Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-28-2009, 12:26 PM   #1
1siK.awd
Scooby Newbie
 
Member#: 211609
Join Date: May 2009
Chapter/Region: TXIC
Location: DFW
Vehicle:
04 GT30R w/ Meth..
Aspen White

Default Help! Engine Running, But no gas???

Ok I have a half tank of gas. The motor is idling fine but when I go to step on the gas pedal nothing happens? What gives?
* Registered users of the site do not see these ads.
1siK.awd is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 08:09 PM   #2
yarrgh
Scooby Specialist
 
Member#: 80465
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: RMIC
Location: Aurora, CO
Vehicle:
2001 2.5RS
Black Diamond Pearl

Default

connect your gas pedal to the throttle. If we knew what kind of car you have, the diagnosis can be better. we can't read your mind, you have to inform us.
yarrgh is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 08:19 PM   #3
Legba
Scooby Specialist
 
Member#: 88589
Join Date: Jun 2005
Location: Where the action is
Vehicle:
2012 STI
the best one

Default

^^ Exactly. Throttle cable sounds like it's not connected
Legba is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 09:09 PM   #4
1siK.awd
Scooby Newbie
 
Member#: 211609
Join Date: May 2009
Chapter/Region: TXIC
Location: DFW
Vehicle:
04 GT30R w/ Meth..
Aspen White

Default

Quote:
Originally Posted by yarrgh View Post
connect your gas pedal to the throttle. If we knew what kind of car you have, the diagnosis can be better. we can't read your mind, you have to inform us.
Sorry it's a 2004 STI.
1siK.awd is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 11:15 PM   #5
Legba
Scooby Specialist
 
Member#: 88589
Join Date: Jun 2005
Location: Where the action is
Vehicle:
2012 STI
the best one

Default

2004 is still cable throttle, right? I thought the Drive by Wire wasn't until 2005.
Legba is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 01:18 PM   #6
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

you need a mechanic
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 04:12 PM   #7
kaisersouse
Scooby Specialist
 
Member#: 85900
Join Date: Apr 2005
Chapter/Region: NESIC
Location: Maine
Vehicle:
2001 Forester S
White

Default

Quote:
Originally Posted by Legba View Post
2004 is still cable throttle, right? I thought the Drive by Wire wasn't until 2005.
2006 IIRC
kaisersouse is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 04:26 PM   #8
yarrgh
Scooby Specialist
 
Member#: 80465
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: RMIC
Location: Aurora, CO
Vehicle:
2001 2.5RS
Black Diamond Pearl

Default

if it's cable driven, check by the pedals and in the engine bay to see that the cable is intact.

If drive-by-wire and this happened overnight, there's a wire loose/missing somewhere.
yarrgh is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 05:53 PM   #9
crpwrx
Scooby Specialist
 
Member#: 180710
Join Date: May 2008
Chapter/Region: TXIC
Location: Corpus Christi
Vehicle:
2006 Sti WRB
WFC# 229

Default

Jeez, can i have your car?
crpwrx is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 09:32 PM   #10
eshaze
Scooby Newbie
 
Member#: 206828
Join Date: Mar 2009
Default

Pop the hood and manually rev the car at the throttle body! This will tell u if its the throttle pedal etc
eshaze is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 09:45 PM   #11
Mulder
Trust no one
Moderator
 
Member#: 11170
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NYC
Vehicle:
02 WRX
15 WRX/05 GTO

Default

All USDM STi's, '04-up, are drive-by-wire/electronic throttle.
Mulder is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 05:08 PM   #12
Vince F
Scooby Specialist
 
Member#: 143802
Join Date: Mar 2007
Location: Phila, Pa
Vehicle:
2007 Imp 2.5i 5M Wgn
Crystal Gray

Default

Quote:
Originally Posted by 1siK.awd View Post
Ok I have a half tank of gas. The motor is idling fine but when I go to step on the gas pedal nothing happens? What gives?
look to see if something is cloging the intake. Putting the stock intake back to go in for some warranty work, a small plastic bag got sucked in and Luckily hung up on the throttle plate in the TB. I had driven 3 blocks and all of a sudden it wouldn't rev. They Every light on the dash flashed like a pinball machine. I was going to put back the CAI, and unplug the ABS again, and reached inside the TB, and found the bag.)) I wondered what could have happened if it had gotten sucked into the motor.(((
Vince F is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help!!! flashing cel and no one can help tommy 02wrx Factory 2.0L Turbo Powertrain 21 06-05-2010 07:26 PM
Anyone getting check engine LIGHT but no actual code? byroll01 Factory 2.5L Turbo Powertrain 45 08-03-2006 10:50 AM
Wouldn't start, now runs but has gas smell from exhaust paradawks Normally Aspirated Powertrain 3 09-02-2003 06:48 PM
!! Car clicks, but no gas!!! HELP!! Bahumut Normally Aspirated Powertrain 9 06-05-2001 02:26 PM
HeLp, Fog Lights but no HeadLights??!!?? everyone must read emprezadent Interior & Exterior Modification 1 01-28-2001 12:32 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.