Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday August 27, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Newbies & FAQs

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2010, 04:31 PM   #1
Carartist
Scooby Newbie
 
Member#: 241627
Join Date: Mar 2010
Location: Bend, Oregon
Vehicle:
2007 WRX STI Limited
Metallic Grey

Default My first TURBO car. Is this normal?

Hi guys; I was wondering about the behavior of my 07' STI Limited car. It's bone stock exept a K&N air filter. When I accelerate hard; it seems that right as the turbo starts to kick in; there is 2 distinct pops of power as if I had "double stepped" the accelerator pedal. At first I thought it was the tires breaking loose on a wet road; but it does the same on a dry road. I have also noticed just today while back out of my garage, that it may have a front right CV joint going out. (Clicking while turning) Any ideas?
* Registered users of the site do not see these ads.
Carartist is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2010, 05:34 PM   #2
kh15
Scooby Specialist
 
Member#: 132400
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: NESIC
Default

sounds like something is slipping, possibly your cv joints as you say it sound like they may be going out.
your car should pull much harder once the turbo kicks in but it should be a rather smooth progression and not like a"pop"
seeing as your car is stock im willing to bet its your cv joints or another mechanical issue since your stil running your stock conservative map
kh15 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2010, 05:57 PM   #3
Splinter
Scooby Guru
 
Member#: 106510
Join Date: Feb 2006
Chapter/Region: VIC
Location: Osoyoos, BC
Vehicle:
98 Widebody 2.2
Smooth Safety Blue

Default

CV joints don't slip.
Splinter is online now   Reply With Quote
Old 06-03-2010, 06:13 PM   #4
kh15
Scooby Specialist
 
Member#: 132400
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: NESIC
Default

well never mind then lol
kh15 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2010, 06:19 PM   #5
antigfk
Scooby Newbie
 
Member#: 122242
Join Date: Aug 2006
Location: Down the Bayou
Vehicle:
2006 WRX LTD
Aspen White

Default

As for the jerkiness of acceleration, it is probably the crappy stock ECU tune. My 06 wrx had jerky acceleration until I got it tuned... now the powerband is relatively smooth.
antigfk is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2010, 06:27 PM   #6
RaceFaceXC
NASIOC Supporter
 
Member#: 165749
Join Date: Dec 2007
Chapter/Region: South East
Location: stupid Florida
Vehicle:
2007 No YELLING
on the bus!

Default

ditch the K/N, clean your MAF sensor and start from there. that filter will only compound problems and get the insides of your engine quite dirty. A paper type air filter really is not a restriction unless you increase engine output and there are dry foam type filters that are the best compromise between catching dirt and flowing air if you have to have an after market filter.
RaceFaceXC is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2010, 06:50 PM   #7
GrimmSpeed
NASIOC Vendor
 
Member#: 136396
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: Minneapolis, MN
Vehicle:
2013 BRZ
SWP

Default

You have some good tuners in Oregon! I'd recommend taking the car in and having it tuned. Not only can you insure that your new pride and joy is running right but you can also gain a nice bump in power!

Mike
GrimmSpeed is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Got my first turbo car finally 97 Pimpreza New England Impreza Club Forum -- NESIC 24 04-13-2010 02:08 PM
Water dripping from my car, is this normal? Landsharkk Factory 2.0L Turbo Powertrain 7 11-04-2007 08:08 PM
first gear shakes...is this normal? POiNT5CHiNK Transmission (AT/MT) & Driveline 1 08-23-2004 01:42 AM
I get .85mpa in first and second. is this normal? dijay Factory 2.0L Turbo Powertrain 8 09-05-2002 04:49 PM
My First Turbo Car ! Jon Bogert General Forum Archive 21 10-12-2000 12:32 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.