Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday October 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2010, 01:53 PM   #1
Crisco06
Scooby Newbie
 
Member#: 163033
Join Date: Oct 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: Virginia
Vehicle:
2006 Subaru WRX
Metallic Gray, OBP

Default p0031/HO2S

I bought an 06 wrx (like the one I totaled) from someone who pro tuned it with cobb accessport. The engine light and cruise light is on, so I read the codes and this came up...

P0031
HO2S
Heater Control Circuit Low (Bank 1 Sensor 1) Is there any way I can fix the cel/cel's without messing up the tune?

P.S. I know the poo31 is the o2 sensor, the exhaust is catless...so I could do the cel fix on that but I don't know if it'll mess up the tune... :/ ?
* Registered users of the site do not see these ads.
Crisco06 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 06:00 PM   #2
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

That is for the front o2 sensor. It needs to be replaced. If your tuner tuned the car with a faulty O2 sensor in place it COULD alter the tune, however, I would think this might have come up after the tune.

Travis
COBB Tuning
Cobb Tuning is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 09:20 PM   #3
namehtcire
Scooby Newbie
 
Member#: 238969
Join Date: Feb 2010
Chapter/Region: MAIC
Location: Chesapeake, VA
Vehicle:
2002 Twin Turbo WRX
2004 FXTi

Default

That's a completely new symptom, the only light it ever had before was the Secondary Air Injection System crap that I showed you before. Replace the o2 sensor and it should be fine.
namehtcire is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.