Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday July 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Proven Power Bragging

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-16-2010, 12:39 AM   #776
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

i drive it every day, 7 days a week, 300 miles a week. 1000 miles into the new motor. 3000 miles into the 6 speed. i'm ready to e-tune! well sort of. i wanna be ready to tune!
* Registered users of the site do not see these ads.
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 12:44 AM   #777
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

maybe the jumpers shot, but i have used it at least 30 times this year and have never removed it. i just disconnected it and retried. no dice. same issue. same voltage difference.

maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 12:46 AM   #778
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

as you can see the ecu is linked to the laptop....i guess i'm gonna try ROMRAIDER for answers...
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 01:01 AM   #779
STi Mikey
Scooby Specialist
 
Member#: 114631
Join Date: May 2006
Chapter/Region: Tri-State
Location: TheShopCT / EFI LOGICS
Vehicle:
2009 GTR, 735whp
13' Benz, 15' WRX

Default

Quote:
Originally Posted by maxpowr View Post
as you can see the ecu is linked to the laptop....i guess i'm gonna try ROMRAIDER for answers...
4.36v = jumper problem

Take your jumper out, cut the clip, and splice the 2 wires. Not an awesome option, but it should work
STi Mikey is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 01:30 AM   #780
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

where you been all day, mikey? i've read 100 threads with 1000 different explanations.

i never take the jumper out so what difference does it make if i splice it? i don't like cutting my harness, but i don't see the harm in this.

you don't think its the crimp connectors on the longer wires to the green connector switch? i don't either, cause its like an on-off. it does turn the green connector "on".

i guess you have a reason for thinking 4.36v is def a jumper problem. probally past experience.

i hope its the jumper and not the actual wire.

funny thing is, i break the green connector, and the blue connector ends up being a problem? maybe that blue connector has been hit or miss for sometime. i have had open source problems since the beginning...and like every step of the way.

guess i'm lucky i haven't brickt yet already.
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 01:34 AM   #781
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

i can't believe how much more there is to learn about this car. i have spent everyday for 4 years thinking about this car, and have yet to bore of it. i guess michelles right, i am obsessed.
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 01:47 AM   #782
Phatron
Scooby Guru
 
Member#: 36033
Join Date: Apr 2003
Chapter/Region: SCIC
Location: Tuning Lab
Vehicle:
CEO PhatBottiTuning
2006 STi GTX3582 + Meth

Default

Well, IMO u need to look at the last thing you did before u had this problem and that would be the green connector switch job.

Do u go into test mode if u flick ur switch and go to acc?
Phatron is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 07:18 AM   #783
02RexWI
Scooby Specialist
 
Member#: 165141
Join Date: Nov 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: WI
Default

^I dont know if it would do it in the Acc position, I think the ignition has to be in the On position to go into test mode.
02RexWI is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 07:43 AM   #784
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

goes into test mode in the on poisition. i think the switch was working, although i have now since cut it out. i can put it back in. i think the problem is in the jumper block like mikey said. he must be on to something to post with such conviction.

i live by that moto ron..."what was the last thing you messed with?"
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 12:07 PM   #785
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

So i cut the white connector that the blue jumper connects to. I twisted the two leads together. Now i cant even get in. Fails to connect.
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 12:35 PM   #786
02RexWI
Scooby Specialist
 
Member#: 165141
Join Date: Nov 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: WI
Default

Ecu flash doesn't connect to the car's ECU at all?
02RexWI is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 01:24 PM   #787
di2co
Scooby Newbie
 
Member#: 105648
Join Date: Jan 2006
Vehicle:
2006 STI
wrb

Default

Maybe a dumb question but did you strip the wires before twisting them together?

I would beg, borrow, or steal a multimeter so you can actually troubleshoot the issue. Start by checking continuity and resistance through your green test connector switch and wiring extensions. Then check continuity through your "twisted" wires. I don't have the 16bit ecu pinout but they're floating around. If your wiring mods are as they should be (which I suspect is not the case) start moving down the harness until you find the issue.

If you grab some piercing leads you can essentially isolate the wiring you've done and check the connections that you've made. You won't find a faulty connection by checking at your splice unless there is a problem at your switch.

It's possible you have a bad connection where you extended the test connectors to the switch and/or your connections to the switch are faulty. It's also possible you pulled on the harness too much and damaged it elsewhere.

