Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 16, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Proven Power Bragging

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2010, 01:59 PM   #726
02RexWI
Scooby Specialist
 
Member#: 165141
Join Date: Nov 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: WI
Default

Quote:
Originally Posted by maxpowr View Post
the pressure from the crank case and heads doesn't simply push through the opening and into the vented bottle? it requires vacuum to relieve the pressure?

its rigged up anyway. i am certailing looking into an aos that returns that slop to the filler neck.

this looks like the best value...but i'm up for anything that helps it work better.

http://www.importimageracing.com/p/S...7-WRX-STi.html
The pressure will "push out" on its own, but without something sucking it out it will create a certain amount of pressure in the crankcase before it can escape through the lines into your bottle. There will always be a pressure drop from the place that creates the pressure (Crankcase blow-by) to the atmosphere. It may be minimal if you are running huge hoses from the crankcase to atmosphere, but it isn't feasible to run 2" hose from the heads, and crankcase.
* Registered users of the site do not see these ads.
02RexWI is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 12:35 PM   #727
WTRacing
Scooby Newbie
 
Member#: 169608
Join Date: Jan 2008
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
03 Wrx
Psm

Default

hey just thought of a quick cheap fix.... get you injectors flow tested take the injector with the highest flow and put it in the cylinder with highest compression.....
WTRacing is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 02:43 PM   #728
RFoy91TSi
Scooby Specialist
 
Member#: 57488
Join Date: Mar 2004
Vehicle:
1998 GC8 EJ205 VF34
12.0@115 STi Mikey Tuned

Default

Quote:
Originally Posted by WTRacing View Post
hey just thought of a quick cheap fix.... get you injectors flow tested take the injector with the highest flow and put it in the cylinder with highest compression.....
here let me help you with that...

RFoy91TSi is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 03:12 PM   #729
69subaru360
Scooby Guru
 
Member#: 159682
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: NESIC
Location: Maine
Vehicle:
1995 WRX
1998 2.5 RS

Default

Quote:
Originally Posted by WTRacing View Post
hey just thought of a quick cheap fix.... get you injectors flow tested take the injector with the highest flow and put it in the cylinder with highest compression.....
No.
69subaru360 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 05:31 PM   #730
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

i broke the green connector wire. i went to replace it and can't get a spice into the wire cause its so short and up in the dash. can't flash till i get this fixed. i'm just gonna put a switch in line.
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 11:06 PM   #731
RFoy91TSi
Scooby Specialist
 
Member#: 57488
Join Date: Mar 2004
Vehicle:
1998 GC8 EJ205 VF34
12.0@115 STi Mikey Tuned

Default

Quote:
Originally Posted by maxpowr View Post
i broke the green connector wire. i went to replace it and can't get a spice into the wire cause its so short and up in the dash. can't flash till i get this fixed. i'm just gonna put a switch in line.
SJSubyWorks can take care of this You know "those guys" know wiring pretty well and have done switch installs.
RFoy91TSi is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 05:13 AM   #732
WTRacing
Scooby Newbie
 
Member#: 169608
Join Date: Jan 2008
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
03 Wrx
Psm

Default

.....

Last edited by WTRacing; 11-14-2010 at 04:25 PM. Reason: double post
WTRacing is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 05:13 AM   #733
WTRacing
Scooby Newbie
 
Member#: 169608
Join Date: Jan 2008
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
03 Wrx
Psm

Default

its not the correct fix however it will insure that the cylinder with higher compression will get the slightly heaver dose of fuel. the compression test results were not that bad when checked hot. there was no sign of burnt valves or anything to worry about when looking in cylinder just heavy carbon build up from catch can issue
WTRacing is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 01:32 PM   #734
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default



ready for new map.
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 01:50 PM   #735
IMPREZive 02 WRX
Scooby Specialist
 
Member#: 11436
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
1999 Impreza RS
eBay racing edition!

