Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday April 17, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-22-2009, 11:43 AM   #1
jayjay75
Scooby Newbie
 
Member#: 85414
Join Date: Apr 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chicago
Vehicle:
2004 WRX-AP Stage II
PSM

Default High RPMs at idle

I need some advice on a couple issues I'm having with my 04 WRX, mainly one issue. Sometimes when my car is at idle, my rpms hit between 2000 and 2500 rpms. This happens every so often out of no where. And at other times at idle, my rpms are normal. What could be causing this and what any suggestions on what i can get done to fix this? The other problem is my A/C. I had the A/C belt changed a couple months ago, but it was winter at the time and i didn't bother to turn on the A/C until yesterday when it was hot. It was blowing hot air when turned it on of the first time. Would the A/C belt being changed affect the A/C not blowing cold air anymore?

I have a Cobb Accessport Stage 2 currently installed.

PLEASE HELP ME!!
* Registered users of the site do not see these ads.
jayjay75 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 11:49 AM   #2
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

the cruise control cable may be too tight
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 01:37 PM   #3
kbcr3
Scooby Specialist
 
Member#: 44170
Join Date: Sep 2003
Chapter/Region: Tri-State
Location: Arlington, VA
Vehicle:
2010 Forester XT
05 and 09 honda ruckus

Default

does the ac start to blow cold air if you leave it running for a long time or does it just never ever send cold air?
kbcr3 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 01:45 PM   #4
jayjay75
Scooby Newbie
 
Member#: 85414
Join Date: Apr 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chicago
Vehicle:
2004 WRX-AP Stage II
PSM

Default

No, it's not sending cold air at all...
jayjay75 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2009, 01:42 AM   #5
semper su
Scooby Newbie
 
Member#: 211722
Join Date: May 2009
Chapter/Region: MAIC
Location: Delaware
Vehicle:
04 wrx
silver

Default

I have the same problem with my 04 wrx at stage 2 also sometimes when I go to shift and get off the gas and on the clutch my rpms will jump about 300-400 hundred before falling. Both of these issues happen at the same time for me. Wish I knew what it is.
semper su is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2009, 01:46 AM   #6
n2oiroc
Scooby Specialist
 
Member#: 141952
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: milwaukee, wi
Vehicle:
03 emo 8/2011 wrx

Default

Quote:
Originally Posted by Uncle Scotty View Post
the cruise control cable may be too tight
listen to this man. its easy and free to check. my friend had the same problem and the dealer charged him $500 and replaced the iac and didnt fix it. i loosened the cruise control cable and problem solved.
n2oiroc is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 05:03 PM   #7
feint05
Scooby Specialist
 
Member#: 152984
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: SCIC
Location: san diego
Vehicle:
2004 jewbaru
jewbuilt, polish tuned

Default

interesting thanks
feint05 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Low RPM at idle dpk777 Factory 2.0L Turbo Powertrain 6 02-26-2007 12:43 PM
High EGT at Idle Nok's WRX Factory 2.0L Turbo Powertrain 10 10-17-2006 08:40 AM
Bouncing RPM at Idle...? Chigae Normally Aspirated Powertrain 10 08-02-2006 10:28 AM
RPMs at idle acting funny..? SjpWrx Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 06-29-2004 01:06 AM
problem - fluctuating rpm at idle Jejunum Normally Aspirated Powertrain 12 03-30-2003 01:09 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.