Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday November 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Car Audio, Video & Security

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2011, 06:54 PM   #301
h2oridr
Scooby Newbie
 
Member#: 151936
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: Wisco
Vehicle:
2003 wrx
PSM

Default reprogram

I have an 05 STI cluster in my 03 and went to program a new key fob and the car will not go into program mode. Had battery disconnected tried a bunch of times but no luck. Wondering if the cluster has anything to do with this. Anyone run into the same problem?
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by h2oridr; 03-17-2011 at 10:08 AM.
h2oridr is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 07:57 PM   #302
germotlp
Scooby Newbie
 
Member#: 182512
Join Date: Jun 2008
Chapter/Region: South East
Location: ATL
Vehicle:
2004 WRX Wagon
Blue

Default 2007 sti key fob and 2004 wrx wagon key fob

My current key fob for my 04 wrx wagon is acting up. It will sometimes unlock/lock my doors but after mashing the buttons several times. I have already changed the battery, still giving me the same issue. My friend who had a 2007 sti gave me his key fobs. I was wondering if it will work on my 04 wrx wagon?
germotlp is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2011, 12:23 AM   #303
xchristhompsonx
Scooby Newbie
 
Member#: 264602
Join Date: Nov 2010
Default

Quote:
Originally Posted by germotlp
My current key fob for my 04 wrx wagon is acting up. It will sometimes unlock/lock my doors but after mashing the buttons several times. I have already changed the battery, still giving me the same issue. My friend who had a 2007 sti gave me his key fobs. I was wondering if it will work on my 04 wrx wagon?
it should, I didn't have a key fob so I went to the dealership and they quoted me $180 for the fob and to program it. that's nuts. I found one on here for the 02-03(I have an 05) for $20..figured I'd give it a shot, just programed it two nights ago myself and it worked, and it was pretty easy. just search around and follow the steps..good luck man
xchristhompsonx is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2011, 02:07 PM   #304
BugeyedWREX
Scooby Specialist
 
Member#: 141734
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: South East
Location: Camp Lejeune
Vehicle:
02 BUG-I WAGON
EJ25 Hybrid, 314HP- 280tq

Default

I have had problems with my keyless entry/ security system since i bought my car used over a year ago, I eventually just unplugged the module under the center console cause it would go off but i couldnt program it. I found the horn on the passegner side strut tower but its not plugged into anything. Any ideas on what could be wrong?
-Security module
-Unplugged horn on passegner strut (culprit?)
-light on fob works when button is pressed, but fob doesnt lock/unlock/arm/unarm or program.
BugeyedWREX is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2011, 04:04 PM   #305
tmaung
Scooby Newbie
 
Member#: 272351
Join Date: Jan 2011
Chapter/Region: MAIC
Location: Northern VA
Vehicle:
2011 WRX STI Sedan
WRB

Default

Anyone know how i can use my key fob to open the windows?
tmaung is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2011, 07:00 PM   #306
germotlp
Scooby Newbie
 
Member#: 182512
Join Date: Jun 2008
Chapter/Region: South East
Location: ATL
Vehicle:
2004 WRX Wagon
Blue

Default

Quote:
Originally Posted by xchristhompsonx View Post
it should, I didn't have a key fob so I went to the dealership and they quoted me $180 for the fob and to program it. that's nuts. I found one on here for the 02-03(I have an 05) for $20..figured I'd give it a shot, just programed it two nights ago myself and it worked, and it was pretty easy. just search around and follow the steps..good luck man
@xchristhompsonx dude it worked thanks. Whats weird is the dealer said it wouldnt work at all. Haha. Saved me $177 dollars!
germotlp is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2011, 02:45 PM   #307
xchristhompsonx
Scooby Newbie
 
Member#: 264602
Join Date: Nov 2010
Default

Quote:
Originally Posted by germotlp
@xchristhompsonx dude it worked thanks. Whats weird is the dealer said it wouldnt work at all. Haha. Saved me $177 dollars!
not a problem man, glad I could help. they told me the same thing, aha
xchristhompsonx is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2011, 08:32 PM   #308
bkwrx
Scooby Newbie
 
Member#: 78633
Join Date: Jan 2005
Default

hi guys i have a problem with my 2002 wrx sedan, the horns just started to going off and will not stop. i disconnected the key less entry module but still goes, the exterior lights are not flashing, i do have an viper alarm system but that seems to be working fine, what's the possible fix, i tried what the owners manual says for placing the security system in valet but mine does not have a factory alarm, thanks
bkwrx is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2011, 08:52 PM   #309
sube4x4
Scooby Newbie
 
Member#: 254712
Join Date: Aug 2010
Default

Is there a way to put my car in valet mode with no remote? When I bought the car (2004 WRX Limited) it did not come with a remote. I accidentally left the parking lights on over night and killed the battery. Then I charged the battery and every time I lock my door then unlock it and open the door, BAMMM!, horn starts going off until I cycle the ignition three times. Thanks for the help.

