Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday April 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-26-2008, 12:14 AM   #1
thetomstudley
Scooby Newbie
 
Member#: 94099
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: NWIC
Location: Covington/ Ft Lewis WA
Vehicle:
2002 WRX 02
Silver

Default Im Stuck! Error "choose new map to flash to ECU"

So I am trying to put a map i got emailed to me from surgeline tuning, but when I plug my accessport into my car, it says "please choose a new map to flash to the ECU"

*Then It says turn the Car Fully off and then back on.

*I do that and it keeps saying ERROR please try operation again.

The Accessport map manager on my computer either is not connecting to it.

Its seems to be stuck in this cycle, as i am not able to put mt accesspor into sync mode.

Any suggestions? Thanks,
Tom
* Registered users of the site do not see these ads.
thetomstudley is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2008, 11:38 AM   #2
nme187
Scooby Specialist
 
Member#: 117763
Join Date: Jun 2006
Chapter/Region: RMIC
Default

How are you trying to sync to the PC? With no power to the AP and hooked up to your computer hold the UP+DOWN arrows then plug in the power cable with that held down. See if the AP goes into "Waiting for PC" mode.

When hooked up to your car did you connect the test mode connectors and is the car in test mode aka CEL flashes and relays clicking? If the car isn't in test mode it will NOT flash the ECU.
nme187 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does someone want to flash my maps to a stage 2? future_subaru_owner TXIC Private Classifieds 6 03-16-2010 08:20 PM
New map flashed, help tune, logs and LV posted inside.- Stage 2 91 Octane osecurom MAtwal Vancouver Impreza Club Forum -- VIC 13 03-06-2010 04:04 AM
About to flash to stg 2, but no O2 sensors: Is this safe? Gunmetal Grey Newbies & FAQs 2 11-05-2007 11:21 AM
Flash new map before or after battery removal pknapp AccessPort 0 09-08-2007 06:53 PM
Flashed to VF-39 93 map, says VF-39 91 map Matt_H AccessPort 4 03-26-2007 05:26 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.