Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 16, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-06-2009, 05:05 PM   #1
autoxwrx
Scooby Newbie
 
Member#: 118882
Join Date: Jun 2006
Chapter/Region: MWSOC
Vehicle:
2002 WRX wagon
WRB

Default p0031 to p1130

My car has been throwing a CEL (P0031) so I changed out the front o2 sensor and now I'm getting P1130. Any ideas?
* Registered users of the site do not see these ads.
autoxwrx is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 10:21 PM   #2
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

bad wires
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 01:17 AM   #3
autoxwrx
Scooby Newbie
 
Member#: 118882
Join Date: Jun 2006
Chapter/Region: MWSOC
Vehicle:
2002 WRX wagon
WRB

Default

That's what I'm coming up with after doing a bench test and nothing happens. I should of known since the box it came in was taped shut and there wasn't a plastic cover on the sensor.
autoxwrx is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 06:37 AM   #4
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

you will have nothing but headache if you use anything but a subaru replacement front o2 sensor
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 08:44 AM   #5
autoxwrx
Scooby Newbie
 
Member#: 118882
Join Date: Jun 2006
Chapter/Region: MWSOC
Vehicle:
2002 WRX wagon
WRB

Default

Is that a certain brand or can I only get it from the dealership?
autoxwrx is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 02:35 PM   #6
autoxwrx
Scooby Newbie
 
Member#: 118882
Join Date: Jun 2006
Chapter/Region: MWSOC
Vehicle:
2002 WRX wagon
WRB

Default

Got the replacement from Advance and it seems to be working great.
autoxwrx is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 02:17 PM   #7
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

Quote:
Originally Posted by autoxwrx View Post
Got the replacement from Advance and it seems to be working great.
what part number and let us know how long it lasts
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2009, 01:21 AM   #8
Waking The Fallen
Scooby Specialist
 
Member#: 125950
Join Date: Sep 2006
Location: West Palm Beach, FL
Vehicle:
2010 BMW 135i/05 Sti
7.3 F350/06 Audi A4

Default

I had the same problem and used a bosch.. took care of that.
Waking The Fallen is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CODE P0031 is the A/F sensor, commonly referred to as the 'Front 02 sensor' bec jonpark Factory 2.5L Turbo Powertrain 59 04-29-2010 06:45 PM
P0031-Is is the upstream or the downstream 02 sensor I need to replace? ScoobyNubieToo! Service & Maintenance 8 10-30-2009 10:42 PM
P0031 CEL + electrical problems, need help to diagnose frederik Factory 2.0L Turbo Powertrain 0 04-28-2009 08:34 PM
CEL P0031 (a/f heater control curcuit) any way to bypass this? password:ej20 Service & Maintenance 2 02-23-2009 01:13 AM
CEL P0031 , Cant seem to go away... wRxbeater11 Factory 2.0L Turbo Powertrain 14 08-17-2005 11:33 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.