Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday July 28, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Miscellaneous > Off-Topic

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2009, 11:00 AM   #1
flinkazoid
Scooby Newbie
 
Member#: 149592
Join Date: May 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: Denver, CO
Vehicle:
2006 WRX Wagon
OBP

Default Flame Alert, How not to Port and Polish your car

Original thread on audi forums:

http://audiforums.com/forum/showthread.php?t=80267


and the post:

Exclamation Hey guys, please help with my mods gone wrong.....
Hey guys, I've got a 98 1.8T. I've had a k04 and chip for a while and wanted to get more performance. I was recommended to port and polish the intake and exhaust. We found out they used abrasive material to do it like gritty sand. So I got with my friend that tunes Hondas and we decided to try it ourselves. We got a bag of sandblasting sand and hooked up into the intake and started the car. We had to hold the gas so it would run. He wanted to let the engine suck in the sand through the intake so it would port it out and then push it out the ehxaust so it would port the exhaust manifold.
I was worried that it might cause problems but he figured it'd be OK as long as we didn't make boost and it get sucked in the turbo. After running the car and letting it suck in sand we got about half way through a 25 lb bag. The check engine light was on and the engine was bucking and kicking and sounding really weird. We stopped and hooked the car back up normal and took off the sand supply. We tried to start it again and it was really hard. Once started it couldn't idle and kept making weird noises. We took it out and drove it and it started to make scraping and knocking noises.
Help! Can anyone tell me what to do! My buddy only does Hondas so he doesn't know much about Audis.
* Registered users of the site do not see these ads.
flinkazoid is offline  
Old 01-09-2009, 11:02 AM   #2
john_matrix
Scooby Newbie
 
Member#: 54787
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Woodridge, IL
Vehicle:
2005 92x, '77 CB750K
Satin Gray Metallic

Default

Seriously?


Get out.

The flame alert's on you, bozo.
john_matrix is offline  
Old 01-09-2009, 11:03 AM   #3
migs76
Scooby Specialist
 
Member#: 23934
Join Date: Sep 2002
Chapter/Region: MAIC
Location: Richmond, VA
Default

not helping nj's cause. flame alert is not just a catchy title.

...out edit'd by the matrix...
migs76 is offline  
Old 01-09-2009, 11:03 AM   #4
ShoeyImpreza1986
Scooby Newbie
 
Member#: 64669
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: NESIC
Location: Maine
Vehicle:
1993 Impreza L
Green

Default

oh crap, any techs want to help me out, I think I followed those directions wrong?
ShoeyImpreza1986 is offline  
Old 01-09-2009, 11:05 AM   #5
Kiwi
Scooby Newbie
 
Member#: 67942
Join Date: Aug 2004
Chapter/Region: SWIC
Location: I come from the Land DownUnder
Vehicle:
The Other
Land Down Under

Default

Troll? Sounds more like a story from the Honda forums.
Kiwi is offline  
Old 01-09-2009, 11:05 AM   #6
delongedoug
Scooby Guru
 
Member#: 124113
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: To infinity
Vehicle:
and beyond!

Default

Quote:
Originally Posted by flinkazoid View Post
Original thread on audi forums:

http://audiforums.com/forum/showthread.php?t=80267


and the post:

Exclamation Hey guys, please help with my mods gone wrong.....
Hey guys, I've got a 98 1.8T. I've had a k04 and chip for a while and wanted to get more performance. I was recommended to port and polish the intake and exhaust. We found out they used abrasive material to do it like gritty sand. So I got with my friend that tunes Hondas and we decided to try it ourselves. We got a bag of sandblasting sand and hooked up into the intake and started the car. We had to hold the gas so it would run. He wanted to let the engine suck in the sand through the intake so it would port it out and then push it out the ehxaust so it would port the exhaust manifold.
I was worried that it might cause problems but he figured it'd be OK as long as we didn't make boost and it get sucked in the turbo. After running the car and letting it suck in sand we got about half way through a 25 lb bag. The check engine light was on and the engine was bucking and kicking and sounding really weird. We stopped and hooked the car back up normal and took off the sand supply. We tried to start it again and it was really hard. Once started it couldn't idle and kept making weird noises. We took it out and drove it and it started to make scraping and knocking noises.
Help! Can anyone tell me what to do! My buddy only does Hondas so he doesn't know much about Audis.
Posteriquote
delongedoug is online now  
Old 01-09-2009, 11:06 AM   #7
flinkazoid
Scooby Newbie
 
Member#: 149592
Join Date: May 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: Denver, CO
Vehicle:
2006 WRX Wagon
OBP

Default

Image link didnt work
flinkazoid is offline  
Old 01-09-2009, 11:09 AM   #8
delongedoug
Scooby Guru
 
Member#: 124113
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: To infinity
Vehicle:
and beyond!

Default

Quote:
Originally Posted by flinkazoid View Post
Image link didnt work
It's probably for the best.
delongedoug is online now  
Old 01-09-2009, 11:09 AM   #9
rogue
Teddy Goalsevelt
Super Moderator
 
Member#: 7977
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Sterling, VA
Vehicle:
100% Abuse

Default

No.

Bad n00b.
rogue is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How often do you wax and polish your car? kooklie Car Care & Detailing 52 09-17-2009 03:16 PM
How to Port and Polished Exhaust Soulofdarkness Newbies & FAQs 4 08-18-2008 08:40 AM
How hard is it to port and polish headers? Acejam2k Factory 2.5L Turbo Powertrain 23 05-12-2007 10:28 AM
How to port and polish a turbo Synth Factory 2.0L Turbo Powertrain 2 04-07-2005 04:50 PM
How to port and polish vf39 GirlsRFast2 Factory 2.5L Turbo Powertrain 18 05-06-2004 08:02 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.