Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday September 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-29-2009, 10:42 PM   #1
LittleBlueGT
Scooby Specialist
 
Member#: 96204
Join Date: Sep 2005
Chapter/Region: W. Canada
Location: Winnipeg
Vehicle:
2013 STI GR
White

Default Injectors - What the heck - baffling myself here

I put in new injectors today (DW650 cc ones). I had the DW850s before, but I like a few others here, had some weird issues (that I think are fuel rail related). So I decided to go with DW650s, as that is all I need anyways.

Here is the drill, DW850s tuned fine at low flow, MAF scalar was normal, needed a touch of tweaking, nothing major.

I put in 650s, tune latency a bit, do low end of MAF scale (1.3-2.7 volts, within 2.5%) then I start to do high end. At 3.4 volts, to about 4 volts it is between 11-34% lean? I can't wrap my mind around it.

I logged fuel pump duty cycle, goes up to 100% quite fine.

When I replaced injectors I forgot to open up fuel filler cap. (don't know if that matters much) After pulling fuel pump fuse I started engine and used up all the remaining fuel (this time revving it at 3000+ rpm to try and get it all), then let car sit for a while. First injector I pulled still had a bit of fuel pressure behind it, but nothing major.

After injectors swap, car starts fine, drives fine.

There is no way my MAF scale is off an average of 22%. Could I have wrecked the FPR?
* Registered users of the site do not see these ads.
LittleBlueGT is online now   Reply With Quote
Old 09-30-2009, 09:50 AM   #2
R4ND0M_AX3
Scooby Newbie
 
Member#: 67483
Join Date: Aug 2004
Location: Sacramento, CA
Vehicle:
2005 WRX STi

Default

You shouldn't need to be touching your MAF settings for an injector swap.

If it was working with the previous injectors then you just need to tweak the scaler, latencies, tip-in etc. The airflow isn't changing. And using the MAF to tune injectors is caveman like.
R4ND0M_AX3 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2009, 08:58 PM   #3
LittleBlueGT
Scooby Specialist
 
Member#: 96204
Join Date: Sep 2005
Chapter/Region: W. Canada
Location: Winnipeg
Vehicle:
2013 STI GR
White

Default

That is the point, there is something wrong. Either the FPR got something jammed in it, or something else went wrong. Maybe I have a sticky injector?
LittleBlueGT is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rear view mirror : what the heck happened here? stil2stock Interior & Exterior Modification 11 11-30-2007 09:57 AM
EGT tap location or what the heck is this doing here? fourdegrees Electrical & Lighting 6 02-05-2006 10:58 PM
What the heck, what is with that Saosin guy?! Vostok 7 Off-Topic 12 05-12-2005 09:57 PM
What the heck is going on here? Vostok 7 Off-Topic 10 02-03-2005 01:29 PM
What the heck happened to the board? Pilot New England Impreza Club Forum -- NESIC 36 06-08-2001 03:28 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.