Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday October 2, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-14-2008, 06:38 PM   #1
jcbluescooby
Scooby Specialist
 
Member#: 113012
Join Date: Apr 2006
Chapter/Region: Tri-State
Location: Chilltown NJ
Vehicle:
'04 WRX WRB stg2
'04 Forester XT red

Default E-brake light staying on while driving?

OK so when i put the ebrake down the light in the cluster stays on. This started happening when it started to get cold however it has never happened to me in the previous winters. Sometimes the light will come off right after i put the ebrake down however it lights back up once i start to drive sometimes. Just wondering if this happens to anyone else.
* Registered users of the site do not see these ads.
jcbluescooby is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2008, 06:57 PM   #2
crf-sti
Scooby Newbie
 
Member#: 189457
Join Date: Sep 2008
Chapter/Region: BAIC
Location: EQ Tuning's shop
Vehicle:
2005 WRX STI
CGM

Default

it could be that there is too much slack in the e-brake cable, we had a '04 Sti in the shop the other day with the same problem, we just adjusted the e-brake cable from the center console and it made the light go off.
crf-sti is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2008, 06:59 PM   #3
Mulder
Trust no one
Moderator
 
Member#: 11170
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NYC
Vehicle:
02 WRX
15 WRX/05 GTO

Default

Moved this to the Maintenance forum as it's a service issue. The brake light is also connected to the level sensor in the brake fluid reservoir, so when it comes on with the e-brake down it means the fluid level is low. When it's intermittent and goes on and off the level is marginal.
You should check your brake pads before adding any fluid, because the usual reason for the level dropping is worn pads. This of course assumes there are no leaks in the system.
Replace any worn pads first, then top off the fluid if necessary after driving on the new pads for a while. If fluid is added first, before changing the pads, it may overflow later.
Mulder is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2008, 11:53 PM   #4
fastwrx25
Scooby Guru
 
Member#: 126441
Join Date: Sep 2006
Chapter/Region: SCIC
Location: TPE
Vehicle:
03 bugeye

Default

add some brake fluid. this happened to me cpl weeks ago
fastwrx25 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2008, 12:46 AM   #5
MightyWRX02
Scooby Specialist
 
Member#: 16518
Join Date: Mar 2002
Location: S.S. Brown Eye
Vehicle:
1584 Pirate Ship
Type ARRRRRRR!

Default

i needed new rear brakes anyway so when I got them done the light went off. It was on for a month or two until i got them taken care of
MightyWRX02 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2008, 09:46 PM   #6
shift0246
Scooby Specialist
 
Member#: 136553
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: new jersey
Vehicle:
02 bugeye,fozz
driftslut rx-7

Default

brake fluid
shift0246 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2008, 10:57 AM   #7
jcbluescooby
Scooby Specialist
 
Member#: 113012
Join Date: Apr 2006
Chapter/Region: Tri-State
Location: Chilltown NJ
Vehicle:
'04 WRX WRB stg2
'04 Forester XT red

Default

must be the break pads..dont think ive changed them since 30k maintenance..will do that and get rotors resurfaced sometime this weekend or next
jcbluescooby is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2008, 01:47 PM   #8
gathermewool
Scooby Specialist
 
Member#: 143624
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: NESIC
Location: CT
Vehicle:
14 FXT Touring
VRP

Default

Quote:
Originally Posted by fastwrx25 View Post
add some brake fluid. this happened to me cpl weeks ago
Quote:
Originally Posted by shift0246 View Post
brake fluid
Please read the posts before jumping in and answering an already answered question Mulder was spot on with his response, and no others were necessary until after a response from the OP...
gathermewool is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
installed new mc, bled brakes brake light stays on???? vien Brakes, Steering & Suspension 6 04-27-2010 02:18 AM
e-brake light comes on while driving NJ2.5RS Brakes, Steering & Suspension 2 11-26-2008 08:27 AM
Parking Brake light staying on??? NYWRXTASY Brakes, Steering & Suspension 8 04-09-2003 08:57 PM
Brake Light Comes on While Driving BLCK DVL Service & Maintenance 3 10-02-2002 01:58 PM
E-Brake light stays on? sumo Brakes, Steering & Suspension 5 05-05-2002 09:51 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.