-Cody
sube4x4 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2011, 02:03 PM   #310
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Location: Mastro Subaru, Sanford FL
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

Quote:
Originally Posted by sube4x4 View Post
Is there a way to put my car in valet mode with no remote? When I bought the car (2004 WRX Limited) it did not come with a remote. I accidentally left the parking lights on over night and killed the battery. Then I charged the battery and every time I lock my door then unlock it and open the door, BAMMM!, horn starts going off until I cycle the ignition three times. Thanks for the help.

-Cody
Nope....need a remote. Or disconnect the alarm.
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2011, 06:13 PM   #311
elizerkim
Scooby Specialist
 
Member#: 222081
Join Date: Aug 2009
Chapter/Region: MAIC
Location: Fairfax Va
Vehicle:
2012 Charger SRT8
PitchBlack

Default

sigh...
can't get it to work spend 1 hr on it... and losing my mind lol.

2007 sti.
First off the security light you mean the little red light on the center of your gauge cluster thingy?
Is that supposed to light up when you press the alarm? it does not for me...
Only thing that happens is the hazards flash a couple times. That means its not in valet mode right?
Ok... with the key in the ignition...
i open the door and close it. Then i do the lock to on 10 times...
i cant get it to make a beeping noise...
All doors are unlocked as well.

I have a Acessport stage 2 on it... should i flash back to stock or does that have any effect?
elizerkim is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2011, 12:08 AM   #312
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Location: Mastro Subaru, Sanford FL
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

Quote:
Originally Posted by elizerkim View Post
sigh...
can't get it to work spend 1 hr on it... and losing my mind lol.

2007 sti.
First off the security light you mean the little red light on the center of your gauge cluster thingy?
Is that supposed to light up when you press the alarm? it does not for me...
Only thing that happens is the hazards flash a couple times. That means its not in valet mode right?
Ok... with the key in the ignition...
i open the door and close it. Then i do the lock to on 10 times...
i cant get it to make a beeping noise...
All doors are unlocked as well.

I have a Acessport stage 2 on it... should i flash back to stock or does that have any effect?
Are you trying to program a remote?

The security light on the dash comes on on your vehicle when the system is armed.

Disconnect the battery for a few minutes to reset the alarm in case it is in valet mode (of you dont have a remote that works) and try the process again. Remember to use the second process to program your remote....the harder one.
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2011, 08:43 AM   #313
elizerkim
Scooby Specialist
 
Member#: 222081
Join Date: Aug 2009
Chapter/Region: MAIC
Location: Fairfax Va
Vehicle:
2012 Charger SRT8
PitchBlack

Default

Ya that's exactly it the little black thing shaped like a nickel.

Is it supposed to flash? Also yes I'm trying to program the keys. I just can't get past the ignition 10x. I'm getting no beep r anything. My car does the beeps when I open up the cars
elizerkim is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2011, 10:34 AM   #314
xchristhompsonx
Scooby Newbie
 
Member#: 264602
Join Date: Nov 2010
Default

Quote:
Originally Posted by elizerkim
Ya that's exactly it the little black thing shaped like a nickel.

Is it supposed to flash? Also yes I'm trying to program the keys. I just can't get past the ignition 10x. I'm getting no beep r anything. My car does the beeps when I open up the cars
each time you try it, start the steps over from the beginning. like take your keys out of the ignition, open and close the door...and then do the steps...
xchristhompsonx is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2011, 02:14 PM   #315
elizerkim
Scooby Specialist
 
Member#: 222081
Join Date: Aug 2009
Chapter/Region: MAIC
Location: Fairfax Va
Vehicle:
2012 Charger SRT8
PitchBlack

Default

lol thanks for the info.
I keep failing at every turn...
ok 10 turns... open door close door.
Then i get the tone.
I start the sequences of locks then unlock
after the eighth number i get beeps like non stop beeps
it stops when i try the sequence again for the second input
then it ends with a tone that lasts like 2-3 seconds
but it doesn't do the lock /unlock automatically on the doors.
... lol i over wrote my one working fob so i got nothing!

i did get it to make a tone after an input at one point... but on the second input it did the beeps again...lol im failing pretty hard
elizerkim is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2011, 04:32 PM   #316
elizerkim
Scooby Specialist
 
Member#: 222081
Join Date: Aug 2009
Chapter/Region: MAIC
Location: Fairfax Va
Vehicle:
2012 Charger SRT8
PitchBlack

Default

after the 10 key turns i dont get a beep.. but if i open and close the door it will do the tone to initiate the number input.
now my fob that did work doesn't now =(
elizerkim is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2011, 05:27 PM   #317
xchristhompsonx
Scooby Newbie
 
