Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday October 27, 2016
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Transmission (AT/MT) & Driveline

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Thread Tools Display Modes
Old 10-19-2009, 01:27 PM   #1
Scooby Newbie
Member#: 180849
Join Date: May 2008
Chapter/Region: TXIC
2007 wrx
satin white

Default Is it my clutch or the master cylinder?

I have a 2007 wrx has abour 50xxx thousand miles on it. about a month ago when it started getting cold i would hear a hissing noise coming from inside the engine compartment whenever i would press the clutch in. thruought the day i kept driving and that day the sun came out and i didnt hear the noise again. so i just left it alone. And now every time it rains or theres condensation in the air it will make the same noise. it used to not make a noise when it was just sitting.. and now whenever the car is off i can press the clutch and it almost sounds as if there rubber being dragged over metal.. atleast thats what i hear. the clutch still lets me go thru all the gears with no problem and ive never had slippage either... I checked everything thinking that it might just be something needing greace. if anybody can help me out i will greatly appreciate it. thanks!
* Registered users of the site do not see these ads.
bowserjose87 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 10-19-2009, 01:49 PM   #2
hybrid gti 2
Scooby Guru
Member#: 67004
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: (818) 300k+ ej205 ppg 5mt
02 vf30 pnp wagon
silver and cf


Hard to say but I would have it looked at. I would look at the slave.
hybrid gti 2 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2011, 08:43 PM   #3
Scooby Newbie
Member#: 215006
Join Date: Jun 2009

Did you ever find out what it was? I have the EXACT same problem, I mean exact! I'm trying to find out what I'm dealing with.
misterandre is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is it my clutch or transmission? Chompy Transmission (AT/MT) & Driveline 3 01-25-2010 01:21 AM
Is it my clutch, tranny or center diff? STI_2NR Transmission (AT/MT) & Driveline 2 04-16-2006 02:46 AM
Is it my clutch or my transmission? clicking noice WRX_Mike Transmission (AT/MT) & Driveline 5 02-17-2006 01:19 PM
Need advice: Is it my tires or the ABS? tsfxRS New England Impreza Club Forum -- NESIC 10 01-20-2002 02:51 PM
is it my car, or does the wrx seem to take a long time to warm up? wrxxtc Newbies & FAQs 16 11-13-2001 02:35 PM

All times are GMT -4. The time now is 04:48 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2016 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2016, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.