Of course there is always the possibility that lightning has struck your car's test harness leaving it a smoldering pile of goo behind the dash. If this is the case see aforementioned multimeter statement.

The problem with just randomly "fixing" things without actually knowing the cause is that a faulty connection may work sometimes but it really ruins your day when it decides to stop in the middle of a reflash.

disclaimer: I'm not encouraging anyone to actually steal anything, it's a figure of speech.

R/ di2co
di2co is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 01:41 PM   #788
02RexWI
Scooby Specialist
 
Member#: 165141
Join Date: Nov 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: WI
Default

^I'll encourage stealing



J/K
02RexWI is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 04:15 PM   #789
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

yeah, i hear ya. i'm either gonna head over to sj subyworks tonight or last minute motorsports friday. i'm not gonna cut anything else till we get a meter on it.

i'm feeling like i'm a bag of mortar away from a brick walled ecu. as easy as that connector came apart , i'm lucky i didn't brick it already.
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 04:18 PM   #790
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

yeah ecuflash doesn't connect at all. i can learning view and RR logger , but when i try ecuflash, i flip the switch that connects the green connectors. turn the key to on and hit okay on the pc. it immediately stops and gives me a code that it can't connect.

i should have screen shot-ted it...
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 04:54 PM   #791
IMPREZive 02 WRX
Scooby Specialist
 
Member#: 11436
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
1999 Impreza RS
eBay racing edition!

Default

Quote:
Originally Posted by maxpowr
yeah ecuflash doesn't connect at all. i can learning view and RR logger , but when i try ecuflash, i flip the switch that connects the green connectors. turn the key to on and hit okay on the pc. it immediately stops and gives me a code that it can't connect.

i should have screen shot-ted it...
That is absolutely a sign that the flash wires are not connected.
IMPREZive 02 WRX is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 05:47 PM   #792
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

I also believe the jumper wires are the problem. Over the years i have pulled on that shortass wire. I need the 02 wrx ecu pin-out. Still waitin on that email mr. Foy.

I will probally try and run a new wire from the ecu...back to the ecu?

Anybody ever attempt this?
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 06:00 PM   #793
Phatron
Scooby Guru
 
Member#: 36033
Join Date: Apr 2003
Chapter/Region: SCIC
Location: Tuning Lab
Vehicle:
CEO PhatBottiTuning
2006 STi GTX3582 + Meth

Default

Phatron is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 07:34 PM   #794
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

thats funny...lol. i just did that. where are you doing your stand up act at tonight? the ladies room?

http://www.bakemono-imports.com/suby007.jpg



got this here...thank you nasioc

http://forums.nasioc.com/forums/show...=921315&page=2
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 07:40 PM   #795
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

so jodie and i discussed that one wire is from the ecu. the other is a ground. when they are connected it grounds out. i don't know what that does when grounded but if i find the right wire, cut it and ground it, i won't have to worry about a jumper block ever again.

any imput is appreciated fellas.

can we hurry this up a bit , i wanna drag this car before the end of the season.


maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 07:41 PM   #796
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

friday the 26th of november is the last weekday test and tune.
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 07:48 PM   #797
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

or maybe its this one...



jodie has the service manual for usdm 02 wrx, i guess we'll be fine.
maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 10:36 PM   #798
maxpowr
Scooby Guru
 
Member#: 159243
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: medford nj 08055
Vehicle:
sg3 Turbo Tek Tuned
Hakt Ecu e85 30r 6spd

Default

maxpowr is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 11:15 PM   #799
02RexWI
Scooby Specialist
 
Member#: 165141
Join Date: Nov 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: WI
Default

Ground that bitch and don't look back
02RexWI is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2010, 07:13 PM   #800
RFoy91TSi
Scooby Specialist
 
Member#: 57488
Join Date: Mar 2004
Vehicle:
1998 GC8 EJ205 VF34
12.0@115 STi Mikey Tuned

Default

Quote:
Originally Posted by maxpowr
I also believe the jumper wires are the problem. Over the years i have pulled on that shortass wire. I need the 02 wrx ecu pin-out. Still waitin on that email mr. Foy.

I will probally try and run a new wire from the ecu...back to the ecu?

Anybody ever attempt this?
dude my life does not revolve around your car and that's something that can easily be found with this cool new search engine called google.
RFoy91TSi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.