Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday July 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Warranty Issues & SOA Problems

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-14-2009, 05:25 PM   #451
EVL1
Scooby Newbie
 
Member#: 212931
Join Date: Jun 2009
Chapter/Region: South East
Location: St. Aug, FL
Vehicle:
2009 WRX Hatch
Spark Silver

Default

I just have to say WOW!!!! Subaru of America and Subaru of Jax have come through for me in this time of crisis. I know some of you have had issues. I have to say I have not had any issues at all. I just got my car back yesterday, put about 150 miles on it so far, and it's running great. SoA called me today and offered me a gold warranty for my troubles. People, call SoA and tell them how you feel. For me it worked. I know for some it hasn't, and to those people I am very sorry to hear it. I will keep you all posted as the miles build up on this new engine. Good luck. Ash/Angelgirl, really sorry to hear the prob's your having. good luck to you.

Celly, don't know about that "illegal" warranty thing they told you about. I'd be calling back. Good luck man.
* Registered users of the site do not see these ads.
EVL1 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2009, 05:51 PM   #452
portlandsubie
Scooby Newbie
 
Member#: 220385
Join Date: Aug 2009
Chapter/Region: MAIC
Location: Portland
Vehicle:
2009 WRX
Silver

Default 2009 WRX Engine Failure

I also experienced the engine failure with my 2009 WRX sedan.
VIN#: 503440
Build Date: 08/08
Mileage at Failure: 9888

I had close to complete engine failure and had the car towed to the dealer. In less than 2 weeks I was driving it again with a new long block, all repairs done under warranty. The car has no modifications except for the SPT cat-back exhaust.

No complaints at all, had a great experience with the service. Iím just happy to be driving again.

Please add me to the list.
portlandsubie is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2009, 11:02 PM   #453
blackjak
Scooby Newbie
 
Member#: 205349
Join Date: Mar 2009
Location: Altadena CA
Vehicle:
2009 WRX Premium
Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by EVL1 View Post
I just have to say WOW!!!! Subaru of America and Subaru of Jax have come through for me in this time of crisis. I know some of you have had issues. I have to say I have not had any issues at all. I just got my car back yesterday, put about 150 miles on it so far, and it's running great. SoA called me today and offered me a gold warranty for my troubles. People, call SoA and tell them how you feel. For me it worked. I know for some it hasn't, and to those people I am very sorry to hear it. I will keep you all posted as the miles build up on this new engine. Good luck. Ash/Angelgirl, really sorry to hear the prob's your having. good luck to you.

Celly, don't know about that "illegal" warranty thing they told you about. I'd be calling back. Good luck man.
That's great news! If I hadn't bought a gold warranty (and a service plan, okay I'm an idiot) I'd surely be asking for one

Hmm, there must be something....
blackjak is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2009, 02:51 PM   #454
Celly
Scooby Specialist
 
Member#: 48724
Join Date: Nov 2003
Chapter/Region: South East
Location: Dead Whorelando, FL
Default

Quote:
Originally Posted by EVL1 View Post
Celly, don't know about that "illegal" warranty thing they told you about. I'd be calling back. Good luck man.
Yeah -- we got it all sorted out. The extended warranty laws in Florida are really odd -- so we just need to chat it out, as we were all good.

Took the car for a nice long drive today... And it seems 'right'... The engine started to wake up a little after 60-70 miles, and seems to be back to her old self.

I'm still getting a weird boost fluctuation @ 3500+ in 3rd and 4th at half throttle -- It seems more pronounced than before -- but that also just might be me looking for any issues... I wish they would just give us a real tune, and not this 91 octane emission friendly crap.

