Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday November 28, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Rocky Mountains Impreza Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > Rocky Mountains Impreza Club Forum -- RMIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-15-2009, 12:52 AM   #1
subystone
Scooby Specialist
 
Member#: 138598
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: O-Town!!!
Vehicle:
wrx impretza saloon
ralle de mundo azul

Thumbs down top mount fitment problems

okay so i got bored and decided to give my huge tmic a try again, lance and i tried just before i went to basic/tech school. i mean it's huge. bigger than spearco's! i got it in with little problem after i moved the ac line. but... now i can't get the line back down in. i was thinkin of heating the line up and bending it into shape, it almost bends into place. i wanted to know, would this be a good idea??? my ac doesn't even work... everything else fit fine except the coupler. it's trashed. has been for some time so if anyone has one i can buy that'd be great! thanks. let me know what you think


i removed that little mount cuz it will not go back to there. so assume that's gone i just need it to fit back there
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by subystone; 09-15-2009 at 12:57 AM.
subystone is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 01:00 AM   #2
subystone
Scooby Specialist
 
Member#: 138598
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: O-Town!!!
Vehicle:
wrx impretza saloon
ralle de mundo azul

Default

HA HA nevermind just got it!!! woo hoo
now i just need to make a shroud for it.
HELP!!! ha ha
subystone is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 01:02 AM   #3
snowman4us
Scooby Specialist
 
Member#: 21764
Join Date: Jul 2002
Chapter/Region: RMIC
Location: Salty Lake
Vehicle:
Some GDM V8,
JDM Flat 4 X2

Default

You motor rocks side to side. Over time your AC hose will get worn through or break.
Just a heads up
snowman4us is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 01:04 AM   #4
axleon2
Scooby Guru
 
Member#: 154117
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: Midvale, Utah
Vehicle:
2004 WRX
JBP

Default

Have the handyman Lance fabricate one for you.
axleon2 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 01:05 AM   #5
axleon2
Scooby Guru
 
Member#: 154117
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: Midvale, Utah
Vehicle:
2004 WRX
JBP

Default

Quote:
Originally Posted by snowman4us View Post
You motor rocks side to side. Over time your AC hose will get worn through or break.
Just a heads up
+1 to this, I had it happen on my 07 Rex before I sold it
axleon2 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 01:29 AM   #6
bhhamblin
n00b Moderator
Moderator
 
Member#: 99397
Join Date: Oct 2005
Chapter/Region: RMIC
Location: Clinton, UT
Vehicle:
13 STI, 83 DR30
93 R32 GTS-T, 93 R32 GTR

Default

If your AC doesnt work, just take it out.
bhhamblin is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 01:34 AM   #7
fastbluewrx07
Scooby Specialist
 
Member#: 143703
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: SL,UT
Default

I hated that one on my 06!
It was hu bung es.
fastbluewrx07 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 02:01 AM   #8
EsubaruJ
Scooby Specialist
 
Member#: 200008
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: RMIC
Location: Salt Lake City
Vehicle:
85 AE86
01XJcrawler02WRXsold

Default

Quote:
Originally Posted by bhhamblin View Post
If your AC doesnt work, just take it out.
This^ Just takes up space.
EsubaruJ is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 09:05 AM   #9
subystone
Scooby Specialist
 
Member#: 138598
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: O-Town!!!
Vehicle:
wrx impretza saloon
ralle de mundo azul

Default

i was thinkin the same thing... i'd kinda like to get it working again but it's an electrical issue
subystone is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 09:12 AM   #10
scrwrx
Scooby Specialist
 
Member#: 101523
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: NESIC
Default

I think I have the same TMIC and I ended up ghetto rigging (read zip tie) to give me the clearance I needed. I didn't realize how fast it eats away at the hose I can get a pic if you'd like
scrwrx is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 10:24 PM   #11
subystone
Scooby Specialist
 
Member#: 138598
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: O-Town!!!
Vehicle:
wrx impretza saloon
ralle de mundo azul

Default

yes please pm me ANYTHING you have on this
subystone is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 10:30 PM   #12
scrwrx
Scooby Specialist
 
Member#: 101523
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: NESIC
Default

I'll get pix in the morning (about 12 hours from now)
scrwrx is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2009, 12:04 AM   #13
subystone
Scooby Specialist
 
Member#: 138598
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: O-Town!!!
Vehicle:
wrx impretza saloon
ralle de mundo azul

Default

i really appreciate that thanks
subystone is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2009, 09:23 AM   #14
scrwrx
Scooby Specialist
 
Member#: 101523
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: NESIC
Default

This is the ghetto rig that has pulled it back enough to not rub on the hose. I didn't realize how fast it eats away at the hose






Lucky that one area was the only area I had issues with rubbing.
scrwrx is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2009, 09:09 PM   #15
subystone
Scooby Specialist
 
Member#: 138598
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: O-Town!!!
Vehicle:
wrx impretza saloon
ralle de mundo azul

Default

yeah that's the only area it hits for me too. thanks!

what did you do about the shroud???
does anyone have a good solution to flow air directly again?
subystone is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2009, 03:48 AM   #16
neko
Scooby Specialist
 
Member#: 46500
Join Date: Oct 2003
Location: Idaho
Vehicle:
Now with 100% more
room 4 girl-on-girl fun.

Default

You need solution to the TMIC-too-big issue?
Step down a bit and use a slightly smaller tmic. 0 fitment issues.
I went through this with my old WRX and after a few hours of fighting it in and out (and getting it out was such a potential-future-pain since its not completely leave-in-and-forget), i gave up, and traded it for an STi tmic. Better idea, IMHO.

The new 08 STi tmic's should be sufficiently huge.
neko is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2009, 07:08 PM   #17
BeveREAL
Scooby Newbie
 
Member#: 214133
Join Date: Jun 2009
Chapter/Region: RMIC
Vehicle:
2008 Impreza wrx STI
Red

Default

I had the same issue, glad i'm not the only one.
BeveREAL is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2009, 09:59 PM   #18
scrwrx
Scooby Specialist
 
Member#: 101523
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: NESIC
Default

The shroud (I assume air splitter ) works with it. You can see the black outline of where it meets I kind of want to make a larger one but with winter right around the corner I'll probably just wait.
scrwrx is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2009, 02:35 AM   #19
subystone
Scooby Specialist
 
Member#: 138598
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: O-Town!!!
Vehicle:
wrx impretza saloon
ralle de mundo azul

Default

well i mean i need one that can direct the air across the entire intercooler, but i didn't even give splitter a chance i guess i'll throw that back on cuz that'll be better than nothin.
subystone is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
top hat fitment problems? XmikeX Brakes, Steering & Suspension 5 11-23-2008 01:01 AM
Problem...ej20k aftermarket top mount intercooler? 2.5rsTurbo Subaru Conversions 11 06-25-2006 01:42 PM
any problem with whiteline G4's and STI strut top mounts? m4r10 Brakes, Steering & Suspension 19 05-04-2005 02:27 PM
HKS BOV fitment with large top mount Nick W Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 1 05-01-2003 08:02 PM
Group N Sti top mounts vs. Stock STi top mounts psaeko Brakes, Steering & Suspension 21 04-04-2003 10:51 AM


All times are GMT -4. The time now is 05:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.