Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday September 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-20-2009, 09:27 PM   #1
bmv68128
Scooby Newbie
 
Member#: 190590
Join Date: Sep 2008
Default 02 WRX starts then dies after a backfire

02 WRX with headers, catless uppipe/turboback, Grimmspeed EBCS, AccessPort and Clark Turner e-tune. Had a very loud backfire after shifting into fourth, the car then began stuttering and soon died. Car starts but will not idle, I was able to keep it running while at a stand still but under hard throttle it would stutter, fight back, and the RPMs would not rise. I could tell by the smell of my exhaust that it was running extremely rich. My AFRs were reading rather spurratically, jumping between 15 and 11 while holding the throttle steady - so I assumed bad o2 sensor(s). Yet no CEL? Is this because the AccessPort blocks these codes, similar to blocking the misfire code? Any thoughts?
* Registered users of the site do not see these ads.
bmv68128 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
car starts then dies after 10 sec raceckr Service & Maintenance 4 04-23-2010 09:41 PM
Front 02 sensor wire soldered,car started then died,won't start anymore! Help please greddy18 Factory 2.0L Turbo Powertrain 8 06-29-2009 09:43 PM
02 WRX starts then dies after a backfire bmv68128 Factory 2.0L Turbo Powertrain 6 04-21-2009 09:05 AM
Swap Done, Started then DIED.. HELP! Z0rr0 Subaru Conversions 2 12-21-2004 03:32 PM
Anyone's car stalling and then dies after hard corner Andre Vandenberg Normally Aspirated Powertrain 10 02-09-2001 09:27 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.