Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday December 27, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Car Audio, Video & Security

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-17-2009, 03:47 AM   #101
norbeaster
Scooby Newbie
 
Member#: 192206
Join Date: Oct 2008
Chapter/Region: NWIC
Location: Reno, NV
Vehicle:
2004 WRX
JBP

Default

...Anybody?
* Registered users of the site do not see these ads.
norbeaster is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2009, 10:20 PM   #102
davros
Scooby Newbie
 
Member#: 208945
Join Date: Apr 2009
Chapter/Region: NWIC
Location: Cowlitz County
Vehicle:
97 Impreza OBS
sparkly blue ;)

Default

hmmm only newr suby info even i all my searching so.......
davros is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2009, 06:03 PM   #103
xilles
Scooby Specialist
 
Member#: 147056
Join Date: Apr 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: LGT
Default

the tear drop remote works with 2004 wrx, oblong shaped ones. i just programmed all 4 of my remotes .


http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eB...1295&viewitem=
xilles is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2009, 11:19 PM   #104
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Location: Mastro Subaru, Sanford FL
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

Quote:
Originally Posted by davros View Post
hmmm only newr suby info even i all my searching so.......
What kind of info are you looking for?
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 01:23 PM   #105
ikellen
Scooby Newbie
 
Member#: 91642
Join Date: Jul 2005
Vehicle:
1999 Impreza OBS
Acadia Green

Default

--URGENT--

I have a '99 Impreza Outback Sport with keyless entry but no factory alarm, however I no longer have the remotes. Recently I replaced my battery and now have my parking lights flashing and the relay click. I've looked for the valet button but can't seem to find anything. I've tried unhooking the battery over night to reset the computer but that did no good.

Am I stuck buying a new remote or is there some other way to fix this?
ikellen is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 11:56 PM   #106
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Location: Mastro Subaru, Sanford FL
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

Quote:
Originally Posted by ikellen View Post
--URGENT--

I have a '99 Impreza Outback Sport with keyless entry but no factory alarm, however I no longer have the remotes. Recently I replaced my battery and now have my parking lights flashing and the relay click. I've looked for the valet button but can't seem to find anything. I've tried unhooking the battery over night to reset the computer but that did no good.

Am I stuck buying a new remote or is there some other way to fix this?
The reset button is under the dash somewhere, it may have fallen in behind the lower dash. (If it is an OEM setup) Do you have an owners manual? THere is a picture there that shows where it is located and what it looks like. It kinda looks like a wire with a small top hat at the end (when not secured in the dash) See if you can find the hole where it is supposed to go and look for the wires right behind the dash there.


I forget whether you can turn the key 3 times to reset it on your model or not.....
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2009, 11:04 PM   #107
Jonnywrx
Scooby Specialist
 
Member#: 207782
Join Date: Apr 2009
Chapter/Region: South East
Location: tallahasse/ ft. luaderdale
Vehicle:
2006 WRX TR
SGM

Default

My car randomly will stop beep/chirping. It will either lock or unlock with no sound. Or will lock with a the car horn. its very random and does go back to normal. any reason?
Jonnywrx is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2009, 11:29 AM   #108
trehlo
Scooby Specialist
 
Member#: 16700
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: Tri-State
Location: Probably at my desk
Default

Anyone ever heard of two remotes dying at the same time?

Walked out to the car this morning and the remote was dead. Went back in and grabbed the brand new spare - I had to actually take it out of the bag that it was wrapped in - and that one didn't work either. I opened the door with the key and the alarm turned on, but when I hopped in and started the car it turned off.

It's an 09 model with only about 1k miles on it. Is it even possible for a 2025 battery to die that quickly? Do the sensors inside the car ever go bad or do the key fob frequencies ever get lost?
trehlo is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2009, 06:37 PM   #109
STIstg3
Scooby Newbie
 
Member#: 193395
Join Date: Nov 2008
Chapter/Region: SCIC
Location: Van Nuys CA
Vehicle:
04 subaru wrx sti
blue

Default

someone please help i have the upgraded alarm package yet randomly the other day my lights just stopped flashing when i locked the car.. any idea's?
STIstg3 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 12:55 AM   #110
WRBPHXSTI
Scooby Newbie
 
Member#: 199530
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: SWIC
Location: West Phoenix, Arizona
Vehicle:
2005 Impreza WRX STi
WRB

Default

Question, I have an '05 STi, and I do not have the horn on the strut tower, so I'm gathering that means I only have Keyless on my car. When I lock the car the security light does the blink, pause, blink, etc, but even after I unlock the car the security light turns off for a few seconds then resumes the blink, pause, blink again. It does this whether I open the door or not. Is this normal?

