Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday July 2, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-24-2010, 08:19 PM   #1
jetski247
Scooby Specialist
 
Member#: 188171
Join Date: Aug 2008
Chapter/Region: TXIC
Location: bryan/college station
Vehicle:
04 sti baby
wrb

Exclamation no more boost.......p1088 cel

04 sti
87k
full exhaust/cai/pro tune since 60k

i replaced my turbo with a 30k mile used unit due to blue smoke coming out of the tailpipe, sure enough, the turbo was bad. put good turbo on and..........

first ride was ok even though i still see smoke but not as bad, only when i'm getting on it, hope its just residual left over in the exhaust, i did a compression check and got around 130psi even accross all four.

second ride, no power, can't even get to neutral boost and has almost no power.

the only cel i get is what i've been getting since i replaced my fuel lines, and thats the p1088 on both.

seems to have better than normal throttle response when in neutral but i often get a loud pop out of the exhaust.................should i check and see if my timing belt skipped a couple teeth?

what else would cause blue smoke? it never blew any smoke at all before the turbo went out.
* Registered users of the site do not see these ads.
jetski247 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 02-25-2010, 08:18 PM   #2
jetski247
Scooby Specialist
 
Member#: 188171
Join Date: Aug 2008
Chapter/Region: TXIC
Location: bryan/college station
Vehicle:
04 sti baby
wrb

Default

any idea's?
jetski247 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No more boost (maybe wastegate stuck open)? TADpole Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 10 10-07-2009 11:09 AM
no more boost spiking STi-JDM North West Impreza Club Forum -- NWIC 0 04-16-2006 04:00 PM
thanks nasioc, no more boost creep!!! (long) riceburner22 Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 21 01-06-2005 01:28 AM
ported turbo $50.00 = no more boost creep jetguy Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 10 01-04-2004 12:06 PM
No more Boost Junky! Ethan North West Impreza Club Forum -- NWIC 7 03-04-2003 07:49 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.