, but my Highs do Bobalouy Service & Maintenance 2 01-20-2002 10:47 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.