Also pressing the lock button once locks the car, chirps and lights flash. Pressing it again repeats everything, but if I lock it a third time the chirp is replaced with the horn beeping. Is this normal as well?

I read the last 5 pages but didn't see anything regarding these questions.
WRBPHXSTI is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 01:17 AM   #111
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Location: Mastro Subaru, Sanford FL
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

Quote:
Originally Posted by STIstg3 View Post
someone please help i have the upgraded alarm package yet randomly the other day my lights just stopped flashing when i locked the car.. any idea's?
Open the drivers side door and press and hold unlock on the remote for about 3 seconds.
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 01:21 AM   #112
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Location: Mastro Subaru, Sanford FL
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

Quote:
Originally Posted by WRBPHXSTI View Post
Question, I have an '05 STi, and I do not have the horn on the strut tower, so I'm gathering that means I only have Keyless on my car. When I lock the car the security light does the blink, pause, blink, etc, but even after I unlock the car the security light turns off for a few seconds then resumes the blink, pause, blink again. It does this whether I open the door or not. Is this normal?

Also pressing the lock button once locks the car, chirps and lights flash. Pressing it again repeats everything, but if I lock it a third time the chirp is replaced with the horn beeping. Is this normal as well?

I read the last 5 pages but didn't see anything regarding these questions.
IIRC, the Sti's all had a security alarm, but not all of them had the shock sensor. (that was an upgrade)

To check to see if you have an alarm, lock the car and wait about a minute. Then open the door with the KEY. If the horn goes off, then you have an alarm. (to stop the alarm, press unlock on the remote)

Depending on how long you wait to start the car, the alarm could reactivate. (Will it start after the light starts blinking again?)

Also....when you lock the car with the remote the first and second time, the lights will flash and it will beep. If you hit it again, the horn will go off...just to let you know it DID lock and arm. This is normal
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 01:29 AM   #113
WRBPHXSTI
Scooby Newbie
 
Member#: 199530
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: SWIC
Location: West Phoenix, Arizona
Vehicle:
2005 Impreza WRX STi
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by RexyGirl View Post
IIRC, the Sti's all had a security alarm, but not all of them had the shock sensor. (that was an upgrade)

To check to see if you have an alarm, lock the car and wait about a minute. Then open the door with the KEY. If the horn goes off, then you have an alarm. (to stop the alarm, press unlock on the remote)

Depending on how long you wait to start the car, the alarm could reactivate. (Will it start after the light starts blinking again?)

Also....when you lock the car with the remote the first and second time, the lights will flash and it will beep. If you hit it again, the horn will go off...just to let you know it DID lock and arm. This is normal
Well I just tried opening the door with the key and nothing happened, the security light kept blinking at the same rate. I put the key in the ignition and the car started right up. I also tried opening the pass. side door and nothing happened their either.
WRBPHXSTI is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 09:46 AM   #114
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Location: Mastro Subaru, Sanford FL
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

Quote:
Originally Posted by WRBPHXSTI View Post
Well I just tried opening the door with the key and nothing happened, the security light kept blinking at the same rate. I put the key in the ignition and the car started right up. I also tried opening the pass. side door and nothing happened their either.
Is your alarm in valet mode?
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 02:22 PM   #115
WRBPHXSTI
Scooby Newbie
 
Member#: 199530
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: SWIC
Location: West Phoenix, Arizona
Vehicle:
2005 Impreza WRX STi
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by RexyGirl View Post
Is your alarm in valet mode?
According to the blinking light it isn't, it does the blink, pause, blink, pause etc. I will see if I can put it in valet mode to make it blink, blink, pause, blink, blink, etc.

Edit: I tried to put it in valet mode using the instructions in the first post and the security light just keeps blinking the same rate, blink, pause, blink, pause, etc. Nothing changes.

I'm not sure if this is related, but when I first bought the car it only came with one remote. I took it to the dealer to have another remote programmed (didn't know about this thread at the time) and they had a hard time getting it to program because of the turbo timer. The tech said the timer was wired in wrong and he had to make some changes to it. The turbo timer was installed by a previous owner.

I'm gonna disconnect the battery for a few and see if that will reset the alarm or change anything at all.

