Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-13-2009, 02:09 AM   #1
KW_Scoob
Scooby Newbie
 
Member#: 173348
Join Date: Mar 2008
Chapter/Region: E. Canada
Location: Waterloo, Ontario, Canada
Vehicle:
2002 WRX
World Rally Blue

Default Looking for help with Learning View

I've been doing lots of reading but I can't get a definite answer so I'm hoping some of the experts here can help me.
I've got a 2002 WRX Wagon with the following mods:
Perrin Turbo Inlet
K&N Panel Filter
Grimmspeed Crosspipe
STi Catless Upipe
Perrin Lightened Pulley
Cobb Downpipe w/ cat
04 STi Cat-back exhaust

I've got a bone stock tune with the exception of launch control that I added.
I know the grimspeed crosspipe adds a lot of noise and what-not, but I'm worried I have an exhaust leak around my upipe, possibly up where it meets the turbo, or possibly in the middle as it's rusted and the heat shield is loose (stupid move by me before install which caused the rust).

I just took a learning view and while everything is within the 2% range, I don't understand why it's adding fuel down low and then taking it away up top. Any ideas? Could it point to a leak anywhere in the system?
Also- the sti muffler sometimes bangs on the stupid trailer hitch (got to get rid of that!)... any chance that could get picked up as knock?

Thanks in advance for any advice you can offer!

* Registered users of the site do not see these ads.
KW_Scoob is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2009, 09:42 AM   #2
dan az
Scooby Specialist
 
Member#: 120355
Join Date: Jul 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: prescott valley, az
Vehicle:
2004 wrx wagon 2.5
20g-xt, super slow

Default

im no expert on the matter, but looking at the flkc i may try to add fuel in the 1400 to 2600rpm range at .9 to 1.1 load or pull a little timing in that area, not sure on the a/f learning though.
dan az is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2009, 11:37 AM   #3
jarencibia
Scooby Newbie
 
Member#: 187021
Join Date: Aug 2008
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
2004 WRX Sedan
PSM

Default

The A/F Learning isn't bad but you can rescale the MAF if you want to get it tighter. Be careful though since you can easily make it worse. Also how long did you drive the car before you ran the learning view? if you haven't driven it much since a reset or flash there may not be enough data stored to give a good reading.

You should tune out the low rpm FLKC around 1.0 load, I have a problem with knocking in that area too that im working on.
jarencibia is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2009, 06:25 PM   #4
KW_Scoob
Scooby Newbie
 
Member#: 173348
Join Date: Mar 2008
Chapter/Region: E. Canada
Location: Waterloo, Ontario, Canada
Vehicle:
2002 WRX
World Rally Blue

Default

Thanks.
I'm not sure how far I drove after resetting. I think maybe 60-70kms... not much. I took another look when I got to work this morning and the numbers have changed (for the better I think).
I'm going to have to read up on the maf scaling more before I edit the rom.

Here's the current learning view:
KW_Scoob is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for help with Bass Guitar Bundyboyz Off-Topic 14 11-17-2005 08:45 AM
Looking for help with catback install troll Mid Atlantic Impreza Club -- MAIC 10 05-15-2004 05:13 PM
Looking for help with oil smell (long) jbhebert Factory 2.0L Turbo Powertrain 6 05-20-2003 04:41 PM
Looking for Help with Clutch install Friday and or Clutch alignment tool. yebokmj New England Impreza Club Forum -- NESIC 15 08-17-2001 08:59 AM
looking for help with importing a WRX HYDCSX400 General Forum Archive 11 02-09-2001 12:56 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.