Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 2, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-25-2009, 11:42 AM   #1
whitfork
Scooby Newbie
 
Member#: 201334
Join Date: Jan 2009
Location: Madison, WI
Vehicle:
2004 STi
PSM

Default P0011 and P0021 Only when Hot- Tried a lot of fixes

Update-
2004 Subaru STi
Dom3, spearco intercooler, 740 dw injectors, stage 1 P&L block, TBE, P&L 44mm EWG, P&L intake,
5000 miles on new motor. DD miles without street racing or autocross. Only a handfull of redline WOT pulls to 75 or so.
I will check into the oil pickup tube failure today.


I only have this problem of dying and the codes when I have been driving for more than 10 miles and the car has been at operating temp for about ten minutes or more. The car runs great for the first ten minutes. It will idle fine when it is hot, it is only when coming down to idle from driving that it will sometimes die.
I have tried the following-
-checked timing belt.
-replaced cam position sensor
-replaced the ocv solenoids
-removed the 2 easily accessible avcs filters.
-changed the oil( 10w-30)

The only thing that has changed since replacing these parts is that now when the car comes to idle and starts to die the oil light flickers on, it didn't do this before.

I have a new stage one block from P&L with all new turbo,intercooler, oil & water pumps with 5000 miles on it with a conservative tune, so I don't think that it should be having a oiling issue. I was just at P&L last Friday for a tune for a EWG and did a PDI, so there are no leaks. I was however about 1 quart low on oil with 1500 miles since the previous oil change. ( only put in 4.5 qts to start with)

The accessory belts are cracked and old and I can hear them squeeling when the car starts to die, so I don't know if replacing them will help anything?
Any other suggestions to try before I have it towed back down to P&L?
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by whitfork; 11-27-2009 at 03:28 PM.
whitfork is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2009, 04:48 PM   #2
ktmrider
Scooby Specialist
 
Member#: 125687
Join Date: Sep 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2005 Legacy GT - 6MT
Black

Default

Input your vehicle info for more help....
And with all the other items you have done check into the "oil pickup tube failure" threads.
Sounds like a bad/cracked PU tube however we need to know what ya drive!
ktmrider is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help with p0011 and p0021 codes takeshi999 Factory 2.5L Turbo Powertrain 49 08-05-2014 12:33 AM
oil smell and consumption only when coming to a stop? benw Built Motor Discussion 10 08-01-2009 06:53 PM
93 Impreza stall and not starting when hot omeskcus Normally Aspirated Powertrain 21 01-13-2009 02:42 PM
Why does my wireless network crash when I download a lot of files? linux>windows Off-Topic 38 12-22-2005 05:28 PM
And the FIA thinks they get a lot of spectators on a WRC Stage... RRR-K2 Motorsports 4 07-22-2004 11:23 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.