Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 16, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-19-2009, 12:43 PM   #1
Trogasarus
Scooby Newbie
 
Member#: 187624
Join Date: Aug 2008
Vehicle:
'99 Impreza Wagon
Black

Default No Crank no start mmkay?

I have a 99 impreza wAgon and just recently I replaced my clutch battery and starter. It ran good for about 2-3 weeks and just kinda died a few days ago. The car clicks once (so the starter is engaging ) but it won't crank over. The dash lights also dim out but I'm guessing thAt's because th starter is trying to engage. It's not a bad fuse ,grounds or bad connections to the starter I've just got done testing that, so what else can it be? are there any other sensors that i can Chek for open or short to grounds??
* Registered users of the site do not see these ads.
Trogasarus is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2009, 12:54 PM   #2
Cougar4
Scooby Specialist
 
Member#: 53443
Join Date: Jan 2004
Location: Anchorage, AK
Vehicle:
2001 LL Bean Outback
Winestone

Default

You may need to replace the starter solenoid contacts. They wear out and cause this kind of trouble. Make sure your battery has a good charge on it as a low battery or bad battery connections will cause this kind of trouble also.
Cougar4 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2009, 01:17 PM   #3
Trogasarus
Scooby Newbie
 
Member#: 187624
Join Date: Aug 2008
Vehicle:
'99 Impreza Wagon
Black

Default

The starter is remanufactured. Is there a test I could do quick to check it? The batt reads 12.40v so I know there's no parisitic drain.
Trogasarus is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2009, 11:45 PM   #4
Cougar4
Scooby Specialist
 
Member#: 53443
Join Date: Jan 2004
Location: Anchorage, AK
Vehicle:
2001 LL Bean Outback
Winestone

Default

To see if the wiring to the starter is ok check the voltage at the main terminal on the starter motor. Make sure it is getting at least 10 volts while in the start position. If that is ok then something is wrong inside the starter.
Cougar4 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can anyone help with this problem?? No crank, No fire. Not all dash lights ncarn8 Electrical & Lighting 4 11-12-2009 06:21 PM
Crank/no start - no spark - ideas? PeteDucati Built Motor Discussion 12 04-29-2007 04:29 PM
Crank.. no start.. severe flooding??? PeteDucati Factory 2.0L Turbo Powertrain 7 02-10-2006 11:43 PM
Stock STi: crank, no start, flashing CEL. cnstman Factory 2.5L Turbo Powertrain 2 03-28-2004 11:18 PM
XT6 (92), Does anyone have a illustration of the timing belt(s) Crank No Start. munkis Normally Aspirated Powertrain 0 10-20-2002 11:25 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.