Default

Quote:
Originally Posted by maxpowr

ready for new map.
Wait til you hit it with your knee getting in the car one day. Ask me how I know....
IMPREZive 02 WRX is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 02:03 PM   #736
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

waitin on RON to get his face off the floor.
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 03:31 PM   #737
RFoy91TSi
Scooby Specialist
 
Member#: 57488
Join Date: Mar 2004
Vehicle:
1998 GC8 EJ205 VF34
12.0@115 STi Mikey Tuned

Default

I have mine on the center console next to the parking brake with a safety cover.
RFoy91TSi is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 04:33 PM   #738
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

i left enough wire to move it if necessary.
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 04:38 PM   #739
Phatron
Scooby Guru
 
Member#: 36033
Join Date: Apr 2003
Chapter/Region: SCIC
Location: Tuning Lab
Vehicle:
CEO PhatBottiTuning
2006 STi GTX3582 + Meth

Default

Quote:
Originally Posted by maxpowr View Post
waitin on RON to get his face off the floor.
umm....i sent u a map right before u pulled the connector out smarty pants.....

you were going to flash when u broke it......

so either u flashed the new map on the car and havent sent me data....or u havent flashed the map i sent....
Phatron is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 04:53 PM   #740
RFoy91TSi
Scooby Specialist
 
Member#: 57488
Join Date: Mar 2004
Vehicle:
1998 GC8 EJ205 VF34
12.0@115 STi Mikey Tuned

Default

Quote:
Originally Posted by Phatron View Post
umm....i sent u a map right before u pulled the connector out smarty pants.....

you were going to flash when u broke it......

so either u flashed the new map on the car and havent sent me data....or u havent flashed the map i sent....
RFoy91TSi is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 07:18 PM   #741
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

i don't have the last rom. i went to flash one on from thurs afternoon, but thought you were working on another one since then.

maf tab another one?
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 07:33 PM   #742
Phatron
Scooby Guru
 
Member#: 36033
Join Date: Apr 2003
Chapter/Region: SCIC
Location: Tuning Lab
Vehicle:
CEO PhatBottiTuning
2006 STi GTX3582 + Meth

Default

that should be the last one i sent.....
Phatron is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 08:47 PM   #743
smokey07
Scooby Specialist
 
Member#: 151683
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: MAIC
Default

need mas graphs
smokey07 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 09:54 PM   #744
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

thats the map that didn't work.

maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 10:08 PM   #745
Phatron
Scooby Guru
 
Member#: 36033
Join Date: Apr 2003
Chapter/Region: SCIC
Location: Tuning Lab
Vehicle:
CEO PhatBottiTuning
2006 STi GTX3582 + Meth

Default

resent
Phatron is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 07:35 AM   #746
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

thanks ron...gonna put that sheet on there now.
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 10:21 AM   #747
RFoy91TSi
Scooby Specialist
 
Member#: 57488
Join Date: Mar 2004
Vehicle:
1998 GC8 EJ205 VF34
12.0@115 STi Mikey Tuned

Default

airboy yet?
RFoy91TSi is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 10:37 AM   #748
Phatron
Scooby Guru
 
Member#: 36033
Join Date: Apr 2003
Chapter/Region: SCIC
Location: Tuning Lab
Vehicle:
CEO PhatBottiTuning
2006 STi GTX3582 + Meth

Default

he got some kinda "incorrect voltage error" when flashing....i've never seen it before.

i have to assume that its a wiring problem or something with his car......as i've never had a rom get corrupted......but theres always a first time for everything.
Phatron is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 11:20 AM   #749
RFoy91TSi
Scooby Specialist
 
Member#: 57488
Join Date: Mar 2004
Vehicle:
1998 GC8 EJ205 VF34
12.0@115 STi Mikey Tuned

Default

Quote:
Originally Posted by Phatron View Post
he got some kinda "incorrect voltage error" when flashing....i've never seen it before.

i have to assume that its a wiring problem or something with his car......as i've never had a rom get corrupted......but theres always a first time for everything.
low voltage error i've had this before. check battery voltage / ecu voltage and ground. I replaced my battery and fuxed the issue I was rocking a 5 year old red top that sat for 2 years.

Jake hook jumper cables up to your teg and you'll be able to flash.
RFoy91TSi is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 11:30 AM   #750
IMPREZive 02 WRX
Scooby Specialist
 
Member#: 11436
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
1999 Impreza RS
eBay racing edition!

Default

Quote:
Originally Posted by RFoy91TSi View Post
low voltage error i've had this before. check battery voltage / ecu voltage and ground. I replaced my battery and fuxed the issue I was rocking a 5 year old red top that sat for 2 years.

Jake hook jumper cables up to your teg and you'll be able to flash.
LOL @ "fuxed"

I got those errors too. I have a beta version of the program that supposedly has a software fix for that, but I've yet to try it since I have no reason to flash my ECU.
IMPREZive 02 WRX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.