Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday August 27, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2008, 01:52 AM   #1
Suby<3777
Scooby Specialist
 
Member#: 192178
Join Date: Oct 2008
Chapter/Region: NWIC
Location: Coeur d'Alene, ID
Vehicle:
99' Impreza wagon
All red!

Default 95 OBS Gas and no go?

I am looking to buy a 95 impreza wagon but the owner of it says it starts up fine and idles fine but when the gas is applied the car does not move. Anyone know for sure what would be causing this?

It sounds to me that it could be the throttle cable, or a fuel problem. I would like to know what I am up against before I descide to buy it so your help ASAP! would be much appreciated. Thanks, Dan
* Registered users of the site do not see these ads.
Suby<3777 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 12-10-2008, 02:02 AM   #2
HighRevimpreza
Scooby Specialist
 
Member#: 90235
Join Date: Jun 2005
Chapter/Region: SCIC
Location: Valencia
Vehicle:
1993 GC ej255 swap
White

Default

check the fuel filter it might be clogged, check the throttle cable if its loose.
HighRevimpreza is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 02:19 AM   #3
Suby<3777
Scooby Specialist
 
Member#: 192178
Join Date: Oct 2008
Chapter/Region: NWIC
Location: Coeur d'Alene, ID
Vehicle:
99' Impreza wagon
All red!

Default

Quote:
Originally Posted by HighRevimpreza View Post
check the fuel filter it might be clogged, check the throttle cable if its loose.
Yah, that could be it. The car is about an 8 hour drive away so I would like to bring as many parts it could be as possible to make sure I cover all angles. Anything else it could be?
Suby<3777 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 02:33 AM   #4
HighRevimpreza
Scooby Specialist
 
Member#: 90235
Join Date: Jun 2005
Chapter/Region: SCIC
Location: Valencia
Vehicle:
1993 GC ej255 swap
White

Default

does it have the intake box?
HighRevimpreza is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 03:02 AM   #5
Suby<3777
Scooby Specialist
 
Member#: 192178
Join Date: Oct 2008
Chapter/Region: NWIC
Location: Coeur d'Alene, ID
Vehicle:
99' Impreza wagon
All red!

Default

Quote:
Originally Posted by HighRevimpreza View Post
does it have the intake box?
Not sure, have not seen the car yet. Why?
Suby<3777 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 01:52 PM   #6
HighRevimpreza
Scooby Specialist
 
Member#: 90235
Join Date: Jun 2005
Chapter/Region: SCIC
Location: Valencia
Vehicle:
1993 GC ej255 swap
White

Default

to much air will choke the motor and it will run very lean and it will die out
HighRevimpreza is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 02:26 PM   #7
rivman05
Scooby Specialist
 
Member#: 159986
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: AKIC
Location: YK Delta
Vehicle:
1994 Acura Integra
Milano Red

Default

Doesnt move as wont move in gear?? or wont rev up when open up? id bring a can of starter fluid, to check for intake vaccum leaks. if its in gear and wont move, if its an auto, maybe a good band tightening job, or stick maybe throw out bearing, or clutch? isit throwing any codes do you know?
rivman05 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 03:34 PM   #8
yarrgh
Scooby Specialist
 
Member#: 80465
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: RMIC
Location: Aurora, CO
Vehicle:
2001 2.5RS
Black Diamond Pearl

Default

it's hard enough to diagnose a car thru the internet when you have it, it's even harder when you yourself haven't even seen the car. according to your first sentence, i would take off the parking brake.
yarrgh is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2008, 03:15 AM   #9
Suby<3777
Scooby Specialist
 
Member#: 192178
Join Date: Oct 2008
Chapter/Region: NWIC
Location: Coeur d'Alene, ID
Vehicle:
99' Impreza wagon
All red!

Default

Quote:
Originally Posted by yarrgh View Post
it's hard enough to diagnose a car thru the internet when you have it, it's even harder when you yourself haven't even seen the car. according to your first sentence, i would take off the parking brake.
I am sure the owner is no that stupid. Like I said just wanted to get a few ideas of what it could be before I make an 8hour drive to look at it. Want to try and fix it if I do by it. Sounds like it could be a simple fix and the owner just does not know jack about cars. So we will see.
Suby<3777 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2009, 12:04 AM   #10
dgsblb2
Scooby Newbie
 
Member#: 197278
Join Date: Dec 2008
Location: Northern California
Vehicle:
1999 Lifted OBS

Default

Just curious as to what happened. To me, it sounds like the transmission's forward drives are shot.
dgsblb2 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2009, 01:32 AM   #11
Suby<3777
Scooby Specialist
 
Member#: 192178
Join Date: Oct 2008
Chapter/Region: NWIC
Location: Coeur d'Alene, ID
Vehicle:
99' Impreza wagon
All red!

Default

I never bought the car so never found out. Bought a 99 impreza L instead
Suby<3777 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help!!! flashing cel and no one can help tommy 02wrx Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 21 06-05-2010 07:26 PM
FREE: 95 OBS 1.8L Motor and Gearbox gongeuzler NWIC Private Classifieds 4 10-16-2007 01:25 PM
Spiders, gas and no clothes don't mix. HoRo1 Off-Topic 9 04-02-2006 09:40 PM
Some Show and No Go.. Nightstar Member's Car Gallery 55 10-19-2005 06:29 PM
HELP!! Give it gas but car has no go! Sobelizard109 Service & Maintenance 3 05-10-2003 01:49 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.