Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday September 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Interior & Exterior Modification

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-20-2009, 05:43 PM   #1
skate enjoi
*** Banned ***
 
Member#: 120716
Join Date: Jul 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Niles, MI
Vehicle:
2002 psm ver7 wrx
reversed and rotated

Default 04 sti cluster swap into 02 problems...

I just swapped an 04 sti gauge cluster into my 02 wrx. I cut the wire for the buzzer and, I also cut the wire that makes your fuse blow over and over. The problem I'm having now is that my gas gauge and engine temp gauge are not working at all if anyone can help that would be great.

thanks
* Registered users of the site do not see these ads.
skate enjoi is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 05:44 PM   #2
JSA
Scooby Newbie
 
Member#: 154320
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: Fort Leavenworth, KS
Vehicle:
2002 Grandpa Wagon
With a small FP Green...

Default

The B harness of the cluster has nothing to do with that side of the cluster.

Which wires exactly did you cut? The wire for the buzzer is the same as the radio fuse blower.
JSA is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 07:30 PM   #3
skate enjoi
*** Banned ***
 
Member#: 120716
Join Date: Jul 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Niles, MI
Vehicle:
2002 psm ver7 wrx
reversed and rotated

Default

I must have an 05 cluster then because the wire that is the buzzer and the wire that blows the fuse are two completely different wires...
skate enjoi is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 07:42 PM   #4
JSA
Scooby Newbie
 
Member#: 154320
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: Fort Leavenworth, KS
Vehicle:
2002 Grandpa Wagon
With a small FP Green...

Default

In the middle cluster is the yellow w/green tracer...I might be wrong but that one controls the buzzer but in turn blows fuses. Cause as soon as i cut the B28 wire I wasn't blowing fuses but I had no buzzer.

Some say you have to cut an additional on the right hand harness. A9.
Forgot what color/trace it is though
JSA is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 08:34 PM   #5
skate enjoi
*** Banned ***
 
Member#: 120716
Join Date: Jul 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Niles, MI
Vehicle:
2002 psm ver7 wrx
reversed and rotated

Default

I have both of those wires cut, thats not my problem... My problem is my gas gauge isnt working at all
skate enjoi is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 08:59 PM   #6
JSA
Scooby Newbie
 
Member#: 154320
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: Fort Leavenworth, KS
Vehicle:
2002 Grandpa Wagon
With a small FP Green...

Default

Are you sure it wasn't a pre existing problem before the cluster swap?

That's strange...
JSA is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 09:23 PM   #7
skate enjoi
*** Banned ***
 
Member#: 120716
Join Date: Jul 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Niles, MI
Vehicle:
2002 psm ver7 wrx
reversed and rotated

Default

I put my stock gauge cluster in and it works fine
skate enjoi is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 09:27 PM   #8
JSA
Scooby Newbie
 
Member#: 154320
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: Fort Leavenworth, KS
Vehicle:
2002 Grandpa Wagon
With a small FP Green...

Default

I'm not knowledgeable on motherboards/circuits. But I would take the back off and see if there are cracks/breaks etc...

Definitely sounds like a problem with the cluster now...which sucks. They are expensive
JSA is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 09:32 PM   #9
scooby_wooby
Scooby Specialist
 
Member#: 79653
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: SCIC
Location: Sunny Diego
Vehicle:
I don't own a
suby. I just lurk.

Default

I had the same issue. See if you can play the needle up and down for the fuel and temp gauge. Same issue happened to me when I was putting tape behind the dccd and diff light.
scooby_wooby is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 09:53 PM   #10
JSA
Scooby Newbie
 
Member#: 154320
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: Fort Leavenworth, KS
Vehicle:
2002 Grandpa Wagon
With a small FP Green...

Default

So on yours, the needle wasn't clicked down all the way?
JSA is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 10:12 PM   #11
scooby_wooby
Scooby Specialist
 
Member#: 79653
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: SCIC
Location: Sunny Diego
Vehicle:
I don't own a
suby. I just lurk.

Default

Quote:
Originally Posted by JSA View Post
So on yours, the needle wasn't clicked down all the way?
When my cluster was acting up, my gas gauge and temp sensor was stuck and it wont even do the sweeping motion. All I did was move the gas needle from empty to full and back and i did the same thing to the temp sensor. Move it from hot to cold and back. I reinstalled it and bam! The gauges swept like it meant to be.
scooby_wooby is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 10:50 PM   #12
skate enjoi
*** Banned ***
 
Member#: 120716
Join Date: Jul 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Niles, MI
Vehicle:
2002 psm ver7 wrx
reversed and rotated

Default

Ill have to try that out tomorrow because I did put electrical tape over the diff and dccd lights
skate enjoi is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 11:43 PM   #13
yaya20
Scooby Specialist
 
Member#: 130354
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: CT
Default

You probably slightly dislodged the needles when you were taping over the DCCD light. Same thing happened to me with the gas light a week ago. I was able to press it back in and the next time I started it, it swept and was reading properly.
yaya20 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 01:30 PM   #14
skate enjoi
*** Banned ***
 
Member#: 120716
Join Date: Jul 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Niles, MI
Vehicle:
2002 psm ver7 wrx
reversed and rotated

Default

the thing is, my needles still sweep, my gas gauge is now all the way at the top, my engine temp gauge doesnt work, when I turn on my left turn signal it doesnt blink on my cluster and Im pretty sure the little light for my brights is always on in the cluster too
skate enjoi is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 01:45 PM   #15
JSA
Scooby Newbie
 
Member#: 154320
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: Fort Leavenworth, KS
Vehicle:
2002 Grandpa Wagon
With a small FP Green...

Default

Hmmm...if everything worked before, sounds like a definite cluster problem.
JSA is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 01:48 PM   #16
bugeyesubie
Scooby Specialist
 
Member#: 179783
Join Date: May 2008
Chapter/Region: W. Canada
Location: Calgary
Vehicle:
2002 WRX
Silver STi swap 380wph!!

Default

i have the same problem, my fuel gauge doesnt go right to the top when fuel and the temp gauge doesnt read at all but my stock cluster works, everything sweeps the way its supposed to though.
bugeyesubie is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 04:15 PM   #17
skate enjoi
*** Banned ***
 
Member#: 120716
Join Date: Jul 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Niles, MI
Vehicle:
2002 psm ver7 wrx
reversed and rotated

Default

Im not sure if it worked before or not...
skate enjoi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fix: Rear Diff Light Stays On - STI Cluster Swap Into WRX pioneer_sti Electrical & Lighting 16 04-08-2014 10:11 PM
04 6 speed swap into 02 Wrx with Sti swap drftwell Transmission (AT/MT) & Driveline 28 09-10-2008 09:22 PM
04 sti full swap into 02 wrx sedan jobxiii Subaru Conversions 0 09-10-2007 09:51 AM
'05 STi Cluster swap into '05 WRX - need actual install instructions WRblueX_Guy Electrical & Lighting 13 03-24-2007 01:29 AM
STI cluster swap into a WRX Gr8fulDave Warranty Issues & SOA Problems 14 08-01-2005 04:55 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.