Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday April 24, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Built Motor Discussion

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-11-2008, 01:27 AM   #1
Splinter
Scooby Guru
 
Member#: 106510
Join Date: Feb 2006
Chapter/Region: VIC
Location: Richmond, BC
Vehicle:
98 Widebody 2.2
Smooth Safety Blue

Default Misfire on hybrid engine

The fun never stops with this

Took my car to the dyno a week ago with the new turbo, drove up on spring pressure, all was well. Put it on the dyno, the second we tried anything other than spring pressure, it started misfiring to a dangerous level. Unfortunately thats all the info I have on it... Trying to figure out the cause

EJ22T bottom end (wiseco pistons)
V4 STI-RA heads
Stock exhaust manifold, ceramic coated
Ultimate Racing Upipe w/ Tial 44mm ewg
3" exhaust
TD06H-20G turbo
Coolingmist vari-cool meth injection
Link V14 ECM
STI Yellowtop injectors (not the problem, didnt come anywhere close to maxing them)
NGK PFR7B plugs

Made 215whp on spring pressure, same as what a stock STI makes on their dyno. The only thing thats changed since I made 240whp/270wtq is the 20G turbo and the ewg. Everything else is the same.

Ive got an Autronic SMC Im going to put in in place of the link, because my tuner says he should be able to do more for me with the added features like dwell control. I'm also putting in some PE850 injectors (using different fuel rails, of course)

I have a small problem with the oil control ring in cylinder 1, the car blows blue under heavy vacuum, but I have good compression, and there isn't so much oil that it's fouling the plug.

Anyone else have any thoughts on what could cause this, or what I can check for?
* Registered users of the site do not see these ads.
Splinter is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Misfire cyl#4 ONLY on cold engine Aleksey Factory 2.5L Turbo Powertrain 11 06-23-2009 02:00 AM
Are hybrids profitable? Car makers haven't figured out how to make money on hybrids Tea cups Non-Subaru News & Rumors 77 12-14-2008 11:30 AM
Hybrid misfire on start up gnarlyWRX Built Motor Discussion 6 05-03-2007 10:15 AM
Diary: Misfiring ej257 Hybrid NITROS Built Motor Discussion 5 10-10-2006 09:35 AM
Misfires + UTEC + new engine tmarcel Engine Management & Tuning 30 01-22-2006 02:52 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.