I will say this tho.. I started realizing how horrible the factory tires are... Seeing that I had the radio off for most of the drive I realized that those suckers are freaking loud.
Celly is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2009, 07:38 PM   #455
EVL1
Scooby Newbie
 
Member#: 212931
Join Date: Jun 2009
Chapter/Region: South East
Location: St. Aug, FL
Vehicle:
2009 WRX Hatch
Spark Silver

Default

Quote:
Originally Posted by Celly View Post
I will say this tho.. I started realizing how horrible the factory tires are... Seeing that I had the radio off for most of the drive I realized that those suckers are freaking loud.
before all this engine stuff happened...I took the car to Michigan and back.........fun drive, nothing crazy, but...I couldn't help but notice how loud the "ride" was from tires. Definately loud over every bumb and grove...the hwys in MI were terrible, really torn up. I was actually a bit nervous about how rough and loud it was, thought something was going to break! Don't get me wrong, it's a sports car and stiff. So i just chalked it up to that. I will definately look at some dif tires when the time comes.

Should have the first 1K on her by next week....so we'll see how it goes. Haven't noticed any fluctuations power yet...but I too am uber paranoiod still....just a matter of time I guess. I was hoping the tech would hook me up with a better tune to make it run a bit more smooth, but no such luck either. anyhow, just keep driving and enjoy...let them worry about any issues.
EVL1 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2009, 09:44 PM   #456
BIGSKYWRX
Scooby Guru
 
Member#: 7958
Join Date: Jul 2001
Location: Plains of Eastern Montana
Vehicle:
09 GH B+

Default

the oe tires are a little loud, even for hi po tires- but the choice between the new Dunlops and old RE92's is a no brainer

I have ~ 9000 miles on my new engine and couldn't be happier w/ the performance
BIGSKYWRX is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2009, 10:22 PM   #457
Celly
Scooby Specialist
 
Member#: 48724
Join Date: Nov 2003
Chapter/Region: South East
Location: Dead Whorelando, FL
Default

Quote:
Originally Posted by BIGSKYWRX View Post
the oe tires are a little loud, even for hi po tires- but the choice between the new Dunlops and old RE92's is a no brainer

I have ~ 9000 miles on my new engine and couldn't be happier w/ the performance
Oh jeesh... RE92's... I too lived that horror... Yes, these are much better than them...

For OEM these are pertty sticky and have an okay side wall... But -- Gosh dang, are they loud... But -- you're right -- at;east they are not re92's... *shiver*
Celly is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2009, 12:17 AM   #458
dlessor1
Scooby Newbie
 
Member#: 199804
Join Date: Jan 2009
Location: Nebraska
Vehicle:
2013 WRX Hatch
Black

Default

Quote:
Originally Posted by EVL1 View Post
before all this engine stuff happened...I took the car to Michigan and back.........fun drive, nothing crazy, but...I couldn't help but notice how loud the "ride" was from tires. Definately loud over every bumb and grove...the hwys in MI were terrible, really torn up. I was actually a bit nervous about how rough and loud it was, thought something was going to break! Don't get me wrong, it's a sports car and stiff. So i just chalked it up to that. I will definately look at some dif tires when the time comes.

Should have the first 1K on her by next week....so we'll see how it goes. Haven't noticed any fluctuations power yet...but I too am uber paranoiod still....just a matter of time I guess. I was hoping the tech would hook me up with a better tune to make it run a bit more smooth, but no such luck either. anyhow, just keep driving and enjoy...let them worry about any issues.
You think this car is loud....Try putting 61,000 miles on a Civic Si and sitting in that thing hours on end each day. Felt like a go-kart. My 09 wrx feels like a caddy compared to that old thing.
dlessor1 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2009, 12:32 AM   #459
Garandman
Scooby Specialist
 
Member#: 101117
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: NESIC
Location: Boston
Vehicle:
2009 WRX, 06 OBW 3.0
Tiger 1050, DL650, WR250R

Default

13,000 miles on engine #2.....
Garandman is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2009, 01:56 AM   #460
bungtriple
Scooby Newbie
 
Member#: 202414
Join Date: Feb 2009
Vehicle:
2009 WRX Wagon
WR Mica Blue

Default

I have about 200 miles left on the recommended break-in for the new engine and it seems to run just as the old engine did before failure. But I have noticed a loud ticking noise that makes the engine sound like an old beetle flat four. I am probably just being paranoid but I am extremely sensitive to any sounds that the engine makes now.
bungtriple is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2009, 08:20 AM   #461
tekfoc
Scooby Specialist
 
