Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday September 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Click here to visit TireRack
Tire & Wheel Forum sponsored by The Tire Rack

Losing traction? Need new tires?
Click here to visit the NASIOC Upgrade Garage...
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Tire & Wheel

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-07-2009, 11:56 AM   #1
indoubt
Scooby Newbie
 
Member#: 157470
Join Date: Aug 2007
Chapter/Region: South East
Location: Myrtle Beach, SC
Vehicle:
08 WRX 4DR
WRB

Default Tire pressure light coming on

After my whole mess with rims getting scratched after new tires and then they didnt put the lift jack on correctly resulting in a huge dent and paint scratch in the rocker panel, i have been having a problem with the Tire Pressure warning light.

It doesnt stay on all the time, but if I am merging onto a highway, NOT going over the speed limit, but bringing it to 5K RPMS to speed up, when I get to the point of just shifting i see the tire pressure light flash real quick, then go back off. Havent noticed it before, could it be because of the fast accelleration or something else?

I have checked the tire pressure, 33 in front, 35 in the back. well within normal range.
* Registered users of the site do not see these ads.
indoubt is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2009, 01:20 PM   #2
Charlie-III
Scooby Specialist
 
Member#: 30669
Join Date: Dec 2002
Chapter/Region: Tri-State
Location: 07456, North NJ
Vehicle:
1998 Legacy 2.5GT
Silver Sleeper Wagon

Default

Ugh, sounds like your pressures are on the low side.

You may also be getting electrical interference that is tripping the TPMS light (like a bad spark plug or coil pack). The EMI or RFI may be the issue.
Charlie-III is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 07:48 AM   #3
Web Foot STi
Scooby Guru
 
Member#: 39086
Join Date: Jun 2003
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland, OR
Vehicle:
2004 STi
White

Default

Is this the same on ramp every time? Old EFI systems had this problem...
Web Foot STi is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 10:48 AM   #4
indoubt
Scooby Newbie
 
Member#: 157470
Join Date: Aug 2007
Chapter/Region: South East
Location: Myrtle Beach, SC
Vehicle:
08 WRX 4DR
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by Web Foot STi View Post
Is this the same on ramp every time? Old EFI systems had this problem...
It happened to me again this morning while I was checking it, wasnt on a ramp but was coming out of my housing development with no merging lane and sped up to keep with the 55 mph traffic coming, flashed real quick. But then I tryed it again just a little while ago and it didnt do it, cold mornings maybe?
indoubt is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 02:28 PM   #5
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

maybe try a bit more air in the bloody tires so this wont happen on cool mornings?????
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tire pressure light is on... moore.jeff54 Warranty Issues & SOA Problems 42 02-17-2010 01:00 PM
Tire pressure light is on... moore.jeff54 Warranty Issues & SOA Problems 0 10-05-2009 10:56 PM
Tire pressure light is on... moore.jeff54 Warranty Issues & SOA Problems 0 10-05-2009 10:56 PM
new rims and tire pressure light on ornge04gt Newbies & FAQs 12 04-06-2008 10:33 PM
Oil pressure light comes on for a split second WS6toWRX Service & Maintenance 12 02-06-2004 02:47 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.