Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-18-2008, 01:19 PM   #1
ClayMac
Scooby Newbie
 
Member#: 194194
Join Date: Nov 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: KANSAS CITY, MO
Vehicle:
2002 WRX Wagon
White/Black

Default Is my fuel pump getting weak or is it the Turbo?

http://forums.nasioc.com/forums/show....php?t=1640982

I started this thread in the Newbees forum and was told to move it here.

The car cuts all boost when boost it spools under a load.
* Registered users of the site do not see these ads.
ClayMac is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2008, 01:28 PM   #2
wrxdrvr
Scooby Specialist
 
Member#: 79222
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: W. Canada
Location: Canada BC
Vehicle:
'09 STi 297.5 WHP
Blue

Default

I would change the fuel pump...
wrxdrvr is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2008, 03:03 PM   #3
ClayMac
Scooby Newbie
 
Member#: 194194
Join Date: Nov 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: KANSAS CITY, MO
Vehicle:
2002 WRX Wagon
White/Black

Default

Have you experienced a similar problem? Thank you for your reply. Do you have a recommendation on brand of fuel pump?
ClayMac is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2008, 03:15 PM   #4
wrxdrvr
Scooby Specialist
 
Member#: 79222
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: W. Canada
Location: Canada BC
Vehicle:
'09 STi 297.5 WHP
Blue

Default

Quote:
Originally Posted by ClayMac View Post
Have you experienced a similar problem? Thank you for your reply. Do you have a recommendation on brand of fuel pump?
Yes, A Walbro 255L/Hr worked well for me.
wrxdrvr is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2008, 03:19 PM   #5
ClayMac
Scooby Newbie
 
Member#: 194194
Join Date: Nov 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: KANSAS CITY, MO
Vehicle:
2002 WRX Wagon
White/Black

Default

Quote:
Originally Posted by wrxdrvr View Post
Yes, A Walbro 255L/Hr worked well for me.
So, you were having this issue and installed the Walbro 255L/Hr and were in the Pink!? I imagine that would be plenty of pump for a turbo upgrade as well? et?
ClayMac is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2008, 03:42 PM   #6
wrxdrvr
Scooby Specialist
 
Member#: 79222
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: W. Canada
Location: Canada BC
Vehicle:
'09 STi 297.5 WHP
Blue

Default

Yes the exact same issue, did the same as you replaced fuel filter cleaned MAF and then changed to the Walbro and every thing was OK after that...
wrxdrvr is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2008, 05:53 PM   #7
MrSlowbaru
Scooby Specialist
 
Member#: 129231
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: Tri-State
Location: Long Island NY
Vehicle:
2005 wrx
cgm

Default

what psi are you hitting when you get fuel cutoff?
MrSlowbaru is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2008, 06:36 PM   #8
wrxdrvr
Scooby Specialist
 
Member#: 79222
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: W. Canada
Location: Canada BC
Vehicle:
'09 STi 297.5 WHP
Blue

Default

He didn't get a Cell so it probably wasn't fuel cut from over boosting...
wrxdrvr is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 12:31 PM   #9
ClayMac
Scooby Newbie
 
Member#: 194194
Join Date: Nov 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: KANSAS CITY, MO
Vehicle:
2002 WRX Wagon
White/Black

Default

Quote:
Originally Posted by MrSlowbaru View Post
what psi are you hitting when you get fuel cutoff?
I do not have any gauges. I don't know fuel pressure or boost.
ClayMac is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 01:31 PM   #10
StupidFastWagon
Scooby Specialist
 
Member#: 157526
Join Date: Aug 2007
Vehicle:
2014 335i xDrive
M Sport

Default

do you have a MBC?
StupidFastWagon is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 01:36 PM   #11
ClayMac
Scooby Newbie
 
Member#: 194194
Join Date: Nov 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: KANSAS CITY, MO
Vehicle:
2002 WRX Wagon
White/Black

Default

Quote:
Originally Posted by StupidFastWagon View Post
do you have a MBC?
My car is stock as far as I know. I don't know what MBC is. (Boost Control)?
ClayMac is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 03:54 PM   #12
samb
Scooby Specialist
 
Member#: 177235
Join Date: Apr 2008
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
2012 Mustang

Default

Manual Boost Controller
samb is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 03:59 PM   #13
ClayMac
Scooby Newbie
 
Member#: 194194
Join Date: Nov 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: KANSAS CITY, MO
Vehicle:
2002 WRX Wagon
White/Black

Default

Stupidfastwagon / Samb - do you guys agree that it is my fuel pump.

I am planning on ordering one this weekend.
ClayMac is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is my fuel pump in my 00 2.5RS adequet for the track? Rallly2000 Normally Aspirated Powertrain 21 07-22-2009 03:13 PM
cranks, no start where the f is my fuel pump relay EntertheWagon Newbies & FAQs 26 07-10-2009 01:48 PM
Is my fuel pump going bad? Or is it worse? NicGordon Service & Maintenance 5 10-15-2002 02:43 PM
1/16" fitting mod: Is my boost solenoid now kaput or is there a fuse/reset? Blitzer Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 07-17-2002 03:13 PM
Is my fuel pump crapping out on me? Jewbaru Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain 9 04-18-2002 10:43 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.