Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday December 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Subaru Conversions

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-16-2008, 12:44 PM   #1
takumi
Scooby Specialist
 
Member#: 6964
Join Date: May 2001
Location: levittown ny us
Vehicle:
2001 impreza
pearl ridge blue

Default problems problems 04 swap Cooling problems

quick run down on my car
01 rs
04 sti swap ( don't know the miles, but it should be low)
pe1818
FAL slim fans
Koyo legacy rad (53mm i think)

Okm, heres the story. the car is only driven on the weekends,
so i tooked it out, for about 2 hours, boosting here and there nothing crazy.
I get back to let the car cool down, once it sat ther for about 5 mins, i notice the temp gauge was almost to H, i went ahead and turned it off and let it cool down. Once it cool down a bit, i check the coolant, it wasn't that low, but i topped it off anyway. i started the car, and for a couple of mins later, the samething. So i went ahead and turned it off. What i also notice at that time that the Fans only click on for a second, and turn off when the engine was on. So i check all the fuse and relays, they are fine. once i started it back up, the idle started to flutter. I was told i just need to unplug the ecu and plug back after it resets itself. after unplugging it, i left it there for about a week. i plug back the ecu, i also check the coolant again, this time it was somewhat low, but still some left in the resvior, so i topped it off again. I started the car, fluttering was gone, waited for it to get to normal temp. I held it at 3krpm and turn on the heat, for about 10 mins, the temp stay at normal, i notice the fan did the samething, click on and then off. but it never pass the normal temp

I also check if there was coolant in the oil, there was none

now i am thinking, thermostat, or thermoswitch


anyideas... whats the next step?
* Registered users of the site do not see these ads.
takumi is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2008, 10:55 PM   #2
takumi
Scooby Specialist
 
Member#: 6964
Join Date: May 2001
Location: levittown ny us
Vehicle:
2001 impreza
pearl ridge blue

Default

anyone?
takumi is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2008, 11:32 PM   #3
Skatermxracer
Scooby Newbie
 
Member#: 119329
Join Date: Jul 2006
Chapter/Region: Tri-State
Location: Allentown, PA
Vehicle:
1997 OBS WRX powered
blue/gray

Default

gotta be something wrong with the fans... they should be running not clicking on

they might not be wired correctly

try plugging the check mode connectors together and see if the fans cycle on and off like they should
Skatermxracer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Major cooling problem!!! subywrxtuner6969 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 8 08-03-2007 01:06 PM
EJ18 starting/cooling problems Pawl Normally Aspirated Powertrain 5 02-22-2006 11:12 PM
Cooling problems chrismindless Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain 20 04-29-2005 12:25 PM
Cooling Problems/Catalytic Converter Fault beege_mi Newbies & FAQs 1 12-13-2004 01:27 AM
03 Outback Sport Engine Cooling Problem ? JC123 Service & Maintenance 3 11-10-2004 07:38 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.