Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday September 29, 2016
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-02-2010, 12:41 AM   #1
WRX357
Scooby Specialist
 
Member#: 224249
Join Date: Sep 2009
Chapter/Region: SWIC
Location: Phx, AZ
Vehicle:
2002 Subiworx built/
Soulless tuned Bugeye

Default Another TGV thread

Ok, so after moving to az, Ive been having crazy problems with my car. Teh most recent was my cel coming on and showing p1092, and p0546.

I have a gutted up pipe and havent had any code regarding it since I did the mod which was like 8 months ago. I read up on it and did the resistor mod so ill see how that goes.

Now about this p1092. Ive read all about it on here and every other place that google brought up on it. A lot of people referenced if the engine was taken apart and such.. About a month ago did a short block swap and didnt even think to do the tgv deletes. I didnt touch the intake manifold except to take it off and put it on..

My question is, would they have to have be pre loaded or whatever when I put the intake manifold on? Or is that not an issue when taking/putting the intake manifold off/on. Ive been driving the car for about a month now after the swap and have put about 1,000 miles on it and within that 1k, the car has been running like **** since moving from wasington to az.. Thanks
* Registered users of the site do not see these ads.
WRX357 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 06-02-2010, 12:52 AM   #2
spinningcain
Scooby Specialist
 
Member#: 176490
Join Date: Apr 2008
Chapter/Region: SWIC
Location: Las Vegas
Vehicle:
2005 STI
WRB

Default

Does it have a tune at all if so it could be partially the elevation changes..Hows your maf? If you haven't cleaned it in awhile try that use maf cleaner from the parts store...As far as the TGVs go someone with more info will have to chime in on that
spinningcain is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2010, 12:55 AM   #3
WRX357
Scooby Specialist
 
Member#: 224249
Join Date: Sep 2009
Chapter/Region: SWIC
Location: Phx, AZ
Vehicle:
2002 Subiworx built/
Soulless tuned Bugeye

Default

Yea I actually was supposed to have a dyno tune @ goodspeed last friday, but the dyno room wall or something wasnt finished being built. They road tuned me temporarily and I started having this issue saturday morning. I tried fixing it myself before calling so I havent talked to anyone yet since they were closed due to the holiday and all. Ill check on the maf in the morning. Thanks
WRX357 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2010, 01:39 AM   #4
mongoosaroo
Scooby Specialist
 
Member#: 115056
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SCIC
Location: south bay
Vehicle:
2002 psm now w/ 2.5
jesus tuned my hot rod

Default

sounds like you need a complete tune
mongoosaroo is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2010, 03:39 AM   #5
Shadysubie
Scooby Newbie
 
Member#: 240984
Join Date: Mar 2010
Chapter/Region: MWSOC
Location: Hartland, Wi
Vehicle:
02 WRX 89 240sx
Blue

Default

if you took the motors/sensors off the TGV's then yeah they would have to be reloaded when you put them back on. but you didnt say you took them off so im guessing its just a needed tune.
Shadysubie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remember that TGV thread I started??? Brother EddieJ. Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 21 01-28-2010 06:37 PM
Threw another tgv code today dewmudgeon Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 5 10-08-2008 02:47 PM
Another TGV Rebuild thread ejh25 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 4 08-07-2006 01:23 PM
Another Injector thread... Obscure411 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 14 01-02-2002 08:25 PM
oh no, not another Rogers thread from me!! jackwei Vancouver Impreza Club Forum -- VIC 7 11-13-2001 05:37 PM

All times are GMT -4. The time now is 09:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2016 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2016, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.