Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday December 21, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2010, 06:03 PM   #1
Adrenalinecrisis
Scooby Newbie
 
Member#: 84519
Join Date: Apr 2005
Chapter/Region: RMIC
Location: SLC, UT
Vehicle:
2005 LGT wagon
SWP

Default HELP turbo sounds weird and not hitting peak boost

Recently my turbo has been making a lot more noise than normal. Also, i'm only hitting 13 pounds when i was hitting my peak of 16.5 a couple weeks ago. Boost is also taking forever to come on and i'm using a stock TD04. I do have 120,000 miles so maybe my turbo's taking a dump. My mods are catless TBE, perrin uppipe, short ram intake, and a generic opensource reflash to set to 18 pounds. So do you think that my turbo is going out?
* Registered users of the site do not see these ads.
Adrenalinecrisis is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 06:12 PM   #2
GrimmSpeed
NASIOC Vendor
 
Member#: 136396
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: Minneapolis, MN
Vehicle:
2013 BRZ
SWP

Default

The turbo could definitely be going out but it's also possible that you have a pre turbo exhaust leak if you're hearing noise and it's not boosting all that well. I would check for exhaust leaks quick and if you can't find anything then pull the DP off and see how the exhaust wheel feels on the turbo.

Mike
GrimmSpeed is online now   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 06:25 PM   #3
Adrenalinecrisis
Scooby Newbie
 
Member#: 84519
Join Date: Apr 2005
Chapter/Region: RMIC
Location: SLC, UT
Vehicle:
2005 LGT wagon
SWP

Default

I did put in the Perrin uppipe in January so I really hope that it isn't leaking. But i'll check it out.
Adrenalinecrisis is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not hitting peak boost with Accessport V2 and extreme taper. BrianMR2 Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 8 04-05-2010 12:00 AM
Not hitting peak boost :( eurospek AccessPort 1 08-30-2007 08:38 PM
Boost Gauge not working...not reaching peak boost. mnwrx78 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 0 06-29-2006 11:20 AM
not hitting peak boost with vf 34 blackrod punishment General Community 9 03-07-2006 10:45 AM
STi hits peak boost, then boost drops and it won't rev higher WR^2X Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 14 12-30-2005 01:15 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.