Last edited by WRBPHXSTI; 06-10-2009 at 02:49 PM.
WRBPHXSTI is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 09:10 PM   #116
BugeyedWREX
Scooby Specialist
 
Member#: 141734
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: South East
Location: Camp Lejeune
Vehicle:
02 BUG-I WAGON
EJ25 Hybrid, 314HP- 280tq

Default

I had to do a battery Re-relocation back to original spot from the PO putting it in the back. When I connect the Pos. back the alarm goes off and I cant stop it with my key fob. THe key fob actually never worked before this either. Any Ideas? I found no reset button and I dotn wanna piss off my neighbors trying all these different reset methods.
BugeyedWREX is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 10:41 PM   #117
Hotsho111
Scooby Newbie
 
Member#: 199136
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: NESIC
Location: Fairhaven, MA / San Francisco
Vehicle:
2007 Impreza
2005 ZX-6R

Default

I believe the manual override is to put the key in the ignition and turn the key from off to lock (or on) 3 times quickly.

Have you tried programming the key fob?
Hotsho111 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 11:04 PM   #118
BugeyedWREX
Scooby Specialist
 
Member#: 141734
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: South East
Location: Camp Lejeune
Vehicle:
02 BUG-I WAGON
EJ25 Hybrid, 314HP- 280tq

Default

Many times. Im guessing either the alarm going offwhile doing it, or my TT is messing with reprograming. Security light is blinking super fast if that means anything..
BugeyedWREX is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 11:05 PM   #119
Hotsho111
Scooby Newbie
 
Member#: 199136
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: NESIC
Location: Fairhaven, MA / San Francisco
Vehicle:
2007 Impreza
2005 ZX-6R

Default

Have you been able to get the car into programming mode?
Hotsho111 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 11:08 PM   #120
BugeyedWREX
Scooby Specialist
 
Member#: 141734
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: South East
Location: Camp Lejeune
Vehicle:
02 BUG-I WAGON
EJ25 Hybrid, 314HP- 280tq

Default

Im not sure. I did the 10x, open/close door, click button, open close thing..but its not working. I unplugged my horns cause it was P-n off the neighbors so I cant hear the audible beep.
BugeyedWREX is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 11:11 PM   #121
Hotsho111
Scooby Newbie
 
Member#: 199136
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: NESIC
Location: Fairhaven, MA / San Francisco
Vehicle:
2007 Impreza
2005 ZX-6R

Default

The audible beep isn't from the horn it's from a little electronic thing at the front of the car. Does the electronic chirp ever make noise? If the chirp is broken you can't enter programming mode and it is a fairly common thing to fail.

I spent 2 straight days trying to figure it out and came across that as the problem. I had it replaced (there was a great thread about how to fix it which is just soldering the connection back on) and was then able to program the remotes on the first try
Hotsho111 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 11:17 PM   #122
BugeyedWREX
Scooby Specialist
 
Member#: 141734
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: South East
Location: Camp Lejeune
Vehicle:
02 BUG-I WAGON
EJ25 Hybrid, 314HP- 280tq

Default

Happen to have a link or what I can type in on the search button. I never hear a chirp. Btw my alarm is armed this whole time and going off. Make any differnce?
BugeyedWREX is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 11:18 PM   #123
Hotsho111
Scooby Newbie
 
Member#: 199136
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: NESIC
Location: Fairhaven, MA / San Francisco
Vehicle:
2007 Impreza
2005 ZX-6R

Default

http://forums.nasioc.com/forums/show...608657&page=17

About half way down is how to fix it
Hotsho111 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 11:25 PM   #124
BugeyedWREX
Scooby Specialist
 
Member#: 141734
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: South East
Location: Camp Lejeune
Vehicle:
02 BUG-I WAGON
EJ25 Hybrid, 314HP- 280tq

Default

Yea...so I just looked and I dont have one of those...like at all...
BugeyedWREX is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 11:27 PM   #125
Hotsho111
Scooby Newbie
 
Member#: 199136
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: NESIC
Location: Fairhaven, MA / San Francisco
Vehicle:
2007 Impreza
2005 ZX-6R

Default

I'd try asking a dealer how much it would be to get one
Hotsho111 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Factory Alarm + Keyless entry from 04 FXT Skidd Interior/Dressup/Audio & Security 0 01-22-2009 09:26 PM
Factory alarm/keyless entry install - Anyone want to help?! NickWRX Tri-State Area Forum 3 07-06-2008 10:22 PM
All you need to know about ass hair. WRick Off-Topic 22 01-23-2006 08:22 PM
Factory Alarm / Keyless entry Woody Vancouver Impreza Club Forum -- VIC 3 04-22-2002 12:51 AM
Factory alarm/keyless entry on MY01 Safir Car Audio, Video & Security 1 02-08-2001 02:01 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.