Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday July 9, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Mid West Subaru Owners Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2002, 01:52 PM   #1
Mr.Freeze
Scooby Specialist
 
Member#: 12692
Join Date: Nov 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: ...now i think i'm ready, to
Vehicle:
bust a move check it
out i'm rockin' steady

Thumbs down my first CEL! woo hoo!

well my first CEL came on this morning...

"Code PO546 - Vehicle Speed, Idle Control, Aux" or something to that effect.

What is it? Should I clear it?

My Engine mods include TurboXS boost controller set at only 14psi and up-pipe.

Thanks,
Nirmit
* Registered users of the site do not see these ads.
Mr.Freeze is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2002, 02:11 PM   #2
dwx
Scooby Guru
 
Member#: 8343
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: Atlanta, GA
Vehicle:
2005 2012 Jeep
2013 DGM BRZ

Default

Actually PO546 is - Exhaust gas temperature sensor circult high input

Which actually means the EGT reading from the uppipe is too low.

That means either your egt probe in the uppipe is history, or it fell out, is loose, or something to that affect. I pulled the same code a couple days ago, I still need to look under there and see what the deal is.
dwx is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2002, 02:19 PM   #3
Mr.Freeze
Scooby Specialist
 
Member#: 12692
Join Date: Nov 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: ...now i think i'm ready, to
Vehicle:
bust a move check it
out i'm rockin' steady

Default

the OBD2 scan tool I got stated "Vehicle Speed, Idle Control, Aux." Am I not reading it right?

Exhaust gas temperature sensor circult high input - Does that mean that my EGT's went too high and burned out my stock probe? I thought that a non-cat uppipe was suppose to reduce EGT's. I was actually getting a EGT gauge installed tomorrow - what timing. The car is driving normal, but I cleared the CEL anyways. I'll see if it comes on again and have the people that are installing my EGT gauge take a look tomorrow.

Thanks,
Nirmit
Mr.Freeze is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2002, 02:44 PM   #4
dwx
Scooby Guru
 
Member#: 8343
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: Atlanta, GA
Vehicle:
2005 2012 Jeep
2013 DGM BRZ

Default

That's probably the general category the CEL falls under, or maybe it just says that because it doesn't know. Here is a list of obd-2 codes for our cars:

http://www.northursalia.com/m...obd2/obd2.html

The high input reading actually means the temperatures are too low. If you do a search for P0546 on the board you'll find a bunch of threads. Most of the time the EGT sensor in the uppipe has just worked itself loose.

Phil
dwx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Got my AP today!! woo hoo! Devilprobably Texas Impreza Club Forum -- TXIC 11 11-15-2005 03:58 PM
my first CEL- but i have stock intake and all my cats, hmm? sicminded Factory 2.0L Turbo Powertrain 20 06-06-2003 03:12 PM
my car complete - woo hoo *56k beware* Mr.Freeze Member's Car Gallery 29 06-01-2003 08:10 PM
They finally delieverd my new Car!! Woo-hoo!! Overtime General Forum Archive 2 05-15-2000 12:27 AM
My First Mod Woo-hoo!!! Ryan24 North West Impreza Club Forum -- NWIC 7 04-13-2000 06:18 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.