Member#: 21392
Join Date: Jul 2002
Chapter/Region: Tri-State
Location: NEW YORK CITY
Vehicle:
2014 45 AMG MB
WHITE /07 STI IS SOLD

Default

injectors normal
tekfoc is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 07:03 PM   #462
Crev
Scooby Newbie
 
Member#: 171800
Join Date: Feb 2008
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
2010 Wrx
dgm

Default

yesterday I bought an 09 wrx wagon which I am supposed to pick up tomorrow.
I realized the vin is an 804xxx with an 8/09 build date. Am I out of my mind for buying? I should still be able to back out of the deal.
Crev is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 07:13 PM   #463
greddy90
Scooby Newbie
 
Member#: 147065
Join Date: Apr 2007
Default

Quote:
Originally Posted by Crev View Post
yesterday I bought an 09 wrx wagon which I am supposed to pick up tomorrow.
I realized the vin is an 804xxx with an 8/09 build date. Am I out of my mind for buying? I should still be able to back out of the deal.
I don't mean to single you out or to be rude, but "ya'll" need to stop worrying and **** <-- (shut the **** up)

look at the first post, all the failures are 07-09 of 2008
anything built after that is fine so enjoy your car
greddy90 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 07:22 PM   #464
Crev
Scooby Newbie
 
Member#: 171800
Join Date: Feb 2008
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
2010 Wrx
dgm

Default

IT was a typo on my part build date is 8/08 vin 804xxx :-)
Crev is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 07:49 PM   #465
Celly
Scooby Specialist
 
Member#: 48724
Join Date: Nov 2003
Chapter/Region: South East
Location: Dead Whorelando, FL
Default

Quote:
Originally Posted by Crev View Post
IT was a typo on my part build date is 8/08 vin 804xxx :-)
Yes then, you're insane...
Celly is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 08:12 PM   #466
AshJWilliams
Scooby Newbie
 
Member#: 189781
Join Date: Sep 2008
Location: OH
Vehicle:
2010 Tacoma
Black

Default

Quote:
Originally Posted by Crev View Post
IT was a typo on my part build date is 8/08 vin 804xxx :-)
Definitely stop the deal; there is no reason that you should be paying 25k for a defective product. Trust me you don't want the hassles that I'm dealing with. I have suffered engine failure, I driven for 2 months with intermittent CELs and been in to the dealership 4 different times to have the CEL problem resolved, service technicians (though some of these items may have been previously unnoticed manufacturer defects) have damaged my intercooler and improperly re-assembled my vehicle (missing bolts, etc but literally 9 different components were/are screwed up), my vehicle for some time appeared to be using engine coolant, there are a number of issues with the ECU tune in general, and now it is making a wide array of extremely ****ed up noises. And after having discussed with SOA over the past month what options may be available to me to cordially remedy this situation, as of today they basically told me to **** off.

You'd be insane to purchase that particular vehicle, and frankly if I were you I would re-assess the decision to purchase any new Subaru. Though if you are still interested I'll sell you mine...

Oh look it's a pile of failed Subaru engines...

Last edited by AshJWilliams; 08-19-2009 at 08:18 PM.
AshJWilliams is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 08:29 PM   #467
ainnamor
Scooby Newbie
 
Member#: 199043
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: PA
Vehicle:
2009 WRX
OBP

Default

Ash, I know you posted this before but what dealer did the work on your car? I certainly do not want to end up there.
ainnamor is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 08:35 PM   #468
AshJWilliams
Scooby Newbie
 
Member#: 189781
Join Date: Sep 2008
Location: OH
Vehicle:
2010 Tacoma
Black

Default

Quote:
Originally Posted by ainnamor View Post
Ash, I know you posted this before but what dealer did the work on your car? I certainly do not want to end up there.
Brunswick Auto Mart Service Department; don't go there. After asking around others have told me the same thing (and not just for Subaru's).

