Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday March 31, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-21-2008, 12:11 PM   #1
Jus Blaze
Scooby Specialist
 
Member#: 129428
Join Date: Oct 2006
Location: Brooklyn, NY
Vehicle:
2002 Wrx

Default Is my alternator dead or is it something else?

The car was running fine last night. This morning I go to start it up and my gas meter dropped from 1/2 tank to E, with the light coming on. I could hear the car crank but not turn over. All the accessories work, radio, fan, lights, etc but the car wont start. I just filled up on Friday so Im positive I still have gas in the tank. Is it my alternator or something else?
* Registered users of the site do not see these ads.
Jus Blaze is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2008, 02:01 PM   #2
WeldingHank
Scooby Specialist
 
Member#: 98645
Join Date: Oct 2005
Chapter/Region: NESIC
Location: Lawrence,ma
Vehicle:
2002 WRX Wagon
PSM

Default

get a few gallons of gas, someone could have popped your drain plug and stolen the fuel. start cheap 1st.

edit: also check for fuel pressure by taking off the fuel line at the filter, and see what you get for fuel out of it. if your alternator was dead, the car would still start/run on battery power.
WeldingHank is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2008, 09:12 AM   #3
subaru3169
Scooby Guru
 
Member#: 55252
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: i know, i regret it too
Vehicle:
* pullup bar *

Default

so.. what'd ya do so far??
subaru3169 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2008, 09:19 AM   #4
Jus Blaze
Scooby Specialist
 
Member#: 129428
Join Date: Oct 2006
Location: Brooklyn, NY
Vehicle:
2002 Wrx

Default

Changed the alternator and still had the same problem. I accidently left the key in the on position. Then later on I tried to start it up, and it did. I guess it was the alternator after all. The battery died and the new alternator was able to charge it.
Jus Blaze is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2008, 10:09 AM   #5
treq18
Scooby Newbie
 
Member#: 187495
Join Date: Aug 2008
Vehicle:
06 wrx
gray

Default

i had something like that happen. car wouldnt start but would crank radio ect worked. it ended up being a bolt on the starter that felt off so it wasnt getting a good ground and melted some wires in the process. replace the bolt and wires and the car was fine.
treq18 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
So is my account hacked or is my computer ****ed? ItalianGuy Off-Topic 103 06-27-2007 02:54 PM
Is my turbo dead or dying? 02L Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 0 12-21-2006 02:51 PM
How long did your stock battery last? Is mine just dead or is something else wrong? rex n effect Mid Atlantic Impreza Club -- MAIC 32 10-20-2006 02:33 PM
Is my starter dead or is it a bad connection? DoinkMobb Service & Maintenance 13 12-30-2003 07:42 PM
Is my stereo broken, or is the stock one just that crappy? perret318 Newbies & FAQs 17 10-23-2003 09:55 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.