Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday October 31, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
New England Subaru Impreza Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > New England Impreza Club Forum -- NESIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-14-2001, 04:55 AM   #1
paultg
NASIOC Supporter
 
Member#: 437
Join Date: Oct 1999
Chapter/Region: NESIC
Location: Londonderry, NH
Vehicle:
'91 Miata MX5 (Red)
'09 Impreza OBS (Blk/Gry)

Talking It is finally alive!!

Yes folks, my stereo system is now installed and has power..
I finished up last night aroud mid-night. I think I took my interior apart about 3 times in one evening.

Kris, I want to thank you for all your help with this long project, and for the phone tips last night when things did not work. I will tell the story here, instead of e-mailing you. I am not ashamed.

So, I got the car all together the first time, and had music from the rear speakers, the tweeters, and the sub, but no door woofers, both sides. I called Kris, he told me to check the wiring at the crossovers (out comes the radio), and to try the battery test. The battery test does not work, so off comes one door panel. The speaker wires are hooked to the speakers in the door, humm..

I look at the soldered extension connection that were done at Ken's last weekend (under the dash now), and the soldering is fine, I just taped both bare wires together!!. I felt like such an idiot.

Well, I taped them separatly, and now the front door speakers work. I adjust the amps, put the car back together including the rear seat. Lets go for a ride! I go for a ride and the left front speakers stops working. Out comes the rear seat, and the connection for the RCA are checked again. All is good, speaker works. I put the seat back in. Hey, were are my pliers? Between the seat and the amp board! Doh...

My kind of night..

<FONT COLOR="red">Thanks again to everyone who has helped along the way.</FONT c>

Edit: I got 29.5 inches (of trunk space )

Pics are coming soon..

Paul G.

[This message has been edited by paultg (edited April 14, 2001).]
* Registered users of the site do not see these ads.
paultg is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2001, 06:10 AM   #2
Leonardo
Consigliere
Super Moderator
 
Member#: 185
Join Date: Aug 1999
Chapter/Region: South East
Location: Orlando, Fl
Vehicle:
2009 Civic EX
Silver

Post

Congrats Paul!

Leo
Leonardo is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2001, 06:34 AM   #3
Patrick Olsen
NASIOC Supporter
 
Member#: 120
Join Date: Jul 1999
Chapter/Region: AKIC
Location: Where the Navy sends me...
Vehicle:
1997 Legacy 2.5GT
QuickSilver Metallic

Post

Man, I'm disappointed, Paul. When I read "It is finally alive!" I thought maybe you had resurrected the Olds.

Congrats on the stereo install. That's one thing I've still never done to a car, but I think both vehicles will be due for upgrades this year.

Pat
Patrick Olsen is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2001, 07:29 AM   #4
kpratte
Scooby Specialist
 
Member#: 2760
Join Date: Oct 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: Hudson, NH
Vehicle:
'08 4Runner V8 Ltd
'10 Tundra Ltd CrewMax

Post

Sounds like a night of Homer Simpson's "doh's" I ran into snags doing my front speakers like the speaker contacts hit the door frame and when I turned on the stereo I would get a pop and the speaker would go dead.. hehehe. Easy fix though.

So Paul, why didn't you install a trap door on the board so you could hide stuff? hehe Hey, stupid question. Have you tried to get to your spare tire yet?

- Ken
kpratte is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2001, 07:37 AM   #5
chuckles
Scooby Specialist
 
Member#: 2955
Join Date: Nov 2000
Location: M-town, NH
Vehicle:
02 Chuck Wagon
Oh yea its white

Cool

Way to go Paul. can't wait to hear it. on a sad note i think i blew a speaker yesterday. I have to wait and see what it sounds like today, it's the drivers door.... the sound is not good.
chuckles is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2001, 09:14 AM   #6
joe z
NASIOC Supporter
 
Member#: 599
Join Date: Dec 1999
Chapter/Region: NESIC
Location: Manchvegas
Vehicle:
2007 Impreza Sti
UGM

Post

i hope it sounds good
joe z is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2001, 04:33 PM   #7
paultg
NASIOC Supporter
 
Member#: 437
Join Date: Oct 1999
Chapter/Region: NESIC
Location: Londonderry, NH
Vehicle:
'91 Miata MX5 (Red)
'09 Impreza OBS (Blk/Gry)

Post

Pat, funny you spoke about the Olds because I am in NJ now looking at the covered car and missing the sound of the Flowmaster 2.5" Dual Exhaust. It would need much more than a weekend to run though, it has not moved in 4 years I think.

Ken, the spare tire is not an issue at all. I hope to put some pics up tonight.

I had the seat out again today and adjusted the amps. It does sound very good. I am very happy with the results.

Thanks guys,
Paul
paultg is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2001, 04:36 PM   #8
Subedave
Scooby Specialist
 
Member#: 1872
Join Date: Jul 2000
Location: pinned to my seat
Vehicle:
03 SVT Cobra
508rwhp 490rwtq

Wink

Hey Mr. Olds

I left a note for you on the board.

Dave
Subedave is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
it is finally done.... :) Wrexit Member's Car Gallery 23 06-09-2007 10:41 PM
Welp, it is finally done, closed on the house today. Akirasoft Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC 26 01-31-2006 02:02 PM
so here it is finally. (motorcycle) Turbo9000 Texas Impreza Club Forum -- TXIC 28 09-11-2005 03:52 PM
It is finally MY turn to do some bragging... davidm_sh Proven Power Bragging 37 05-27-2003 04:59 AM
It Is Alive!!! CRAZY KEN Legacy Forum 6 12-19-2002 10:16 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.