Member#: 264602
Join Date: Nov 2010
Default

Quote:
Originally Posted by elizerkim
after the 10 key turns i dont get a beep.. but if i open and close the door it will do the tone to initiate the number input.
now my fob that did work doesn't now =(
you don't have to hear a beep, still follow the steps and try to program it..mine didn't beep, but worked.
xchristhompsonx is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2011, 07:19 PM   #318
elizerkim
Scooby Specialist
 
Member#: 222081
Join Date: Aug 2009
Chapter/Region: MAIC
Location: Fairfax Va
Vehicle:
2012 Charger SRT8
PitchBlack

Default

k.
Ya i just can't get it to go lol.
I do the numbers... after the 8th number it does beeps... then ill do it a second time... then same thing again... it doesn't do the locking by itself thing.
elizerkim is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2011, 02:08 AM   #319
xchristhompsonx
Scooby Newbie
 
Member#: 264602
Join Date: Nov 2010
Default

Quote:
Originally Posted by elizerkim
k.
Ya i just can't get it to go lol.
I do the numbers... after the 8th number it does beeps... then ill do it a second time... then same thing again... it doesn't do the locking by itself thing.
I don't remember if mine did or not either
xchristhompsonx is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2011, 06:55 PM   #320
ukwrxsti
Scooby Newbie
 
Member#: 282836
Join Date: May 2011
Location: NKY
Vehicle:
2005 Impreza WRX STi
Bluee

Default

My car didnt come with a remote. can I buy on online somewhere or do I have to go to a subaru dealer?
ukwrxsti is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2011, 07:52 PM   #321
Hotsho111
Scooby Newbie
 
Member#: 199136
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: NESIC
Location: Fairhaven, MA / San Francisco
Vehicle:
2007 Impreza
2005 ZX-6R

Default

Quote:
Originally Posted by ukwrxsti View Post
My car didnt come with a remote. can I buy on online somewhere or do I have to go to a subaru dealer?
You don't have to go to the dealer. Mine came with 1 and I bought 2 off ebay and programmed both and they work fine.
Hotsho111 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2011, 01:29 AM   #322
Littlebuff44
Scooby Newbie
 
Member#: 213264
Join Date: Jun 2009
Default 2000 RS Alarm/Keyless entry keeping me from starting my car.

I removed the keyless entry to my car (2000 rs) so i could start my car. But with the keyless entry stuff in the car and plugged in i cannot get my car to start at all. I have tried getting my remote to work and it does not. However it does work on my buddies subie. Can someone please help me out?
Littlebuff44 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2011, 04:58 PM   #323
mutatron
Scooby Newbie
 
Member#: 231453
Join Date: Nov 2009
Chapter/Region: TXIC
Location: Dallas
Vehicle:
2002 Impreza WRX
Blue

Default Fob receiver stopped working during cold weather

A few months ago when the temperature got down into the teens in Dallas, my key fob for my 2002 WRX was having a hard time opening the doors. One day it took a little longer than usual for the door to unlock, and then the next time I tried it, it didn't work at all. Got new batteries for both fobs, red light flashes when I hit the buttons, but no action in the car at all.

All the lock motors still work robustly, so I assume that somehow the keyless entry receiver blew out. How do I test for this, and how much would a replacement part cost?
mutatron is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2011, 08:38 AM   #324
ConnSVX
Scooby Newbie
 
Member#: 282694
Join Date: May 2011
Location: NW corner of Conn
Vehicle:
92 SVX LSi
Pearl white

Default After market remote starter

Can an aftermarket remote starter be put into a 5 speed? I have a 91 5 speed Sport Sedan......
ConnSVX is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2011, 04:17 PM   #325
WrxBogdan
Scooby Newbie
 
Member#: 281716
Join Date: May 2011
Chapter/Region: NWIC
Location: Vancouver Washington
Vehicle:
2005 Impreza Wrx
Platinum Silver Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by RexyGirl View Post
You need to reset your alarm:

**If you have an older model vehicle, 2001 and under, and have a remote, press unlock on the remote
**If you have an older model vehicle, 2001 and under, there is a reset button for the alarm located on the drivers side, left side of steering colum, down near where the dash trim ends. (Your owners manual has a pretty good picture of where it is located and what it looks like) Press and hold button for a second or two until the alarm is reset.

Why does it say 2001 and under twice? what about 2001 and above?
WrxBogdan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Factory Alarm + Keyless entry from 04 FXT Skidd Interior/Dressup/Audio & Security 0 01-22-2009 09:26 PM
Factory alarm/keyless entry install - Anyone want to help?! NickWRX Tri-State Area Forum 3 07-06-2008 10:22 PM
All you need to know about ass hair. WRick Off-Topic 22 01-23-2006 08:22 PM
Factory Alarm / Keyless entry Woody Vancouver Impreza Club Forum -- VIC 3 04-22-2002 12:51 AM
Factory alarm/keyless entry on MY01 Safir Car Audio, Video & Security 1 02-08-2001 02:01 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.