I can't speak for other locations in your area but one of my friends vouches for Boardman Subaru (though not local to Cleveland).
AshJWilliams is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 08:40 PM   #469
ainnamor
Scooby Newbie
 
Member#: 199043
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: PA
Vehicle:
2009 WRX
OBP

Default

I would gladly drive to a good dealer for service. I had my first service at Ganley of Bedford. The gave me a courtesy wash and a ton of courtesy swirl marks and small scratches.
ainnamor is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 08:49 PM   #470
AshJWilliams
Scooby Newbie
 
Member#: 189781
Join Date: Sep 2008
Location: OH
Vehicle:
2010 Tacoma
Black

Default

Quote:
Originally Posted by ainnamor View Post
I would gladly drive to a good dealer for service. I had my first service at Ganley of Bedford. The gave me a courtesy wash and a ton of courtesy swirl marks and small scratches.
LOL and I was about to complain about Brunswick never washing my vehicle (despite being there a half dozen times). Although they did provide complimentary interior greasing once.
AshJWilliams is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 08:55 PM   #471
ainnamor
Scooby Newbie
 
Member#: 199043
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: PA
Vehicle:
2009 WRX
OBP

Default

Yeah I also got free white lithium grease on my drivers seat. It was a real bitch to remove.
ainnamor is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 09:46 PM   #472
greddy90
Scooby Newbie
 
Member#: 147065
Join Date: Apr 2007
Default

Quote:
Originally Posted by Crev View Post
IT was a typo on my part build date is 8/08 vin 804xxx :-)
my apologies to you
greddy90 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2009, 11:45 PM   #473
peglegsteve
Scooby Specialist
 
Member#: 209987
Join Date: Apr 2009
Chapter/Region: MAIC
Location: Essex, MD
Vehicle:
2009 Stage eleventy
billion WRB WRX

Default

Quote:
Originally Posted by Crev View Post
yesterday I bought an 09 wrx wagon which I am supposed to pick up tomorrow.
I realized the vin is an 804xxx with an 8/09 build date. Am I out of my mind for buying? I should still be able to back out of the deal.
Don't do it. If you haven't physically taken delivery of the car, you're still good to back out. Have you signed paperwork? Ask them to DX another car in. It's good that Subaru is giving us all new long blocks, but it's still something you shouldn't need to bother with on a brand new car.
peglegsteve is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2009, 12:11 AM   #474
heavyD
Scooby Specialist
 
Member#: 194216
Join Date: Nov 2008
Chapter/Region: W. Canada
Location: Calgary, Alberta, Canada
Vehicle:
2013 STI Sport-tech

Default

Quote:
Originally Posted by Crev View Post
IT was a typo on my part build date is 8/08 vin 804xxx :-)
The engine will fail in that car so if you are crazy enough to buy it make sure you don't stray far from home until you get your second engine installed. But really if you have read this thread why would you want to put yourself through all the grief that will surely come your way?
heavyD is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2009, 09:01 AM   #475
EVL1
Scooby Newbie
 
Member#: 212931
Join Date: Jun 2009
Chapter/Region: South East
Location: St. Aug, FL
Vehicle:
2009 WRX Hatch
Spark Silver

Default Get a newer build date!!!!

Quote:
Originally Posted by Crev View Post
IT was a typo on my part build date is 8/08 vin 804xxx :-)
Crev,
I concur with the others. I have an 08/08 build and now have 600 miles on the new engine. Subaru has been great to me and my dealer in Florida has been awesome with the repair. But, if you don't have to go through this aspect of 09 WRX ownership....don't. If you proceed, ask for the extneded warranty up front. You'll need it. Good luck, but I'd try to swap it out for a newer build date, anything from late 08(Nov/Dec) or any 09 build date. Good luck.
EVL1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2009 WRX Engine Failure Poll AshJWilliams Warranty Issues & SOA Problems 201 07-12-2014 07:54 PM
2009 with an 08/08 build date? CO_Turbo Newbies & FAQs 8 05-19-2009 07:39 AM
2008 Wrx Engine Failure deunan General Community 101 03-29-2008 09:47 AM
2008 Wrx Engine Failure deunan Service & Maintenance 1 03-23-2008 10:18 PM
2008 wrx engine failure deunan Factory 2.5L Turbo Powertrain 1 03-23-2008 10:09 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.